$
שווקי חו"ל

נעילה מעורבת בניו יורק; נאסד"ק סיים את השבוע הטוב ביותר שלו מיולי

המדד עלה השבוע ב-3.9%. דאו ג'ונס ו-S&P 500 התחזקו בסיכום שבועי ב-2.6% וב-2.8% בהתאמה, בשבוע הטוב ביותר שלהם מנובמבר; הנפט נחלש היום בכ-3.7% ומחיר חבית נקבע על 29.64 דולר; בורסות אירופה ננעלו בירידות; נשיאת הפד של קליבלנד: "הכלכלה יציבה, תומכת בהעלאות ריבית הדרגתיות בהמשך הדרך"

גיל קליאן ושירות כלכליסט 23:0119.02.16

דאו ג'ונס S&P 500  נאסד"ק קאק פוטסי דאקס

 

23:00 - נעילה מעורבת בוול סטריט

 

המסחר בוול סטריט ננעל הערב (ו') במגמה מעורבת; מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.1%, נאסד"ק התחזק ב-0.4% ומדד S&P 500 ננעל סביב רמות הפתיחה. בסיכום שבועי, חתמו המדדים בניו יורק את השבוע הכי טוב שלהם מתחילת השנה, כאשר דאו ג'ונס ו-S&P 500 רשמו את השבוע הטוב ביותר שלם מנובמבר, כשעלו ב-2.6% וב-2.8% בהתאמה. ואילו נאסד"ק עלה בשיעור חד יותר, של 3.9% השבוע - העלייה השבועית החדה ביותר שלו מה-17 ביולי 2015.

 

21:55 - מחיר הנפט ירד מתחת ל-30 דולר לחבית

 

מחיר חבית נפט ירד היום בבורסות הסחורות של ניו יורק ב-1.13 דולר, או 3.7% והחוזים העתידיים למסירה בחודש מרץ נקבעו על 29.64 דולר לחבית. ראש חטיבת המחקר בסחורות של סוסייטה ג'נרל, מייק ויטנר, משדר אופטימיות נוכח השיחות על הקפאת הייצור ומעריך כי "במחצית השנייה של השנה מלאי הנפט העולמי יקטן" - ומחירו יטפס לרמה של 50 דולר לחבית.

 

21:20 - הזהב ננעל בעלייה

 

מחיר הזהב למסיר הבחודש אפריל עלה היום ב-0.4%, או ב-4.5 דולר למחיר של 1,230.8 דולר לאונקיה. עם זאת, הזהב רשם את ההפסדהשבועי הראשון שלו זה חודש, כשאיבד מתחילת השבוע 0.7% מערכו.

 

19:10 - נעילה שלילית באירופה

 

בורסות אירופה ננעלו היום (ו') במגמה שלילית: מדד דאקס הגרמני איבד 0.8% והמדדים פוטסי הבריטי וקאק הצרפתי נחלשו כל אחד בשיעור של 0.4%. עם זאת, בסיכום שבועי, סגרו הבורסות האירופיות את השבוע הטוב ביותר שלהן זה שנה. מדד יורו סטוקס 600, שאיבד היום 0.8%, עלה בסיכום שבועי ב-5.2%, העלייה השבועית הראשונה זה שלושה שבועות.

 

17:50 - מגמה מעורבת בוול סטריט

 

המסחר בוול סטריט מתנהל בשעה זו במגמה מעורבת, כאשר מדד נאסד"ק עולה בשיעור קל לעומת שני המדדים האחרים שיורדים. באירופה מתנהל המסחר במגמה שלילית, כאשר מדד דאקס הגרמני משיל 1.2% מערכו. מניית פולקסווגן מאבדת 4.1%, ברקע - חשיפת העיתון הגרמני בילד והניו יורק טיימס, אודות מסמכים פנימיים של החברה, מהם עולה כי בכירים ביצרנית הרכב הגרמנית ידעו על בעיית הזיהום מוקדם מכפי שסיפרו. הנפט נחלש ב-4.7% ונסחר סביב 29.33 דולר לחבית.

 

16:30 - נאסד"ק צולל ב-1.5% בפתיחה בוול סטריט

 

פתיחה שלילית בוול סטריט. נאסד"ק צולל ב-1.5%, מדד S&P 500 יורד ב-0.8%. במקביל הנפט מסוג WTI יורד בכמעט 4%.

 

15:45 - נשיאת הפד של קליבלנד: "הכלכלה יציבה, תומכת בהעלאות ריבית הדרגתיות בהמשך הדרך"

 

"כלכלת ארה"ב תצלח את חוסר היציבות בשווקים בעזרת קצת תמיכה מהצרכנים", כך אמרה היום נשיאת הפד של קליבלנד לורטה מסטר. לדברי מסטר, היא עוקבת אחר ההתפתחויות בשווקים "אך עד שאראה הוכחה אחרת - הציפייה הנוכחית שלי היא שהכלכלה האמריקאית תעבור את האפיזודה הזאת ותשיג צמיחה באופן מדורג, למרות האתגרים שמציבים סקטורי האנרגיה והייצור", אמרה מסטר בנאום שנשאה היום. מסטר, אחת החברות בוועדה שקובעת את מדיניות הריבית של הפד, אמרה כי היא עדיין תומכת ב"עליות ריבית הדרגתיות בהמשך הדרך".

 

15:30 - מדד המחירים לצרכן ללא שינוי

 

מדד המחירים לצרכן נותר ללא שינוי בחודש ינואר. הצפי לפי אתר "מארקט ווטש" היה לירידה של 0.1% במדד. במחירי הליבה נרשמה עלייה של 0.3%, זאת לעומת צפי לעלייה של 0.2%.

 

14:20 - וול סטריט: יציבות בחוזים העתידיים

 

החוזים העתידים על המדדים בוול סטריט מאותתים על ירידות עם פתיחת המסחר. זאת, לאחר שהמדדים סגרו אתמול בירידות. דאו ג'ונס איבד 0.3%, נאסד"ק החסיר 1% ו-S&P 500 ירד ב-0.5%.

 

הנתון המרכזי שיפורסם היום הוא נתון מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר. המדד יפורסם בשעה 15:30 שעון ישראל, וצפוי להראות עליה של 0.2% במחירי הליבה, בדומה למדד דצמבר. כחצי שעה לפני פרסום המדד, תנאם חברת ועדת השוק הפתוח של הפד לורטה מסטר.

 

ברקע למסחר, הנפט ממשיך לאבד גובה – הנפט מסוג WTI נסחר כעת בירידה של כ-2% למחיר של 30.2 דולר לחבית. המסחר מושפע בעיקר מנתון המלאים שפורסם אתמול, שהראה עלייה של 2.1 מיליון חביות, לשיא שבועי חדש במלאי של 504 מיליון חביות. כמו כן, נראה כי המאמצים של סעודיה, רוסיה, ונצואלה ויצרניות נפט נוספות להגיע להסכמות על הקפאת תפוקה – לא מתקדמים לעת עתה.

 

12:45 -  אירופה עברה לירידות

 

בורסות אירופה עברו לטריטוריה שלילית. מוביל את הירידות: מדד דאקס הגרמני שמאבד 0.6% מערכו. מדד Europe Stoxx 600 יורד כעת ב-0.5%, אך במבט אל עבר הסיכום השבועי הוא בדרך לרשום עלייה של 5.2% - העלייה השבועית הראשונה זה שלושה שבועות. "הביצועים החזקים של השבוע באירופה נרשמים על רקע העלייה במחיר הנפט לאחר מה שנראה במים האחרונים כתזוזה אל עבר גיבוש הסכמות בין רוסיה, ערב הסעודית וחברות אחרות באופ"ק על הקפאות רמות הייצור לאלה שהיו בינואר", אמר קרייג ארלם, אנליסט בכיר לשוק ההון ב-Oanda.

 

12:15 - הסינים הזרימו לשווקים 1.5 מיליארד דולר

 

הבנק המרכזי של סין הזרים היום (שישי) 10 מיליארד יואן (1.5 מיליארד דולר) בהלוואות לטווח קצר לבנקים המסחריים, כך דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל". ההנפקה החדשה של הלוואות מעלה את הסכום הכולל שהזרים הבנק המרכזי השבוע לשווקים ל-150 מיליארד יואן, זאת במסגרת הניסיונות של הבנק לשמור על הנזילות במערכת הפיננסית של המדינה.

 

10:40 - מדד המחירים ליצרן בגרמניה ירד ב-0.7%

 

מדד המחירים ליצרן בגרמניה ירד בינואר יותר מהצפי - זאת על רקע הצלילה במחירי האנרגיה. המדד ירד בינואר ב-0.7% לעומת דצמבר והשלים ירידה מצטברת של 2.4% מינואר 2015.

 

10:30 - עליות של 16% ברווח הנקי של המבטחת הגדולה באירופה

 

חברת אליאנז, המבטחת הגדולה באירופה לפי שווי שוק, תעלה את הדיבידנד שהיא תחלק לבעלי המניות שלה מ-6.85 יורו למניה בשנה שעברה ל-7.3 יורו למניה - זאת לאחר שהרווח הנקי שלה קפץ ברבעון הרביעי ב-16%. הרווח הנקי של החברה ברבעון הרביעי עמד על 1.4 מיליארד יורו - מתחת לתחזיות האנליסטים שעמדו על 1.6 מיליארד יורו. הרווח התפעולי של החברה עלה ברבעון הרביעי ב-15% ל-2.6 מיליארד יורו - מעל התחזיות שדיברו על רווח תפעולי של 2.5 מיליארד יורו.

 

10:10 - אירופה פתחה את המסחר ביציבות

 

בורסות אירופה נסחרות ביציבות עם פתיחת המסחר ביבשת. מדד פוטסי הבריטי ומדד הקאק הצרפתי נסחרים ללא שינוי מהותי, מדד הדאקס הגרמני יורד ב-0.5%.

 

10:00 - ירידות באסיה בנעילה

 

בורסות אסיה ננעלו בירידות לאחר שבמרבית השבוע נרשמו בהן עליות. מדד S&P ASX 200 האוסטרלי ומדד ניקיי היפני עלו השבוע ב-4% ו-6%, בהתאמה, אולם ירדו היום ב-0.8% ו-1.4%. מדדי שנגחאי המשולב הסיני ננעל ביציבות עם ירידה קלה של 0.1% והאנג סנג בהונג קונג רשם גם הוא ירידה קלה של 0.4%. בדרום קוריאה מדד קוספי ננעל בעלייה של 0.4% לאחר שנסחר ביציבות מוקדם יותר. גם השווקים האלה רשמו השבוע עליות לאחר ירידות חדות מוקדם יותר החודש, על רקע החששות לגבי היציבות של הבנקים באירופה וירידות ביפן, שטלטלו את השווקים ברחבי העולם. הבורסות התייצבו השבוע והנפט עלה.

 

שנחאי האנג סנג ניקיי

 

"השבוע הזה הוא הפעם הראשונה שראיתי סימנים לשינוי ב-2016", אומר אוון לוקאס, אסטרטג שוק מחברת המסחר IG. במקביל מניות חברות הפיננסיים שנסחרות במדד טופיקס היפני עלו השבוע ב-9%, לאחר שמאז תחילת השנה צנחו ב-30%. 

בורסת שנגחאי. היום זה התחיל עם ירידות קלות בורסת שנגחאי. היום זה התחיל עם ירידות קלות צילום: בלומברג

 

בקרב המשקיעים מתגברת ההערכה כי הבנק הפדראלי המרכזי בארה"ב לא יעלה בקרוב שוב את הריבית, ובעקבות זאת נחלש הדולר מול הין. בשעה 10:00 (שעון ישראל) עמד שער על 112.9 ין לדולר לעומת 113.90 ין לדולר בסגירה אתמול.

 

הין החזק יותר משפיע על היצואניות היפניות. מניית מוראטה מנפקצורינג (Murata Manufacturing) לדוגמה, נחלשה ב-5.5%. לעומת זאת, המטבע בקוריאה נסחר ברמתו הנמוכה ביותר מול הדולר מאז 2013, על רקע ההערכות כי הבנק המרכזי במדינה יוריד את הריבית בקרוב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x