עידן עופר ובנק לאומי ממשיכים להשקיע במיזם הרכב קורוס
החברה לישראל דיווחה הערב, על הזרמת הון נוספת לחברת הבת קנון שמצידה מזרימה את הכספים ביחד עם שתופתה הסינית צ'רי, למיזם הרכב קורוס; במהלך שנת 2015 הזרימו השותפות כ-200 מיליון דולר במצטבר
החברה לישראל שבשליטת עידן עופר, מדווחת הערב, על הזרמת הון נוספת לקנון, חברת האחזקות שפוצלה מהחברה לישראל ב-2014. החברה האם הזרימה לחברת הבת 40 מיליון דולר נוספים, שמצטברים לסך כולל של כ-150 מיליון דולר.
- מיזם הרכב קורוס עבר לגירעון של 81 מיליון דולר בהון העצמי
- "השוק מתמחר במניית קנון הזרמות עתק לקורוס - תרחיש לא סביר"
- קנון ממשיכה להזרים כסף לקורוס המפסידה
קנון מצידה מזרימה את הכספים ביחד עם שתופתה הסינית צ'רי, למיזם הרכב קורוס. במהלך שנת 2015 הזרימו השותפות כ-200 מיליון דולר במצטבר.
במסגרת ההסכם שאושר בעבר עם החברה לישראל, קנון תוכל לנצל עוד כ-50 מיליון דולר נוספים, מתוך מסגרת כוללת של 200 מיליון דולר.
בתמורה להזרמה, קנון שבשליטת עידן עופר (46.3%) ובנק לאומי (14%) תקבל מניות נוספות שישועבדו לטובתה בחברת הבת איי.סי.פאואר (100%). כ-60% ממניות זרוע האנרגיה משועבדות לטובת בעלות השליטה בקנון.
השבוע האחרון לא מבשר טובות לקנון כאשר בתחילת השבוע נודע שחברה נוספת בקבוצה, חברת הספנות צים, החליטה לדחות את ההנפקה בבורסת ניו יורק.
ההנפקה אמורה היתה להתבצע ברבעון הראשון של השנה אך היא נדחתה לסופה בעקבות הקשיים שנוצרו לפני כחודשיים בהנפקה של האפאג־לויד (Hapag-Lloyd), חברת ההובלה הימית הרביעית בגודלה בעולם, שעוסקת גם היא בתחום ההובלה הימית.
הגיוס המאכזב יחסית של האפאג לויד, השפיע על הענף כולו, ולאור המכפיל שבו היא נסחרת שגורם לשווי נמוך בהרבה ממה שצים מכוונת בהנפקה הביא למסקנה שההנפקה בשלב זה איננה מעשית והסיכוי שתצליח הוא קלוש
ברקע נמצאת גם החולשה של ענף ההובלה הימי. מדד מחירי ההובלה הימית איבד בשנתיים האחרונות 78% מערכו, והוא נמצא בשפל של 30 שנה. על פי הפרשנות המקובלת, חולשה במדד מעידה על ירידה ברווחי החברות בענף.