נחשף בכלכליסט
עמיר לונדון מונה למנכ"ל קמהדע במקומו של דוד צור
העזיבה של צור מגיעה אחרי שהחברה נכשלה בניסוי מפתח לתרופה במחסור בחלבון ה-AAT באינהלציה לפני כחצי שנה
- קמהדע פרסמה נתונים חיוביים בניסוי האינהלציה למחסור בחלבון ה-AAT
- אחרי 25 שנה: דוד צור מפנה את כיסא המנכ"ל בקמהדע
- כישלון לקמהדע: הניסוי באינהלציה לחולי נפחת תורשתית לא עמד ביעדים
קמהדע פיתחה קו מוצרים על בסיס חלבון האלפא 1 אנטיטריפסין (AAT) - חלבון המיוצר על ידי הכבד ומופק מפלסמה אנושית וידוע כבעל תכונות אנטי־דלקתיות. המוצר העיקרי של קמהדע המבוסס על ה־AAT הוא תרופת הגלסייה (Glassia) הניתנת בעירוי לטיפול בנפחת התורשתית שנגרמת מחוסר גנטי בחלבון אלפא 1. המוצר משווק בארה"ב לאחר שביולי 2010 קיבלה קמהדע את אישור ה־FDA לשיווקו.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
החברה ניסתה לפתח מוצר דומה, הניתן באינהלציה, אולם מוצר זה לא עמד ביעדי הניסוי הקליני שנערך בו בחודש ספטמבר האחרון, כאשר בימים אלה היא מנסה להחיות את המוצר על ידי נתונים סטטיסטיים שהיא מתכוונת להגיש לרשות התרופות האירופית. מדובר בנתונים שהראו שיפור במצבם של החולים למרות אי העמידה ביעדי הניסוי.
צור עצמו זכאי לקרדיט על רקע העובדה כי הצליח להביא את החברה לקבלת אישור שיווק לתרופה מה-FDA, מעמד לו זכו מעט מאוד חברות ישראליות עד כה, והוא ייצר חברה עם הכנסות אמיתיות. צור מחזיק בכ-3% ממניות החברה. את 2014 סיכמה החברה עם הכנסות של 71.9 מיליון דולר לעומת הכנסות של 70.6 מיליון דולר ב-2013. ההפסד הסתכם ב-12.6 מיליון דולר לעומת רווח של חצי מיליון דולר ב-2013.
כאמור, השאלה הגדולה היא מה צופן העתיד לחברה, על רקע העובדה כי הכנסותיה קפואות במקום, והמוצר שהיה אמור להיות העתיד שלה, ה-AAT באינהלציה, לא עמד ביעדי הניסוי הראשוניים. עם זאת, לחברה יש עדיין תקווה לאישור המוצר באירופה, כאשר בנוסף יש לה עוד מספר מוצרים בצנרת, ביניהם חיסון לכלבת שעבר ניסוי בשלב 3 שתוצאותיו צפויות להתפרסם באמצע 2015, והשקתו צפויה ב-2016 אם התוצאות יהיו חיוביות.
בנוסף היא מבצעת ניסוי נוסף בשלב 2-3 לטיפול בסוכרת נעורים, שיסתיים בשנת 2016. בנוסף, היא השלימה שני ניסויים בשלב 2 בתרופה לטיפול בברונכיאקטיס, מחלת ריאות, ובסיסטיק פיברוזיס. לבסוף, היא מבצעת ניסוי בשלב 2 ב-GVHD, תרופה למניעת דחייה של השתלות מח עצם, בשיתוף עם בקסטר.