נוחי דנקנר ייאלץ לחכות: הכרעת הדין תגיע ב־2016
יזם הנדל"ן אבי מתן שהעיד מטעם ההגנה: "יש בין נוחי לביני יחסי אמון וחברות. לא הסתכלתי על כלום בהנפקה — לא מחיר, לא שער"
הכרעת הדין באישומים נגד נוחי דנקנר על הרצת מניות אי.די.בי אחזקות שהיתה בשליטתו צפויה להינתן רק ב־2016. כך עולה מהדיון שערך אתמול שופט המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל אביב חאלד כבוב. זה הורה לתביעה להגיש את סיכומיה בחודש אוגוסט ולהגנה — באוקטובר. השלמת סיכומים בעל פה נקבעה לסוף דצמבר, כך שהכרעת הדין לא צפויה להינתן לפני 2016. כתב האישום בפרשה הוגש ביוני 2014.
- הרצת מניות אי.די.בי: יו"ר רשות ני"ע לשעבר יעיד מטעמו של דנקנר
- שטרום: "פניתי לבקש הלוואה מנוחי כשהרגשתי שאני כבר בבור"
- השופט כבוב לשטרום: "אחרי פחות משנה אתה לא זוכר ששמת 17 מיליון שקל?"
אתמול העידו שני עדי הגנה מטעם דנקנר: בעלי יבואנית פיאט מיכאל הלוי ויזם הנדל"ן אבי מתן. השניים העידו כי השקיעו בהנפקת מניות אי.די.בי בפברואר 2012, שבמרכז כתב האישום. הלוי השקיע 5 מיליון שקל עבור ני"ע שלדבריו הוא מחזיק בהם עד היום. מתן ושותפו השקיעו יחד 3.4 מיליון שקל. עד הגנה נוסף, עו"ד לוי פוקס, נמצא בארה"ב ואמור להיות האחרון שיעיד מטעמו.
לטענת התביעה, דנקנר פעל בדרכי תרמית כדי להשפיע על שער המניה ולהניע משקיעים לרכוש אותה. זאת כדי לסייע להצלחת ההנפקה, שבה גויסו 321 מיליון שקל. נטען כי דנקנר גייס לעזרתו את בעלי חברת ISP איתי שטרום כדי לבצע רכישות מסיביות בשערים גבוהים ובהיקף 42 מיליון שקל. סמנכ"ל הברוקראז' ב־ISP, עד המדינה עדי שלג, ביצע את הרכישות. מניות בהיקף 19 מיליון שקל — כמחצית מאלה שנרכשו בבורסה בשערים גבוהים — נמכרו מחוצה לה בפחות למקורבי דנקנר. לטענת הפרקליטות, כך סיפק דנקנר לשטרום מימון להרצת המניה.
עדותם של הלוי ומתן כוונה לשכנע את כבוב שדובר על הנפקת חברים סגורה ומובטחת מראש, כך שלדנקנר לא היה מניע להריץ את המניה. הלוי סיפר שכשהיה יו"ר מועצת המנהלים של אל על הכיר את דנקנר, אז יו"ר ובעלי ישראייר. "חשבתי שנוחי יכול להוציא את אי.די.בי ממצבה, וגם האמנתי כשאמר שהוא ומשפחתו ישקיעו באותה הנפקה", העיד. מתן אמר דברים דומים: "היחסים בין נוחי לביני הם יחסי אמון וחברות. לא הסתכלתי על כלום — לא מחיר, לא שער".