$
בורסת ת"א

דקסיה מכנסת אסיפה מיוחדת, אבל בעלי המניות לא יצביעו

החברה מכנסת את האסיפה על רקע דרישת בעלי מניות המיעוט לקבל לתשואה על השקעתם. אלא, שהאסיפה שתכונס תוגדר כדיון שבסופו בעלי המניות לא יידרשו להצביע

תומר ורון 16:2208.07.15

בנק דקסיה הודיע אתמול (ג') למשקיעים ולבעלי המניות כי יקיים אסיפה מיוחדת לדרישת בעלי מניות המיעוט והגופים המוסדיים שבהם ידונו בין היתר במדיניות חלוקת הדיבידנדים ואפשרות למכירת הבנק.

 

הודעת דקסיה כי דירקטוריון הבנק החליט לכנס את האסיפה היא לכאורה היענות לדרישותיהן של בעלי מניות המיעוט והמוסדיים שבשבועות האחרונים דורשים מהבנק להעלות את הנושאים באסיפה הקרובה של הבנק שתתקיים בחודש ספטמבר אלא שההודעה מציינת כדרך אגב כי האסיפה המיוחדת שתכונס תוגדר כדיון שבסופו בעלי המניות לא יידרשו להצביע על הנושאים שהועלו. במילים אחרות – דיון חסר שיניים וללא כל יכולת להפיק ממנו החלטות מעשיות. 

 

 

 

מדקסיה נמסר כי "לאור רצון בעלי מניות המיעוט לקיים דיון בנושאים אלו, מתעתד הדירקטוריון לזמן אסיפה כללית מיוחדת שעל סדר יומה דיון (ללא קבלת החלטות) בנושאים להלן: דיון בנושא חלוקת דיבידנד. דיון בנושא מדיניות חלוקת דיבידנד ודיון בנושא מכירת הבנק". עוד מציינים בבנק כי "לצד כינוס האסיפה המיוחדת, הדירקטוריון ממשיך לבחון את האפשרות לחלוקת דיבידנד".

 

בקרב בעלי מניות המיעוט כבר נשמעו אתמול קולות שלא אהבו את הצעד של דקסיה שלא רק שמונע מהם להצביע על הנושאים המהותיים ולנסות להביא לשינוי במדיניות הבנק, אלא גם מונע למעשה מהלביא את בעלי השליטה של הבנק – ממשלת צרפת וממשלת בלגיה להצביע ובכך להביע עמדתם הרשמית אל מול הנושאים הטעונים.

 

בדקסיה מסבירים בהודעה כי הדירקטוריון סבור כי העלאת נושאים אלו לאסיפה "אינן מסוג הנושאים המתאימים להיות נדונים באסיפה כללית, וזאת בין היתר לאור הוראות הדין ותקנון הבנק".

 

 

בחודש האחרון מתנהל מאבק משפטי בין דירקטוריון והנהלת הבנק לבין בעלי מניות המיעוט וחלק מהגופים המוסדיים המחזיקים במנית דקסיה. לאחרונה אף פנו חלק מהגופים המוסדיים לבנק ודרשו להעלות את הנושאים לסדר היום של האסיפה שתתכנס בחודש ספטמבר. בדקסיה ענו להם כי בקשתם לא התקבלה והם לא הגישו את האישורים הדרושים שהם אכן מחזיקים במניות הבנק.

 

בנק דקסיה ישראל, הנסחר בתל אביב, רושם שיעורי רווחיות נאים, אך ויחס הלימות ההון של הבנק עוקף במידה ניכרת את הדרישה של בנק ישראל. מאז נקלע האיחוד האירופי למשבר חובות עמוק, בעלות השליטה בבנק הן ממשלות צרפת ובלגיה, שחילצו את הבנק ומאז החליטו למכור אותו יחד עם אחזקות נוספות. דרישת בעלי מניות הפרטיים היא לתשואה על השקעתם — אם באמצעות מכירת הבנק שניצב על המדף כבר למעלה מ-3 שנים ואם באמצעות חלוקת הדיבידנדים.

 

בינתיים חברי ההנהלה הבכירה ממשיכים ליהנות מעלויות שכר נאות שהיוו ב-5 השנים האחרונות כ-11% מסך הרווח הנקי של הבנק. מאידך, הבנק חילק באותה תקופה דיבידנדים בסך כולל של כ-3.5% מסך הרווח הנקי. כמו כן, בשבוע שעבר הגישו מספר בעלי מניות מיעוט באמצעות עו"ד יעקב סבו בקשה לחידוש הליכים לתביעות משפטיות שהגישו בעבר בטענה לקיפוח בעלי מניות המיעוט.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x