$
שווקי חו"ל

בורסות אירופה ננעלו בירידות חדות; מדד קאק בפריז איבד 3.2%

מדד פוטסי הבריטי נחלש ב-2.8%, מדד דאקס הגרמני השיל מערכו 3%; ברקע: התפטרותו של ראש ממשלת יוון אלכסיס ציפראס והירידות בבורסות אסיה; בנוסף, נתוני הייצור בסין מצביעים על שפל מאז מרץ 2009

שירות כלכליסט 18:4621.08.15

בורסות אירופה ננעלו היום (ו'). מדד Stoxx Europe 600 איבד 3%, מדד פוטסי הבריטי נחלש ב-2.8%, מדד דאקס הגרמני איבד 3% ומדד קאק הצרפתי השיל מערכו 3.2%.

 

קאק דאקס פוטסי

 

ברקע למסחר: הירידות החדות שנרשמו אמש בבורסות היבשת ובוול סטריט והיום באסיה, הבחירות ביוון שצפויות להתקיים בעוד כחודש והמשך החשש לצמיחה בסין. בתוך כך הדולר נחלש, והמדד העוקב אחר ערכו ביחס לשישה מטבעות אחרים יורד ב-0.6%, ומתחילת השבוע ב-1.2%.

 

מדד אמון הצרכנים בגרמניה צפוי לרדת ל-9.9 נקודות בספטמבר מ-10.1 נקודות באוגוסט וצפי כלכלנים לרמה של 10.1. בנוסף ציפיות הצרכנים ירדו זה החודש השלישי ברציפות ל-16.6 נקודות מ-18.4 נקודות ביולי. זאת למרות שחברת המחקר GfK המפרסמת אותו סבורה כי דווקא חלה התבהרות ביחס לעתידה של יוון ואין פגיעה בצריכה הפרטית בגרמניה, וזו ממשיכה לשמש כמנוע חשוב בכלכלתה. עם זאת, המשקיעים מושפעים מהודעתו אתמול של ראש ממשלת יוון, אלכסיס ציפראס, לפיה הוא מתפטר מתפקידו. ההערכות הן שההתפטרות של ציפראס נועדה לבסס רוב מוצק יותר לצעדים הכלכליים שעליו להוביל על מנת לעמוד בתוכנית החילוץ האירופית.

 

רה"מ ציפראס רה"מ ציפראס צילום: בלומברג

 

במקביל, מדד מנהלי הרכש המשולב בגוש היורו עלה לשיא של חודשיים ועמד על 54.1 נקודות באוגוסט - כך על פי קריאה ראשונית שפורסמה היום. מדד מנהלי הרכש לענף השירותים גם הוא עומד על שיא של חודשיים ורמתו היא 54.3 ואילו מדד מנהלי הרכש לענף הייצור עומד על 52.4 נקודות. כל מדדי מנהלי הרכש עקפו את התחזיות.

 

ירידות באסיה

 

בורסות אסיה המשיכו לרשום גם היום מגמה שלילית, זאת על רקע נתוני הירידה בנתוני הייצור בסין שפורסמו היום והחששות המתגברים לאחרונה לגבי המשך הצמיחה בכלכלה השנייה בגודלה בעולם והתמריצים שביצעה הממשלה. גם המתיחות הגואה בין צפון קוריאה ודרום קוריאה, וחילופי האש שאירעו אמש בין הצדדים, העיבו על המסחר.

 

מדד שנגחאי ירד ב-4.3%. מדובר בירידה של 32% מהשיא של יותר משבע שנים שרשם ביוני. מדד שנזן ירד ב-5.4%. ההאנג סנג איבד 2.1% - לשפל מאז מאי 2014. מדד זה איבד 21% מאז השיא שרשם ב-28.4. מדד המניות הסיניות בהונג קונג איבד 2%. מניית סוני איבדה 4% במסחר ביפן, והניקיי ננעל בירידה של 3% לשפל של שישה שבועות. אוסטרליה ירדה ב-1.4%, טאיוואן - ב-3% וקוספי בדרום קוריאה - ב-2%.

 

שנגחאי האנג סנג ניקיי

 

מדד מנהלי הרכש של סין ירד באוגוסט לרמה של 47.1 נקודות - זאת לעומת רמה של 47.8 נקודות ביולי וצפי ל-47.7 נקודות, ובשל הירידה בביקושים המקומיים ובייצוא. מדובר בירידה החדה ביותר מאז חודש מרץ 2009, והדבר עשוי לתדלק את החששות להמשך הצמיחה במדינה זו, ובעולם בכלל. נתון מתחת ל-50 נקודות מצביע על מגמת התכווצות.

 

 

 צילום: בלומברג

 

"צעדי ההקלה בסין עדיין לא הגדילו את הייצור", כך אמר שן ג'יאנגואנג, כלכלן ראשי לתחום אסיה בחברת מיזוהו בהונג קונג, "אוגוסט וספטמבר צפויים להיות האפלים ביותר עבור הכלכלה. צפויה עלייה ברבעון הרביעי, כאשר יהיה שימוש בפועל בכסף שנותב לממשלות המקומיות".

 

 

 

כ-4 טריליון דולר נמחקו מהשווקים באסיה בשבוע שחלף, זאת למעט בורסות יפן ובהובלת סין, כך לפי EPFR Global. "השווקים מתמחרים את התרחיש הגרוע ביותר כרגע", כך אמר הראלד ואן דר לינדה, אחראי אסטרטגיית המניות האסיאתיות ב-HSBC בהתייחסו בעיקר לעתידו של היואן הסיני שממשלת סין ביצעה פיחות שלו לאחרונה, "אנשים אומרים שמדובר בסיכון, ומתרחקים מהשווקים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x