הנפט צלל ב-4.3% ל-40.8 דולר לחבית - הרמה הנמוכה מאז מרץ 2009
זאת לאחר עלייה מפתיעה נוספת במלאי הנפט של ארה"ב בשבוע האחרון. בסך הכל השלים הנפט צלילה של 30% מתחילת חודש יולי ו-60% ב-12 החודשים האחרונים
מחיר הנפט מסוג WTI צלל היום (ד') ב-4.3% וננעל ברמה של 40.8 דולר לחבית - הרמה הנמוכה ביותר מאז מרץ 2009; ברקע: עלייה מפתיעה במלאי הנפט בארה"ב בשבוע האחרון.
- איראן: מו"מ עם חברות נפט זרות על פרויקטים בסך 100 מיליארד דולר
- הנורמלי החדש של מחירי הנפט
- החגיגה נגמרה: צניחת מחירי הנפט אילצה את נורבגיה לשלוח יד לקרן החירום
הנפט השלים צלילה של 30% מתחילת יולי ו-60% ב-12 החודשים האחרונים. החוזה על הנפט מסוג ברנט מאבד 3.4% ל-47.16 דולר לחבית.
לפי סוכנות האנרגיה של ארה"ב נרשמה עלייה של 2.6 מיליון חביות קרוד בשבוע שהסתיים ב-14 באוגוסט. לפי תחזיות האנליסטים מלאי הקרוד היה אמור לרדת ב-1.2 מיליון חביות. מלאי הדלק ירד ב-2.7 מיליון חביות, בעוד שמלאי הלדקים המזוקקים טיפס ב-600 אלף חביות.
לירידות החדות של החודשים האחרונים במחירי הנפט אחראים מספר גורמים. בראשונה הדולר החזק על רקע התאוששות הכלכלה האמריקאית והאפשרות להעלאת ריבית קרובה. בנוסף לכך הסכם הגרעין עם איראן וההערכות כי המדינה המוסלמית תחזור לרמות הייצור שלה לפני 2012. כמו כן, הטכנולוגיה לייצור הנפט של ארה"ב משתפרת וכמויות הייצור עולות. ולבסוף ההאטה העולמית שמלווה בירידה בביקושים.
במקביל ולמרות המחירים הנמוכים של הנפט, קרטל אופ"ק מתעקש כי לא יפחית את מכסות הייצור וכי הכמות תישאר ללא שינוי גם השנה. הסיבה המרכזית לכך קשורה לעובדה שבאופ"ק יודעים כי כל ירידה בקצב הייצור שלהם תושלם באופן מיידי על ידי ארה"ב (ראו סעיף מעלה). מה גם ולמרות האירוניה שבדבר, מחירי נפט נמוכים גורמים למדינות לעבוד במרץ על מכירת החביות שהם מייצרים ולמעשה לשמור על מדיניות תקציבית מאוזנת. במקביל לא רוצים באופ"ק להוריד את כמויות הייצור משום שמהלך זה עשוי לגרום לארגון לאבד את השליטה בשוק הנפט.