למרות התנגדות חריפה של המוסדיים - אושר התגמול של עובדיה עלי בבזן
הצבעת נגד גורפת של המוסדיים, על פי המלצת אנטרופי, לא מנעה את האישור: בזכות רוב של בעלות השליטה, החברה לישראל ופטרוכימיים, יזכה יו"ר בזן לתגמול שנתי של 4.4 מיליון שקל
אושר שכרו של יו"ר בזן עובדיה עלי - למרות התנגדות חריפה של המוסדיים. כמעט כל הגופים המוסדיים הצביעו נגד תוכנית התגמול של יו"ר בתי הזיקוק, בהתאם להמלצת אנטרופי. ההתנגדות הכמעט גורפת שיקפה למעשה מעין הצבעת מחאה, לנוכח ההערכות שהתוכנית צפויה לעבור בתמיכת הרוב של בעלי השליטה.
- בצל המחלוקת סביב הזיהום בחיפה: רווח נקי של 126 מיליון דולר לבזן
- חוזר הביתה: עובדיה עלי מונה ליו"ר חברת בזן, במקום דיוויד פדרמן
- בתי הזיקוק בחיפה גייסו 530 מיליון שקל באג"ח חדשות
את התנגדות המוסדיים הובילו מגדל וכלל ביטוח, המחזיקות ב-20% ממניות בזן. תמיר פישמן ומודלים קרנות נאמנות הן היחידים מקרב המוסדיים שתמכו בחבילת שכרו של עלי.
על פי התגמול שאושר, עלות השכר השנתית של עלי, ששב לכס היו"ר אחרי 12 שנה, תעמוד על 4.4 מיליון שקל - רכיב השכר והמענקים עומד על 3.16 מיליון שקל והרכיב ההוני על 1.24 מיליון שקל. שכרו החודשי של עלי יעמוד על 145 אלף שקל למשרה מלאה, צמוד למדד פברואר 2015.
עלות השכר האמורה גבוהה פי 1.7 מתקרת התגמול שהוצעה לפי כמה חודשים לדיויד פדרמן, בתפקידו כסגן היו"ר (2.5 מיליון שקל). בחוות הדעת מציינת חברת היעוץ למוסדיים אנטרופי כי בהתחשב בעובדה שלא חל שינוי משמעותי בין התפקידים בזמן שחלף, היא "מתקשה להבין את הצורך בהרחבת היקף התגמול כך שיעמוד על 4.4 מיליון שקל".
אל מול התנגדות המוסדיים, תמיכתן של בעלות השליטה בבז"ן, החברה לישראל ( 37%) ומפעלים פטרוכימיים (29.5%), היא שאיפשרה את אישור התוכנית באסיפה הכללית. בתוכנית שהובאה לאישור האסיפה לא נדרש רוב מיוחד של מניות המיעוט, וקולות בעלי השליטה נחשבו בספירה.
עלי יקבל בנוסף חבילת אופציות בשווי של 1.2 מיליון שקל. זו תכלול 12 אלף אופציות הניתנות למימוש בהדרגה על פני 3 שנים. עלי יוכל לממש כל אופציה למניה תמורת 1.55 שקל – מחיר מימוש שעמד גם הוא מאחורי המלצת ההתנגדות של אנטרופי.
חברת היעוץ למוסדיים טענה כי מחיר המימוש אינו מהווה תמריץ מספק ליו"ר, שכן הוא מגלם פרמיה נמוכה מדי של 5% בלבד לתקופה מצטברת של שלוש שנים. במילים אחרות, שיפור של 5% בלבד מספיקות להכניס את האופציה "לתוך הכסף", מה שיאפשר לעלי לגרוף לכיסו סכום נכבד. אנטרופי טוענת שמחיר המימוש צריך להיות גבוה יותר ולשקף פרמיה שתיוחס גם לביצועיו של היו"ר.
לא רק מחיר המימוש הנמוך מפריע לאנטרופי אלא גם תנאי הסף לקבלת המענקים, שהם פונקציה של עמידה ביעד ה-EBITDA . פרטי היעד לא נחשפו לבעלי המניות, וחברת היעוץ למוסדיים ראתה בכך סיבה נוספת להצדקת ההתנגדות.