ננו דיימנשן תנסה לפתח דיו להדפסה תלת מימדית המכיל חלקיקי ניקל
מדובר בשיתוף פעולה חדש של החברה עם אוניברסיטת תל אביב, שיוכל לאפשר בין השאר הדפסת חיישנים בתוך שכבות של מעגל מודפס
חברת המדפסות התלת מימדיות הבורסאית ננו דיימנשןדיווחה היום (ג') על שיתוף פעולה עם אוניברסיטת תל אביב, בניסיון לפיתוח דיו הכולל חלקיקי ניקל.
- ננו דיימנשן: הצלחנו להדפיס מתאם USB במדפסת תלת מימד
- ננו דיימנשן: הכנסות אין, שכר של מיליון שקל בשנה לבכירים יש
- זאבי ברגמן ומוריס קאהן השתתפו בסבב הגיוס של ננו דיימנשן
"שיתוף הפעולה בין ננו-דיימנשן לקבוצת החוקרים בראשות פרופסור גיל מרקוביץ', ראש בית הספר לכימיה של אוניברסיטת תל אביב, יאפשר ניצול של הידע והניסיון הקיימים בחברה לצורך רקיחת החומר הייחודי לתוך פורמולציית דיו המותאמת ספציפית למדפסות שמייצרת החברה", דיווחה החברה.
עוד הוסיפה, כי "בין מגוון האפליקציות האפשריות לננו חלקיקי הניקל, ניתן למצוא ייצור של חיישנים הדורשים דיוק מרחבי גבוה, זאת באמצעות שימוש בראשי הדפסה מתקדמים בעלי דיוק בסקאלה מיקרומטרית. באמצעות טכנולוגיה חדשנית זו, ניתן יהיה לשלב בתהליך ההדפסה של החברה חיישנים בכל אחת משכבותיו השונות של המעגל המודפס, דבר שאינו ניתן לביצוע בטכנולוגית הייצור הקונבנציונאלית".
שימוש נוסף לדיו המכיל חלקיקי ניקל, לפי החברה, הוא ייצור שכבת הגנה מפני חמצון של מתכות שונות בתוך מעגלים מודפסים. "הגנה זו הכרחית במיוחד כאשר מדובר במתכות קורזיביות ננו מטריות, מאחר ובגודל זה תהליך החמצון מתרחש באופן מיידי, כאשר המתכות נחשפות לאויר".
החברה לא דיווחה על התנאים הכלכליים של שיתוף הפעולה.