בצל המחלוקת סביב הזיהום בחיפה: רווח נקי של 126 מיליון דולר לבזן
בהשוואה להפסד של 8 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2014. התוצאות הטובות - בעיקר כתוצאה מזינוק של פי 2 במרווח הזיקוק; מנכ"ל בזן: "כמות הזיהום מהתחבורה היא הרבה יותר גדולה. הכי קל זה להתלבש על המפעלים"
בשעה שהרוחות בחיפה סוערות סביב נתונים שגויים שפרסם משרד הבריאות אודות הזיהום במפרץ חיפה, חברת בזן(בתי הזיקוק בחיפה), אחד המפעלים הגדולים ביותר במפרץ חיפה, מדווחת היום (ה') על תוצאות שיא לרבעון הראשון של 2015. בזן שילשה את רווח ה-EBITDA המנוטרל שלה ברבעון הראשון של 2015 לרמה של 214 מיליון דולר.
- פניית פרסה: עיריית חיפה מבטלת את צווי הסגירה לבתי הזיקוק
- עיריית חיפה נגד בנק הפועלים: "שיעבירו המפעלים לשד' רוטשילד"
- בית המשפט הורה לעכב את ביטול רשיונות העסק של בתי הזיקוק
הרווח הנקי המנוטרל ברבעון הראשון הסתכם ב-126 מיליון דולר, בהשוואה להפסד מנוטרל של 8 מיליון דולר בתקופה המקבילה. במקביל לדוחות, החברה הודיעה כי היא במגעים להנפקת אג"ח בתל אביב אולם לא ציינה באיזה היקף.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מדובר בהישג מרשים עבור בזן, שכן הוא כמעט כפול ממרווח הייחוס שעמד על 6 דולר לחבית במהלך הרבעון הראשון. מרווח הייחוס הוא ממוצע מרווחי הזיקוק של בתי הזיקוק באזור הים התיכון המפורסם אך ורק על ידי סוכנות הידיעות רויטרס. כתוצאה מהעלייה האמורה במרווח הזיקוק, בזן סיימה את הרבעון הראשון עם רווח נקי של מדווח של 69 מיליון דולר בהשוואה להפסד של 4 מיליון דולר ברבעון המקביל.
עובדיה עלי, יו"ר בזן, התייחס לביקורת הציבורית שנשמעה על הזיהום של המפעלי בחיפה. "לצד תעשיה מודרנית, הקבוצה השקיעה ומשקיעה מאות מיליוני דולרים כדי להפחית את השפעתה על הסביבה, תוך שהיא עומדת בתקני סביבה מהמחמירים בעולם".
אריק יערי, מנכ"ל בזן, התייחס לתוצאות והסביר כי "אריק יערי, מנכ"ל בזן התייחס גם הוא לביקורת הציבורית סביב המפעלים במפרץ חיפה: "מאז הפרטת החברה השקענו הרבה מעל מיליארד שקל בכדי להפחית אתא הזיהום ולעמוד בתקנים המחמירים ביותר של אירופה. כל הנתונים מראים שהייתה ירידה דרמטית בזיהום בגלל המעבר לגז הטבעי אבל לא רק. אין אבן שאנו לא הופכים על מנת לעשות את זה יותר נכון".
"אנו מבינים את הסביבה והביקורת אבל לא מסכימים איתה. כמות הזיהום מהתחבורה היא הרבה יותר גדולה ואנו לא רואים שמישהו עושה משהו כדי לסגור אוטובוסים. הכי קל זה להתלבש על המפעלים. חשוב לזכור שהמפעלים האלו מספקים פה תעסוקה לכל האזור ואני חושב שהחברה הישראלית התבלבלה במקום הזה. אני חושב שהחברה שלנו נהייתה פופוליסטית", הוסיף יערי.