סייפטי תנסה לגייס 20 מיליון שקלים בהנפקה ראשונה בבורסת ת"א
החברה העוסקת בתחום הסייבר תונפק בשבוע הבא לפי שווי של 160 מיליון שקל. מנכ"ל הבורסה ביינארט: "נמאס לנו לראות חברות ישראליות קטנות שנמכרות והופכות להיות מרכזי פיתוח של חברות גדולות"
חברת הסייבר סייפטי מעוניינת לגייס כ-20 מיליון שקל בהנפקה ראשונה, IPO, שתיערך בשבוע הבא בבורסת תל אביב. ההנפקה צפויה לצאת לדרך לפי שווי חברה של כ-160 מיליון שקל - כך עולה מתשקיף החברה שפורסם הבוקר.
- מיקרוסופט מאשרת את רכישת סקיור איילנדס
- נשבה בקדחת הסייבר: חיים סבן השקיע 2.5 מיליון שקל בניוטרון
- Signal: אפליקציית הצ'ט האהובה על אדוארד סנודן
מדובר בהנפקת IPO ראשונה בבורסה של תל אביב ב-2015 והנפקה ראשונה אי פעם של חברה הפועלת בתחום הסייבר. יוסי ביינארט מנכ"ל הבורסה אמר היום כי "אנו זקוקים לחברות כמו סייפטי, חברות קטנות שצומחות מהר, אני לא מבין מה הם עושים, אבל אנחנו בתור בורסה צריכים היות חממה לחברות שכאלה".
לגבי מידת ההצלחה הצפויה של ההנפקה אמר ביינארט "זו החלטה של המשקיעים. התפקיד שלנו הוא רק לדאוג שיקשיבו להם. נמאס לנו לראות חברות ישראליות קטנות שנמכרות והופכות להיות מרכזי פיתוח של חברות גדולות - אנחנו רוצים אותם פה כדי שהיו הצ'ק פוינט או המבילאיי הבאות".
מצבה של סייפטי אינו מזהיר, כחברה שפועלת עם הכנסות קטנות, הפסדים גדולים והערת עסק חי. הכנסות החברה במחצית הראשונה של 2015 עמדו על 134 אלף דולר בלבד שהגיע בשורה התחתונה להפסד של 14.6 מיליון דולר. בחברה מספרים כי ההפסד הגבוהה נבע מהסכם מימון עליו חתמה החברה באפריל האחרון. את 2014 סיימה סייפטי עם הכנסות של 531 אלף דולר והפסד נקי של 4 מיליון דולר.
בעלי המניות העיקריים בסייפטי הם אמיר מיזהר, מייסד ויזם החברה, אשר יחזיק לאחר הגיוס ב–44.1% מהמניות, ולצדו קיבוץ סאסא, (אשר השקיע בחברה בעבר כ-5 מיליון דולר) עם כ-30.3% מהון המניות. את ההנפקה תוביל "כלל פיננסים חיתום", והיא כוללת גם אופציות לתקופת מימוש של שנה, אשר יוכלו להזרים עוד 26 מיליון שקל לקופת החברה בשנה הקרובה.
"הירידה בהכנסות נובעת מהמודל העסקי שלנו" מסביר שחר דניאל, מנכ"ל החברה. "המודל היה רכישת המוצרים במחיר מלא ו-3-2 שנים של התחייבות לתמיכה בחינם - ולכן הירידה. כעת בארה"ב אנחנו עובדים במודל של תשלום שנתי, ולהערכתי בעקבות השינוי, הההכנסות רק יצמחו".
"לגבי השורה התחתונה - כרגע אנחנו לא חושבים על איך להיות רווחיים אלה איך לגדול", ממשיך דניאל, "אנחנו מאמינים שהפלטפורמה של הבורסה המקומית תיתן לנו את הדחיפה שאנחנו צריכים בכדי להגיע לנאסד"ק. מדובר באתגר כי אנחנו הסנונית הראשונה שהולכת לבורסה במקום למשקיעים פרטיים בשלב כזה. אני מקווה שבעתיד לא נגלה שטעינו".
במידה שההנפקה תצליח, מחצית הסכום שיגיוייס ישמש להרחבת פעילות השיווק והמכירה של סייפטי ומחציתו להמשך הפיתוח. סייפטי מעונינת לחדור לשוק בארה"ב והיא נדרשת לגיוס אנשי מכירות, מפיצים ולבצע שיתופי פעולה עם ספקיות טכנולוגיה נוספות.
הסכם המימון שנחתם באפריל האחרון, כנראה בשל הצורך במזומנים, בוצע מול קבוצת משקיעים, שלקחה על עצמה את מימון העלויות הכרוכות בהנפקה, במחיר דילול עתידי אגרסיבי של כ־15% מהון המניות, במחיר נמוך במיוחד של האחזקות בעלי המניות בעתיד.
קבוצה זו כוללת את פעיל שוק ההון שלומי שני (נגדו הוגש בתחילת השנה כתב אישום על ידי מחלקת ני"ע בפרקליטות), דרור עצמון והחברה הבורסאית טכנופלס ונצ'רס. הסכם המימון גרם לחברה לרשום הוצאת ענק של 12 מיליון דולר ברבעון השני עבור "תשלום מבוסס מניות לצורכי הנפקה".
החברה התחייבה שעם קבלת תמורת ההנפקה היא תחזיר את מלוא סכום המימון לקבוצת המשקיעים, או תמיר אותו להקצאת מניות במחיר המשקף שווי חברה של 17.5 מיליון דולר לפני הכסף.
סייפטי בגלגולה הנוכחי הוקמה ב־2013 על ידי אמיר מיזהר ושחר דניאל, משרדיה נמצאים בהרצליה, והיא עוסקת בהגנה על קבצים והעברתם בתוך הארגון, הן באמצעות שרתים מקומיים והן באמצעות מחשוב ענן.
החברה מחזיקה בשני קווי מוצרים עיקריים, האחד נועד להגן על רשתות בפני חדירות סייבר, השני עוסק בהעברת מידע מאובטח בתוך הארגון. בחברה מועסקים כיום כ-20 עובדים.
לאחרונה זכתה סייפטי בפרויקט במשרד ראש הממשלה בהיקף של 2.2 מיליון שקל לתקופה של 3 שנים. הפרויקט שנקרא תהילה, מספק פתרון של הגנה על מידע באתרים ממשלתיים, ומאפשר במקביל פעילות שוטפת וגישה נוחה לאתרים הממשלתיים.