"השווקים לא ערוכים לעזיבת יוון את גוש היורו, זה יהיה מרחץ דמים"
כך מעריך צ'רלס דלארה, מי שניהל בעבר את המגעים הראשוניים בין יוון ונושיה; הביע דאגה כי המשקיעים מעריכים שהצדדים המעורבים במשבר הם רציונאלים, בשעה ש"יש לקוות שהם כאלה"
- יוון ממשיכה להתקרב לרוסיה: "ייתכן שנחפש חופים בטוחים יותר בעת סופה"
- עוד 1.2 מיליארד יורו נמשכו מהבנקים ביוון בתוך יממה; ציפרס: "נגיע להסדר"
- בפורטוגל גאים בהתאוששות: "אנחנו לא ניתפס לא מוכנים בשעת חירום"
"אני מודאג במידה מסוימת מכך שהמשקיעים יוצאים מנקודת הנחה שהגרמנים, קרן המטבע הבינלאומית והיוונים, הם כולם בעיקרם שחקנים רציונאליים. אנחנו רק יכולים לקוות שהם יתגלו ככאלה", אמר בראיון ל-CNBC, "אולם בשלב זה, לי זה נראה כאילו השווקים לא מוכנים לאפשרות של חדלות פירעון, וזה יהפוך למרחץ דמים אם זה אכן יקרה".
עוד הזהיר דלארה כי תרחיש מסוג זה לא יהיה תקרית מבודדת, אלא ישפיע לשלילה על המהימנות של גוש היורו כולו, ויפעיל לחץ נוסף על מספר מדינות בדרום אירופה. "בוא נודה בכך. ישנן כלכלות נוספות בדרום אירופה, שאמנם נמצאות בשלבי התאוששות, אך עדיין סובלות משיעורי אבטלה גבוהים", הסביר דלארה, "יש להן עדיין מערכות פוליטיות שמתקשות להשיב לעצמן אמינות".
מנהיגי גוש היורו מתוכננים לקיים פגישת חירום ביום שני, זאת לאחר ששרי האוצר לא הצליח להשיג הסכם עם יוון, שהיה מאפשר הזרמת כספי חילוץ תמורת יישום רפורמות. כתוצאה מכך, גברה הסבירות שהמדינה תיקלע לחדלות פירעון בסוף החודש. יוון אמורה להחזיר לקרן המטבע 1.54 מיליארד יורו (1.74 מיליארד דולר) עד ה-30 ביוני, אולם היא תתקשה לעשות זאת אם לא יועבר לה סיוע של 7.2 מיליארד יורו. בשלב זה, יוון והנושים עדיין חלוקים במספר נושאים, ובראשם הרפורמה במערכת הפנסיה.
עם זאת, דלארה מציין כי חדלות פירעון יוונית לא תוביל בהכרח לעזיבתה את גוש היורו. לדבריו, "הדילמה העיקרית היא כיצד לנהל את מערכת הבנקאות היוונית, מכיוון שהיא נמצאת על מכונת הנשמה מהבנק האירופי המרכזי". לפיכך דלארה מעריך כי יש צורך להשיג הסכם טכני בפגישה ביום שני, שייכנס לתוקף בתוך שבוע. "הפסגה הזו קריטית. ראשי מדינות גוש היורו חייבים להתאחד ולהחליט שלא יקומו מהשולחן עד שלא יגיעו להבנות", אמר דלארה.