בעקבות לחץ בעלי המניות: זכויות המניות בדקסיה יושוו
15 שנה לאחר שהמדינה מכרה את הבנק ל-DCL, בהסכם שכלל התחייבות להשוואת זכויות, הודיעה בעלת השליטה כי תפעל לביצוע המהלך. מעלות העניקה לבנק דירוג AA- לקראת גיוס של 400 מיליון שק
אחרי כמעט 15 שנה ואחרי לחץ של בעלי מניות המיעוט, DCL, בעלת השליטה בבנק דקסיה ישראל (65%), הודיעה למשקיעים בשבת בערב כי תפעל להשוואת זכויות בין סוגי המניות בבנק. ההודעה מהווה צעד נוסף לקראת מכירתו של הבנק. במקביל, העניקה אתמול חברת דירוג האשראי מעלות לבנק דירוג של AA- לקראת גיוס אג"ח של 400 מיליון שקל שהוא מתכנן לבצע.
- המאבק בבנק דקסיה מתרחב: גם העובדים פותחים חזית
- דקסיה מכנסת אסיפה מיוחדת, אבל בעלי המניות לא יצביעו
- מי יוצא נשכר מהסטטוס קוו בדקסיה ישראל
כיום, לדקסיה ישראל, שנסחר לפי שווי של 577.5 מיליון שקל, יש חמישה סוגי מניות: שלושה סוגי מניות יסוד ושני סוגי מניות רגילות. מציאות שכזו יצרה לא מעט אתגרים בהתנהלותו של הבנק, והדוגמה הבולטת ביותר לכך היא מרכז השלטון המקומי, שמחזיק כ־0.04% מההון של הבנק אך ב־17% מזכויות ההצבעה וב־33% מהזכות למינוי דירקטורים.
המדינה והבנקים מכרו את המניות בבנק בפברואר 2001 לקבוצת DCL, שהתחייבה לבצע השוואת זכויות בין סוגי המניות השונים. על פי הסכם המכירה, DCL היתה צריכה להגיע להבנות עם מרכז השלטון המקומי לגבי מתווה השוואת הזכויות וזאת בעקבות אחזקות המרכז בסוגי המניות השונים.
השוואת הזכויות תשפיע בעיקר על מרכז השלטון המקומי. DCL הגיעה להבנות עם מרכז השלטון המקומי לגבי המתווה לפיו מרכז השלטון המקומי ימיר את סוגי מניותיו לכ־7.5% מההון החדש והמאוחד של החברה. בנוסף, מרכז השלטון המקומי מחזיק היום ארבעה דירקטורים בדירקטוריון הבנק, ולכן ייתכן שייאלץ במסגרת המתווה להישאר עם נציג אחד מטעמו. את מרכז השלטון המקומי ייצג במו"מ מני גורמן, שותף בכיר במשרד שטיינמץ הרינג גורמן ושות'.
הודעתה של DCL מגיעה לאחר לחץ שהפעילו בעלי מניות המיעוט, שמנהלים בחודשים האחרונים מאבק מול הנהלת ודירקטוריון הבנק בכמה נושאים. במכתב ששלח עו"ד אלון בנימיני, שמייצג את בעלי מניות המיעוט, לבנק לפני כחודש וחצי נכתב כי "אף כי מבנה ההון של החברה מורכב, עובדה שיש בה לעכב עסקת מכירה, ואף כי במשך השנים הנהלת החברה הצהירה כי היא נערכת להשוואת הזכויות, הרי שהנושא לא טופל ונותר 'מכשלה' לכאורה לגבי עסקת מכירה".