הבור של אפריקה תעשיות תופח: הפסידה 23 מיליון שקל ברבעון
בכך השלימה הפסד מצטבר של 137 מיליון שקל מתחילת 2014. בין הגורמים להפסד ברבעון השני: ירידה במכירות בתחום הפלדה ומדחייה בקמת המפעל החדש של נגב קרמיקה בירוחם
ההפסד של חברת אפריקה תעשיות מקבוצת אפריקה ישראלממשיך לתפוח. החברה דיווחה היום (א') על הפסד של 23 מיליון שקל לרבעון השני של 2015 והשלימה בכך הפסד מצטבר של 58 מיליון שקל למחצית השנייה של השנה והפסד מצטבר של 137 מיליון שקל מתחילת שנת 2014 ועד היום.
- אפקט מוטולה: אפריקה ישראל מנשימה את אפריקה תעשיות ב-50 מיליון שקל
- דוחות אפריקה מגורים: עלייה במכירת הדירות - ירידה בהכנסות
- אחרי ירידה של 50% במניה: בכירי אפריקה מוותרים על הבונוס
אפריקה תעשיות, שפועלת בתחום עיצוב הבית תחת חברת "נגב קרמיקה" ובתחום הפלדה תחת חברת "פקר פלדה" וחברות בנות נוספות, המשיכה לסבול ברבעון השני משחיקה ברווחיות עקב הוצאות חד פעמיות מהתארכות הקמת המפעל החדש של נגב קרמיקה בירוחם ובעקבות ירידה במכירות בתחום הפלדה.
רמת ההכנסות של החברה עלתה בשיעור של 14% ל-495 מיליון שקל, אולם הרווח הגולמי נשחק ב-3% ל-106 מיליון שקל. בכדי להתמודד עם השחיקה ברווחיות ועם העובדה שהחברה אינה עומדת באמות מידה פיננסיות לחלק מההלוואות שלה, ההנהלה החדשה של החברה בראשותו של אברהם (נובו) נובוגרוצקי, מנכ"ל חברת האם אפריקה ישראל, גיבשה תכנית שיפור.
בתחום עיצוב הבית החברה פועלת לעדכון התכנית העסקית והחלה להיפגש עם הבנקים על מנת לחלק את החוב לטווח ארוך וקצר. בתחום הפלדה החברה פועלת לתקן את ההתניות הפיננסיות שאינה עומדת בין השאר באמצעות הקטנת היקפי ההון החוזר של החברות הבנות והגדלת ההון המוחשי של פקר פלדה. בנוסף היא עדכנה כי היא שוקלת לבצע מימושי נכסים לצורך עמידה בהתחייבויותיה. בין היתר היא בודקת אפשרות למכירת קרקע ברוסיה או מימוש מניות רדומות של החברה שמהוות 9.5% מהונה המונפק ושוות נכון להיום כ-30 מיליון שקל.
עד שכל המימושים ייצאו לפועל, חברת האם נחלצת לעזרתה של אפריקה תעשיות ומתכוננת להזרמה של 50 מיליון שקל. בעלי המניות של אפריקה ישראל, שבעצמה נמצאת במצב נזילות מאתגר בשנים הקרובות, יתכנסו ב-20 לספטמבר כדי לאשר את ביצוע ההזרמה, שכבר אושרה על ידי הדירקטוריון ביום חמישי האחרון.
את הרבעון השני סיימה אפריקה תעשיות עם יתרות מזומנים דלילות של אלפיים שקל כאשר התזרים שלה מפעילות שוטפת עמד על 39 מיליון שקל, אולם שימש ברובו לפירעון חובות. בשנה הקרובה היא ניצבת בפני פירעונות של 37 מיליון שקל לשנה הקרובה בגין הלוואות פרטיות שנטלה מגופים מוסדיים.