בלעדי לכלכליסט
אנרגיית אג"ח: ערבה פאוור בדרך לגיוס חוב והנפקת מניות
יצרנית האנרגיה הסולארית מקיבוץ קטורה, מנהלת מגעים עם חתמים ישראלים לגיוס איגרות חוב בהיקף של 60 מיליון שקל. ערבה מתכננת לבצע במהלך 2015 הנפקה ראשונית בהשתתפות בעלי המניות, לפי שווי שטרם נקבע לחברה ייעודית שתוקם
שותפות ערבה פאוור (GSI), יצרנית האנרגיה הסולארית מקיבוץ קטורה נמצאת בדרך לבורסה בתל אביב. הנהלת החברה בראשות המנכ"ל ג'ון כהן וסמנכ"ל הכספים ערן ליטבק, החלה להיפגש עם חתמים ישראליים במטרה לבצע גיוס חוב ראשוני עבור חברה־בת ייעודית שיקימו בעלות השליטה בחברה. גיוס החוב מתוכנן להיות של 60 מיליון שקל ובשלב מאוחר יותר, במהלך 2015 יונפקו מניות של החברה־הבת במהלך 2015 בתל אביב.
הפרדת הנכסים הקיימים
GSI שפועלת תחת המותג ערבה פאוור נמצאת בבעלות חברת הביטוח הפניקס (36%), קרן קיימת לישראל (10%), קיבוץ קטורה והמייסדים (54%). לאחרונה החליטו השותפות להפריד את פעילות הנכסים המניבים הקיימים מפעילויות חדשות שהיא צפויה להקים ולפתח. הפעילות המסורתית המניבה, שכוללת שדות סולאריים ביישובים שונים בערבה, יישארו ב־GSI, ואילו החברה־הבת החדשה שתקרא ערבה פאוור תרכז את הפרויקטים העתידיים של החברה שכוללים בין היתר פרויקט את החוות הסולאריות של חברת סופר גז בהיקף כולל של 20 מגה־ואט ופרויקטים נוספים בהספק כולל של 150 מגה־ואט שמחכים לפתיחת המכסות על ידי המדינה. ערבה פאוור שתקום תנוהל על ידי ערן ליטבק, סמנכ"ל הכספים הנוכחי של GSI, והיא צפויה לגייס בין היתר הון גם מבעלי המניות הקיימים של החברה. השווי שעל פיו תונפק ערבה פאוור טרם נקבע מאחר שמדובר בפעילות עתידית בהיקף לא ידוע.
יעד ייצור של 200 מגה־ואט
GSI נוסדה ב־2006 על ידי קיבוץ קטורה, באמצעות אד הופלנד המכהן כיו"ר מאז היווסדה, דוד רוזנבלט, המכהן כסגן היו"ר, ונשיא החברה יוסף אברמוביץ'. ביוני האחרון רכשה הפניקס את חלקה של חברת סימנס ב־GSI תמורת 60 מיליון שקל, לפי שווי חברה של 160 מיליון שקל. מקימי החברה מתכננים להגיע לייצור של 200 מגה־ואט בהשקעה של מיליארד שקל.
פרויקט הדגל של ערבה פאוור הנו השדה הסולארי בקיבוץ קטורה בערבה. השדה, הראשון בישראל שאושר במסגרת ההסדרה למתקנים בינוניים, מייצר עד 4.95 מגה־אט שעה.
עלות הקמת השדה, שהחל לפעול בספטמבר 2013, היתה כ־100 מיליון שקל, מתוכם כ־20 מיליון שקל הון עצמי של ערבה פאוור ו־80 מיליון שקל במימון בנק הפועלים שהעמיד לפרויקט זה מימון של 250 מיליון שקל. קרן נוי נכנסה לפני שנתיים לשותפות בפרויקט תמורת 15 מיליון שקל, חלקם כהלוואה, וקיבלה 36% מהפרויקט.
באפריל 2014 חנכה ערבה פאוור שישה שדות סולאריים נוספים ביטבתה, שובל, מסלול, ארז, גרופית ואליפז, שהוקמו בהשקעה של כחצי מיליארד שקל. הספק מתקני החשמל הוא כ־36 מגה־ואט. ביוני 2014 החלה החברה לבנות שדה סולארי חדש בהספק של כ־40 מגה־ואט שיספק כשליש מהביקוש לחשמל באילת. המימון לשדה זה נאמד אף הוא בחצי מיליארד שקל יגיע מהפועלים, ערבה פאוור וחברת האנרגיה
הבריטית EDF.