דיווח בארה"ב: יאהו שוקלת למכור את פעילות האינטרנט
הוול סטריט ג'ורנל דיווח כי מועצת המנהלים שתתכנס היום תבחן חלופות אפשריות לספין אוף של עליבאבא, ובכלל זה מכירת חלק מפעילות הרשת והמובייל של החברה
יאהושוקלת למכור חלק מעסקי האינטרנט שלה, ליבת הפעילות של החברה: הוול סטריט ג'ורנל פרסם אתמול בערב שמועצת המנהלים של יאהו תדון בימים הקרובים באפשרות המכירה של חלק משמעותי מפעילות האינטרנט.
- "מאריסה מאייר יכולה להיות סטיב ג'ובס שלנו"
- לעובדים של יאהו נמאס ממאריסה
- מאריסה מאייר בצרות: האדמה ביאהו בוערת
דירקטוריון יאהו יתכנס היום ויקיים סדרה של ישיבות (שעשויות להימשך עד יום שישי), שיעסקו בין היתר בספין אוף המתוכנן של מניות עליבאבא שבידי יאהו, ובחלופות אפשריות של מכירה למהלך זה. הדיווח בוול סטריט ג'ורנל לא פירט לגבי פעילויות האינטרנט הספציפיות שהאפשרות למכירתן תידון בישיבותן.
הדיווח מגיע בתקופה לא פשוטה מבחינת המנכ"לית מריסה מאייר, שמתמודדת עם ביקורת גוברת והולכת. החלטתה האחרונה, מלפני כחודש, לשכור את שירותי חברת היעוץ מקינזי לצורך בחינת מבנה החברה - 3 שנים לאחר שנכנסה לתפקיד הניהול, גררה מתקפה ביקורתית חריפה במיוחד.
יאהו מחזיקה ב-15% ממניות עליבאבא ומתכננת מזה זמן ספין אוף של החזקה זו, שתיצור חברה חדשה בשווי של של כ-30 מיליארד דולר. יאהו מחזיקה גם בחברת יאהו יפן, בשווי של כ-8 מיליארד דולר. יאהו עצמה נסחרת בנאסד"ק על פי שווי של כ-31 מיליארד דולר. לנוכח העובדה ששווי אחזקותיה של יאהו בסין וביפן עולה על שוויה של המניה בניו יורק, נראה שמבחינת השוק לפחות, פעילות האינטרנט שלה אינה מוערכת בשווי חיובי.
חרף הקרטוע של פעילות האינטרנט שלה, שירותי הרשת השונים של יאהו עדיין נמצאים בין האתרים הפופולרים ביותר. יאהו מייל ויאהו ניוז, לדוגמה, משכו באוקטובר 210 מיליון גולשים בארה"ב, והפורטל של החברה על שלל השירותים הקשורים אליו הוא האתר השלישי הפופולרי ביותר בארה"ב, אחרי גוגל ופייסבוק.
משקיע חכם שירכוש את הנכסים האלו יוכל, אולי, למצוא דרכים להחיות מחדש את פעילותם ולמנף אותם להשקעה רווחית באופן שמאייר והמנכ"לים שקדמו לה בעשור וחצי האחרון כשלו לעשות. עם זאת, בשלב זה אין ודאות שעסקה מסוג זה אכן תתבצע. בעבר כבר שקלה יאהו עסקאות מכירה או מיזוג גדולות, ובראשן מכירה למיקרוסופט לפי שווי של 44.6 מיליארד דולר ב-2008, ואלו מעולם לא יצאו אל הפועל.
לאחר הנפקת עליבאבא בספטמבר 2014 קפץ שווי מניית יאהו ליותר מ-50 דולר, אך נסוגה מאז, והיא עומדת עתה על 33.71 דולר. מתחילת השנה ירדה מניית יאהו ב-33%.
איוון פיינסת' (Ivan Feinseth), מנהל העסקים הראשי ב-Tigress Financial Partners, אמר ל-CNBC בתגובה לדיווח כי אם יאהו תמכור את הפעילות בעלת פוטנציאל הצמיחה שלה - עסקי המובייל, הוידיאו, הפרסום ואתרי המדיה החברתית, היא תישאר עם פעילות החיפוש הלא מצליחה שלה. על האפשרות של מכירת פעילות זו אמר פיינסת': "למה שמישהו ירצה לרכוש פעילות חלשה, שנמצאת בתחרות עזה מול גוגל ומיקרוסופט".
יאהו סיימה את הרבעון השלישי של 2015 עם רווח נקי של 8 סנט בלבד למניה, לעומת רווח נקי של 6.7 דולר למניה ברבעון המקביל (הרווח הנקי ברבעון המקביל היה גבוה במיוחד על רקע הנפקת עליבאבא). הרווח המתואם ברבעון השלישי עמד על 15 סנט, סנט אחד מתחת לתחזיות האנליסטים. הכנסות החברה ברבעון עמדו על 1.23 מיליארד דולר - נמוך מהתחזיות המוקדמות של 1.26 מיליארד דולר. 24% מההכנסות של יאהו ברבעון הגיעו משימושים במובייל