חיים כצמן מגדיל נזילות: גזית גלוב גייסה 600 מיליון שקל במניות
המחיר במכרז המוסדי אמש עמד על 35.5 שקל למניה - גבוה ב-2.1% ממחיר המינימום שהוצע במכרז וב-2.6% ממחיר הסגירה אתמול
במטרה להוריד את שיעור המינוף ולהתמודד עם ירידה של 10% בהון העצמי של החברה בשנה האחרונה, גזית גלובביצעה אתמול גיוס הון מגופים מוסדיים. במסגרת ההנפקה הוזרמו ביקושים בהיקף של 967 מיליון שקל והחברה נענתה ל-600 מיליון שקל. נורסטאר, חברת האם (50.25%) של גזית גלוב דרכה שולטים חיים כצמן ודורי סגל בחברה, הזרימה כצפוי מחצית מהסכום של ההנפקה (302 מיליון שקל) ובכך שמרה על חלקה היחסי בחברה.
- מרוסיה עד ברזיל: חברות הנדל"ן החשופות לנפט
- חיים כצמן בסאו פאולו: "אנחנו עולים בפדיונות בחנויות, באכלוס ובשכר הדירה"
- אחרי שנכשלו למחוק את דורי בניה: כצמן וסגל בהצעת רכש לדורי קבוצה
המחיר שנסגר במכרז המוסדי אמש עמד על 35.5 שקל למניה הגבוה ב- 2.1% ממחיר המינימום שהוצע במכרז וב-2.6% ממחיר הסגירה של המניה אתמול בבורסה בתל אביב. חיים כצמן ישתתף היום (ד') בוועידת התחזיות של "כלכליסט". את ההנפקה של גזית גלוב הובילה לידר חיתום בניהולו של רנן כהן אורגד.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
הנפקת ההון של גזית גלוב היא חלק מתוכנית רחבה של כצמן והמנכ"לית רחל לוין להוריד את שיעור המינוף של החברה שעלה לאחר הרכישה של סקטור הנורווגית במאי האחרון ל-51.6%. בשבועיים האחרונים ביצעה גזית גלוב שני צעדים נוספים בכדי להקטין את שיעור המינוף של החברה. לפני שבוע וחצי היא מכרה 3.7% מהון המניות של החברה הבת (38.5%) אקוויטי וואן תמורת 125 מיליון דולר אמריקאי (470 מיליון שקל) והודיעה על כוונה למכור 2.9% מהון המניות של החברה הבת FCR ששוות נכון להיום 122 מיליון דולר קנדי (340 מיליון שקל).
שתי המכירות יכניסו לקופת גזית גלוב כ-810 מיליון שקל וביחד עם הנפקת המניות הנוכחית יכנסו לקופתה של גזית גלוב כ-1.4 מיליארד שקל. עיקר הכסף ישמש את החברה להקטנת חוב כשהמטרה של גזית גלוב היא להגיע לשיעור מינוף של 50%.
מעבר להקטנת שיעור המינוף של גזית גלוב, המכירה של מניות החברות הבנות והנפקת ההון הנוכחית מבטאים אסטרטגיה רחבה יותר שמנסה להנחיל היו"ר כצמן בחברה. כצמן מעוניין להפוך את גזית גלוב לחברת נדל"ן שמחזיקה ישירות בנכסים על חשבון האחזקה דרך החברות הבנות. בסביבת גזית גלוב העריכו כי לא מן הנמנע שגזית גלוב תבצע ביום מן הימים עסקה גדולה לרכישת פורטפוליו של נכסים דרך גזית גלוב ולא דרך החברות הבנות כפי שעשתה במאי האחרון כשרכשה את סקטור הנורווגית תמורת 1.5 מיליארד יורו באמצעות החברה הבת (42.8%) סיטיקון. נכון להיום לגזית גלוב אין שום עסקה קונקרטית על הפרק.
בכל פעם שגזית גלוב מבצעת עסקה גדולה, ניתן לראות עלייה חריגה בשיעור המינוף. כך היה בדצמבר 2003 כאשר רכשה החברה את השליטה בחברה הבת סיטיקון ושיעור המינוף שלה עלה לרמה של 53.8% וירד לאחר מכן בהדרגה עד 48.1% בדצמבר 2006. במרץ 2008 היא ביצעה עסקה גדולה נוספת, כשרכשה את השליטה בחברה הבת אטריום ושיעור המינוף של החברה הגיע בדצמבר 2008 לשיא של 64.8%. מאז הוא ירד בהדרגה והגיע לשפל של 51% בדצמבר 2014 אולם הרכישה של סקטור הנורווגית שוב החזירה אותו למגמת עלייה.