בלעדי לכלכליסט
ערבה פאוור במו"מ מתקדם לגיוס הון של 30 מיליון שקל
ההנפקה הפרטית של החברה־הבת ערבה אנרג'י, בניהולו של ערן ליטבק, תתבצע לפי שווי של 60 מיליון שקל לפני הכסף
ערבה אנרג'י, החברה־הבת של ערבה פאוור (100%), מנהלת מגעים מתקדמים לגיוס של 30 מיליון שקל במניות בהנפקה פרטית. ל"כלכליסט" נודע כי את הגיוס מוביל מנכ"ל בוס קפיטל איציק בצלאל, ששימש בעבר כמנכ"ל חברת החיתום של מגדל. הגיוס נערך לפי שווי חברה של 60 מיליון שקל לפני הכסף.
- ערבה פאוור תרכוש את סופרגז סולאר ב־175 מיליון שקל
- אנרגיית אג"ח: ערבה פאוור בדרך לגיוס חוב והנפקת מניות
- סיכום החצי: בורחים מהאג"ח - נוחתים במניות
המגעים מתנהלים מול גופים מוסדיים, פרטיים וקיבוצים. מטרת הגיוס היא לאפשר כניסה של ערבה אנרג'י, זרוע פעילות הפיתוח העתידית של ערבה פאוור, לפרויקטים חדשים בחו"ל ולתחומים נוספים בארץ. על פי ההערכות, מנסה ערבה אנרג'י, שמנוהלת על ידי ערן ליטבק, לרכוש את הפעילות של כלל־סאן, פעילות האנרגיה הסולארית של כלל תעשיות, שנמצאת על המדף יחד עם פרויקטים נוספים בתחום. ההחלטה להרחיב את פעילות החברה היא אסטרטגית והתקבלה אחרי שחברת הביטוח הפניקס הפכה למשקיעה בחברה לפני קצת פחות משנה.
הנפקה בבורסת ת"א עד סוף הרבעון השני של 2016
בנובמבר האחרון קיימה החברה פגישות עם חתמים במטרה להנפיק את החברה בבורסת ת"א. בסופו של דבר החברה עצרה את התהליך והחלה לבחון גיוס חוב של 60 מיליון שקל, אבל גם הליך זה נעצר. כעת החברה פועלת לגיוס הון בהנפקה פרטית שתהיה האחרונה לפני הנפקה ציבורית של החברה, שאותה הם מקווים להשלים עד סוף הרבעון השני של 2016.
ערבה פאוור (GSI) נמצאת בבעלות חברת הביטוח הפניקס (36%), קרן קיימת לישראל (10%), קיבוץ קטורה והמייסדים (54%). ביוני 2014 הפניקס השקיעה 60 מיליון שקל כדי לרכוש את חלקה של סימנס בחברה־האם. עם כניסת הפניקס החליטו השותפות להפריד את פעילות הנכסים המניבים הקיימים מפעילויות חדשות שהיא צפויה להקים ולפתח.
הפעילות המסורתית המניבה, שכוללת שדות סולאריים ביישובים שונים בערבה, נשארו בערבה פאוור, ואילו החברה־הבת ערבה אנרג'י מרכזת את הפרויקטים העתידיים שכוללים בין היתר חוות סולאריות של סופר גז בהיקף כולל של 20 מגה־ואט ופרויקטים נוספים בהספק כולל של 150 מגה־ואט שמחכים לפתיחת המכסות על ידי המדינה. אם עד לאחרונה התמקדה ערבה בייזום פרוייקטים משלה, הרי שעם רכישת הפעילות הסולארית של סופרגז היא נכנסה לשוק המשני של האנרגיה הסולארית ולשם גם מועדות פניה.
מתכננים להגיע ליכולת ייצור של 200 מגה־ואט
GSI נוסדה ב־2006 על ידי קיבוץ קטורה, באמצעות אד הופלנד המכהן כיו"ר מאז היווסדה, דוד רוזנבלט, המכהן כסגן היו"ר, ונשיא החברה יוסף אברמוביץ'. מקימי החברה מתכננים להגיע לייצור של 200 מגה־ואט בהשקעה של מיליארד שקל.