$
בורסת ת"א

אלביט מדיקל מוותרת על השקעה של 3.5 מיליון דולר באינסייטק

הסיבה להחלטה - בקופת המזומנים הדלילה של החברה שהכילה כ-355 אלף דולר בסוף 2014

ניר צליק 14:1325.05.15

אלביט מדיקל החליטה לא לממש את האופציה לרכוש מניות נוספות ב-3.5 מיליון דולר מאינסייטק כדי להימנע מדילול חלקה בחברה. הסיבה להחלטתה של אלביט מדיקל נעוצה בקופת המזומנים הדלילה של החברה, שהכילה כ-355 אלף דולר בסוף 2014. בעקבות ההחלטה נותרת אלביט הדמיה עם אחזקה של 30% לעומת 29% לג'נרל אלקטריק ו-16% לקרן יורק.

 

לפני כשנה ערכה אינסייטק, המפתחת טיפול בשרירני רחם, גיוס של כ-57.5 מיליון דולר לפי שווי של 200 מיליון דולר. בעלת השליטה באותה נקודת זמן היתה אלביט מדיקל, שהחזיקה ב-48%, כאשר בסבב ההשקעה השתתפו קרן יורק שהשקיעה 44 מיליון דולר, קבוצת משקיעים סינית, שהורכבה משנחאי GEO ופורצ'ן צ'יינה, שרכשו 5% בתמורה ל-12.5 מיליון דולר ומוריס פררה, שרכש מניות בכמיליון דולר, ומשמש כיו"ר החברה.

 

הנעשה באלביט מדיקל קריטי במיוחד לבעלי החוב של אלביט הדמיה, החברה האם (83%) כאשר החוב הפיננסי של אלביט הדמיה מסתכם ב-870 מיליון שקל, ומורכב מחוב לבנק הפועלים בהיקף של 195 מיליון שקל ומחוב של 675 מיליון שקל למחזיקי 2 סדרות האג"ח שהונפקו מיד עם השלמת ההסדר בחברה, בפברואר 2014. 

 

למעשה, היכולת לשרת את החוב תלויה במידה רבה בהצלחה של אינסייטק, כמו גם באחזקה נוספת של אלביט מדיקל, גמידה סל, שחתמה על עסקת מסחור עם נוברטיס לפני מספר חודשים. מימוש האופציה של נוברטיס על גמידה סל יסייע רבות לצבירת מזומנים לטובת פרעון החוב, כאשר גם מימושה של אינסייטק יתרום לשירות החוב.

 

עד היום הושקעו באינסייטק 254 מיליון דולר, מהם 116 מיליון דולר בידי אלביט מדיקל, 72 מיליון דולר על ידי GE, כ-37.5 מיליון דולר על ידי קרן יורק, 15.5 מיליון דולר על ידי MTE ו-12.5 מיליון דולר על ידי הקבוצה הסינית.

 

 

רון הדסי רון הדסי צילום: עמית שעל

 

למרות ההשקעות הכבדות, החברה עדיין רושמת הפסדים בשורה התחתונה. אינסייטק רשמה הכנסות של 22.6 מיליון דולר ב-2014 לעומת 20.7 מיליון דולר ב-2013. ההפסד הסתכם ב-7.1 מיליון דולר לעומת הפסד של 5.6 מיליון דולר ב-2013.

 

מה דעתך על מניית אלביט מדיקל טכנ:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה
אינסייטק פיתחה את טכנולוגיית ה־ExAblate, המשלבת אלומת אולטרה־סאונד ממוקדת בעוצמה גבוהה עם הנחיה רציפה וניטור באמצעות MRI. אנרגיית האולטרה־סאונד הממוקד משמשת להשמדה של שרירנים ברחם, ואילו הדמיית MRI משמשת לתכנון והנחיית הטיפול ולמעקב אחר תוצאות הטיפול בזמן אמת. היתרונות המרכזיים של ה־ExAblate היא העובדה שמדובר בטכנולוגיה לא פולשנית שלא מצריכה אשפוז, עם פרופיל בטיחות גבוה, סיכון נמוך לזיהום וסיבוכים והתאוששות מהירה.

 

הכוונה של החברה היא להפוך את הטכנולוגיה, שמתלבשת על מכשירי MRI, לאמצעי להשמדת גידולים מסוגים שונים לאורך הזמן, לרבות במוח. אלא שאינסייטיק מאז הקמתה ב־1999 לא הצליחה להיות רווחית. עובדה בעייתית במיוחד על רקע השינויים בחברה־האם אלביט הדמיה שאירעו בשנה האחרונה על רקע הסדר החוב.

 

אינסייטק מתמקדת בימים אלו בעיקר בשרירנים ברחם - גידולים שפירים (לא ממאירים) המתפתחים ברקמת השריר של הרחם. הופעת שרירנים ברחם עלולה להביא לדימום ויסתי מוגבר, עצירות, אנמיה, תכיפות במתן שתן, לחץ וכאב עצבי, רחם מוגדל ותחושת כאב אצל האשה, ולעתים עלולה להוות מכשול בכניסה להיריון. כמו כן, שרירנים ברחם עלולים לגרום לחוסר פוריות ולאובדן היריונות חוזר. הטיפולים המסורתיים בשרירנים ברחם הם הליכים כירורגיים "פתוחים" או זעירים פולשניים.

 

מלבד אינסייטק מחזיקה אלביט מדיקל גם ב-25% ממניות גמידה סל, בה מחזיקה גם כלל ביוטכנולוגיה ב-18%. בחברה הושקעו עד היום 90 מיליון דולר, מהם כ-16 מיליון דולר על ידי אלביט מדיקל. בספטמבר השקיעה נוברטיס בגמידה 35 מיליון דולר וקיבלה בתמורה 15% בחברה. נוברטיס קיבלה בנוסף אופציה לרכישת השליטה בחברה תמורת 165 מיליון דולר נוספים, עד 2016. נוברטיס התחייבה להעביר לגמידה סל תמלוגים בהיקף של עד 435 מיליון דולר בהתאם לאבני דרך שיושגו בשיווק התרופה. מעמד תרופת היתום שקיבלה החברה כעת מגביר את הסיכויים כי נוברטיס תממש את האופציה שניתנה לה.

 

גמידה סל פיתחה טכנולוגיה ייחודית להגדלת מספר וצפיפות תאי גזע בתוך דגימת דם ספציפית, ופועלת לשיפורן של מנות שמקורן בדם טבורי, כך שניתן יהיה להשתילן לריפוי סרטן הדם גם במבוגרים. כיום מנות דם טבורי מתאימות רק להשתלה במי שמשקלו עד 45 ק"ג, ואילו המבוגרים יותר מטופלים בתרומת מוח עצם, הדורשת התאמה גבוהה בין תורם לנתרם.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x