סלינגר דרשה לבטל, מגדל החליטה "להשהות" את הדיבידנד
לאחר תביעתה של המפקחת על הביטוח, דורית סלינגר, לבטל את הדיבידנד של 200 מיליון שקל, הודיעה מגדל על בחינתו מחדש והקפאתו לעת עתה
מגדל עוצרת את חלוקת הדיבידנד של 200 מיליון שקל - זאת לאור דרישת ביטולו מצד המפקחת על הביטוח, דורית סלינגר. מדובר בעצירה זמנית של הדיבידנד ולא בביטולו - כאשר מגדל מדגישה כי לטעמה לא נפל כל פגם בהחלטה לחלק דיבידנד.
- סלינגר אישרה את מינויו של דנינו כיו"ר מגדל
- דורית סלינגר דורשת ממגדל לבטל תשלום דיבידנד של 200 מיליון שקל
- תעודת עניות לדירקטוריון מגדל
החברה דיווחה כי "דירקטוריון החברה הבת, מגדל חברה לביטוח, חזר ובחן את החלטתו מיום 27 באוקטובר 2015 ולא מצא כי נפל פגם בהחלטה זו. מכלול השיקולים, לרבות כל ההיבטים הרלוונטיים לצורך חלוקת דיבידנד והיבטי משטר כושר הפירעון בהתאם לסולבנסי 2, נלקחו בחשבון בעת קבלת ההחלטה. הדירקטוריון סבור כי החברה נערכה ונערכת באופן ראוי ומספק לקראת משטר כושר הפירעון של סולבנסי 2. למרות האמור, החליט דירקטוריון החברה, מטעמי זהירות, להשהות, בשלב זה, את ההחלטה בדבר חלוקה וזאת עד ליום 18 בנובמבר 2015. בתקופה שעד למועד האמור, ניתן יהיה למצות את בירור הנושא".
עמידה ברגולציה החדשה של סולבנסי 2 היתה הנימוק של סלינגר לביטול הדיבידנד - שרובו היה אמור לזרום לכיסו של בעל השליטה במגדל, שלמה אליהו.
סלינגר כתבה לחברה השבוע כי בהתאם לתרחיש שביצעה מגדל באוגוסט האחרון שמטרתו לחזות את ההשפעה הצפויה של סולבנסי 2 העל ההון העצמי, היא סבורה כי בחלוקת הדיבידנד "יש בה כדי לפגוע בניהול התקין של עסקי החברה ובהיערכותה ליישום משטר כושר פירעון חדש". סלינגר דרשה שהדירקטוריון ייתכנס ויבטל את חלוקת הדיבידנד.
מגדל ציינה בדו"ח הרבעוני השני שלה כי "היעדר היערכות מתאימה עלול להביא לחוסר משמעותי ביותר בהון בהיקף של כמה מיליארדי שקלים". אם מגדל לא תצליח לנקוט בצעדי מתאימים יהיה לה גירעון של כמה מיליארדי שקלים, בניגוד לעודף של 2.5 מיליארד שקל שיש לה נכון לתום המחצית הראשונה השנה.
כללי הסולבנסי 2 משנים את אופן חישוב כרית ההון של חברות הביטוח (ההון שחברות הביטוח שומרות לטיפול בתביעות) באופן מחמיר יותר.