הצד הישראלי בקריסת מניות פולקסווגן: אלטשולר שחם הפסידו היום 20 מיליון שקל
היקף אחזקות אלטשולר שחם במניות יצרנית הרכב הוא 0.4% מכלל הנכסים המנוהלים בקופות הגמל וקרנות הפנסיה. בית ההשקעות מחזיק בהיקף דומה גם מניות BMW
הצד הישראלי של הצלילה החופשית היום (ה') במניית פולקסווגן: בית ההשקעות אלטשולר שחם הפסיד על הנייר 20 מיליון שקל על השקעתו במניית יצרנית הרכב. מבדיקת "כלכליסט" עולה, כי אלטשולר שחם הוא בית ההשקעות הגדול היחיד שלו אחזקה במניות פולקסווגן.
- המנכ"ל התנצל אבל זה לא עזר, פולקסווגן מחקה 15 מיליארד יורו משוויה
- הממשל האמריקאי נגד פולקסווגן: השתמשה בתוכנה ש"מרמה" בדיקות זיהום אוויר
- פולקסווגן תמכור את אחזקתה בשווי 3.8 מיליארד דולר בסוזוקי
היקף האחזקות של בית ההשקעות במניות פולקסווגן הוא 0.38% מכלל הנכסים המנוהלים בקופות ובפנסיה. בית ההשקעות אלטשולר שחם מחזיק נכון לסוף הרבעון השני במניותיהן של כ-15 חברות בחו"ל. בבית ההשקעות, היקף האחזקות בפולקסווגן הוא במקום השני בקרב האחזקה במניות חו"ל, כאשר במקום הראשון עם היקף אחזקה של 0.39% מכלל הנכסים נמצאת BMW .
הקריסה במניות יצרנית הרכב האירופית נרשמה היום לאור פרשה מביכה במיוחד עבור החברה בארה"ב - לאחר שנחשף בסוף השבוע כי פולקסווגן התקינה רכיב ברכבי דיזל ש"מרמה" בדיקות זיהום אוויר.
במסגרת הפרשה, חוקר הממשל בארה"ב חשדות לפיהם חברת פולקסווגן התקינה לכאורה בכ-500 אלף מכוניות, אשר מצוידות במנועי דיזל בעלי ארבע בוכנות, תוכנה מיוחדת שידעה לזהות מצבים בהם פליטת הזיהום של הרכב נבדקת בזמן מבחן הרישוי. תוכנה זו יכולןה לגרום לכלי הרכב להפחית את כמות הזיהום שהוא פולט - לצורכי תוצאה משופרת בבדיקה.
גם לפני הפרשה מניית פולקסווגן לא סיפקה הרבה נחת לאלטשולר שחם. המניה איבדה 23% מסוף הרבעון השני ועד יום לפני חשיפת הפרשה החדשה. כך, מסוף הרבעון השני ספג בית ההשקעות ירידת ערך של 51 מיליון שקל במניות פולקסווגן.
שווי שוק אחזקות בית ההשקעות ביצרנית המכוניות הסתכם נכון לסוף הרבעון השני ב-136 מיליון שקל.
בתוך כך, מערך הייעוץ של בנק לאומי הוציא היום עדכון ובו הוציא את מניית פולקסווגן מרשימת המניות המומלצות. שמוליק קרפף, אנליסט מניות חו"ל בבנק, כתב: :לא מדובר בעוד אירוע של Recall בגין תקלה מצידה של יצרנית רכב, וזאת מהסיבות הבאות: מדובר בהטעייה מתמשכת של סוכנות ממשלתית בארה"ב (שלא ידועה בסלחנות יתר כלפי עוולות של תאגידים) על פני שש שנים. בפרט, מדובר באירוע בעל חשד פלילי על כל המשתמע מכך. ההשלכות הפיננסיות של האירוע על החברה יכולות להיות גבוהות מאוד. לפי בלומברג, סך ההפרות עלולות להסתכם בקנסות של עד 18 מיליארד דולר של החברה לרשויות בארה"ב. התדמית של פולקסווגן כחברה אמינה ביותר נופצה, והאמון שנתנו בה משקיעים והציבור נפגעו באופן חמור ביותר.
"בהחלט יתכן שהחברה תשכיל להפוך את המשבר הנוכחי להזדמנות בעתיד. עם זאת, אנו סבורים כי מדובר בכדור שלג מתגלגל שאת סופו אין בידינו לחזות כרגע. כמו כן, נדגיש שמדובר בעבירה אתית מן המעלה הראשונה שנמשכה שנים ארוכות וככל הנראה עירבה דרגים ניהוליים בכירים".