$
מט"ח וסחורות

ובינתיים אצלנו: השקל מטפס למעלה

בשעה שבעולם ממתינים לחדשות מיוון ומאירופה - בשוק המט"ח המקומי ירד הדולר היציג ב-0.8% ונקבע על 3.769 שקלים, היורו נחלש ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 4.219 שקלים

גיל קליאן 15:4530.06.15

במסחר במט"ח בשוק המקומי רשם היום (ג') הדולר היציג ירידה של 0.8% ונקבע על 3.769 שקלים. היורו איבד 0.2% מערכו ושערו היציג נקבע על 4.219 שקלים. בעולם, היורו יורד ב-0.3% ונסחר תמורת 1.118 דולר.

אחד הגורמים המשפיעים ביותר על המסחר במט"ח הוא המשבר ביוון, והסכיון שהוא מציב בפני גוש היורו והמטבע המשותף למדינות אירופה. אתמול, יוון החליטה להותיר את הבנקים סגורים לשבוע והטילה הגבלות הון, בניסיון למנוע קריסה של המערכת הפיננסית שלה.

 

הצעדים, שהוכרזו באופן רשמי ב-3 לפנות בוקר באתונה, מגבילים את משיכת המזומנים היומית ל-60 יורו ואוסרים על תשלומים והעברות כספים מחוץ למדינה. הבנקים יישארו סגורים עד יום שני הבא, יום לאחר משאל העם המתוכנן שיכריע האם המדינה תלך לתוכנית צנע נוספת או תעזוב את גוש היורו.

 

דולר דולר צילום: שאטרסטוק

 

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות אמר כי "בנק ישראל ייאלץ לרכוש כ-500 מיליון דולר לפחות בשבוע הקרוב, על מנת לאזן את מכירות המט"ח של היצואנים הישראלים. מבחינת בנק ישראל רמת 3.74 שקל לדולר היא רמה קריטית. בנק ישראל נהנה מעט מביקוש למט"ח מצד חברות האנרגיה שרכשו בימים אלו והציבור שמזרים מעט ביקושים לדולר וליורו בשל חופשות הקיץ בחו"ל. עם זאת, התערבות של הבנק במסחר באמצעות רכישות היא בלתי נמנעת".

 

פריימן הוסיף כי "חברות היצוא הישראליות מוכרות מט"ח בהיקפים גדולים במיוחד בתחילת כל חודש על מנת לשלם הוצאות בשקלים כשכר, סוציאליות ואף ארנונה, חשמל ומים לעומת הכנסות שקיבלו במטבע זר. התרחבות שוק הגז הטבעי המבוסס על תמחור הכנסות צמודות מט"ח והוצאות בשקלים מהווה אתגר נוסף לבנק ישראל הנדרש לפעול במסגרת מדיניותו לקיזוז השפעת הגז על שוק המטבע המקומי צעדים הנדרשים לשמירת היציבות המוניטרית ותנאי הסחר לתעשייה בכלל וליצוא בפרט".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x