$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

פשרה בייצוגית נגד מוטי זיסר: החברות ישלמו רק מיליוני שקלים

המוסדיים תבעו ב־1999 מאות מיליוני שקלים, בטענה כי מנהלי אלסינט ובעלי השליטה בה הכשירו אותה למכירה ברווח מרבי תוך הטעיית המשקיעים. הצדדים יעדכנו בקרוב על גובה הסכומים, וחברות הביטוח שישלמו את הכסף עוד צריכות להסכים לכך סופית

זוהר שחר לוי 06:5707.03.16

מרבית הצדדים בתביעת הגופים המוסדיים נגד מוטי זיסר ונתבעים אחרים מנהלים מגעים מתקדמים לפשרה בתביעה הייצוגית המתנהלת מאז 1999, ואף הודיעו על כך לבית המשפט. בימים הקרובים צפויים הצדדים לעדכן מהם פרטי ההסדר וסכומי הכסף שישלמו החברות והדירקטורים. בעוד סכום התביעה המקורי עמד על מאות מיליוני שקלים, ל"כלכליסט" נודע כי ככל הנראה מדובר במיליוני שקלים. עוד נודע ל"כלכליסט" כי החברות המבטחות הן שישלמו את סכומי ההסדר בעבור מוטי זיסר והדירקטורים בחברות שלו, ובהם רעייתו ברכה זיסר. החברות נתנו הסכמה עקרונית לתשלום, אבל לא סופית.

 

מדובר בתביעה ייצוגית שהוגשה נגד עשרות נתבעים, ובהם בעלי שליטה ונושאי משרה באותה התקופה באלסינט, אלביט הדמיה, אלרון תעשיות אלקטרוניות (החברה־האם של אלביט בזמנו) ואירופה ישראל, שרכשה מאלרון את מניותיה באלביט. התובעים הם גופי השקעות מוסדיים ובהם פסגות ואיפקס.

מוטי זיסר מוטי זיסר צילום: אוראל כהן

 

התביעה התבססה על שישה אירועים שהתרחשו בשנים 1998–1999, כאשר אלסינט היתה חברה ציבורית רשומה בישראל שמניותיה נסחרו בניו יורק. ב־1998 מכרה אלסינט את עיקר נכסיה לענקיות ההדמיה הרפואית ג'נרל אלקטריק ופיקר תמורת 370 מיליון דולר, ולטענת התובעים, היתה אמורה לחלק את הרווחים לכל בעלי המניות. בפועל לא חולק הכסף, ובמאי 1999 רכשה אירופה ישראל של זיסר את מניות אלרון באלביט והפכה לבעלת השליטה באלסינט. לטענת התובעים, מנהלי אלסינט ובעלי השליטה בה הכשירו אותה מראש למכירה ברווח מרבי, תוך הטעיית המשקיעים באשר למניע למימוש הנכסים.

 

עוד נטען, כי אלסינט ביצעה כמה עסקאות עם בעלי עניין בחברה, בלי לקבל אישורים מבעלי מניות המיעוט, וכי הרכישה של פעילות קניות ארנה מחברת אירופה ישראל, שנשלטה על ידי זיסר, ומכירת השליטה לזיסר פגעה בבעלי מניות המיעוט וקיפחה אותם. התביעה נגד אלרון התמקדה בטענה של "מכירה חובלת", ולפיה אסור היה לאלרון למכור את מניותיה באלביט לאירופה ישראל. התיק עבר גלגולים בערכאות שונות, מתנהל היום בפני השופט אלכסנדר קיסרי בביהמ"ש המחוזי בחיפה, ובינתיים השליטה בחברות של זיסר הועברה ממנו.

 

בהודעה שהגיש עו"ד אורי שורק, בא כוחה של קבוצת אלביט, נאמר כי "לאחר מאמצים רבים וממושכים הושגה הסכמה על נוסח הסדר פשרה חלקי בין כל התובעות לבין מרבית הנתבעים (למעט אלרון וקבוצת הדירקטורים מטעם אלרון). בטרם יוצג הסדר הפשרה ויועמד לאישורו של בית המשפט, על הצדדים למצות הליכי אישור אחרונים לגבי השתתפות מבטחים, ואלה הליכים שאמורים להימשך כשבועיים־שלושה לכל היותר".

 

בנסיבות אלה, ציין עו"ד שורק, "שיש בהן להעיד כי סופו של ההליך על דרך ההסכמה קרוב, ומשכך אין עוד טעם בהמשך בירור עובדתי שהוא סבוך, יקר ומיותר", יש לדחות את הדיונים הקרובים כדי לאפשר לצדדים להמשיך בהתדיינות.

 

משרדי עוה"ד של נירה להב ואורלי גיא יצגו את התובעות בתיק, ועו"ד אורלי גיא הובילה מטעם התובעות את מהלכי הפשרה מול הנתבעים. הנתבעים היחידים שלא הצטרפו להסדר הם אלרון והדירקטורים מטעמה. ב"כ אלרון עו"ד ניר מילשטיין מסר בתגובה כי אלרון מודעת למגעים בין הצדדים האחרים לקראת הסדר פשרה, אולם אינה מצטרפת להסדר כיוון שקיימים הבדלים תהומיים הן בין התקופות שבגינן הוגשה התביעה והן בין הטענות נגד הנתבעים האחרים לעומת הטענות נגד אלרון. עו"ד מילשטיין הוסיף כי אלרון עומדת גם כיום על טענתה זה שנים, ולפיה לא היה כל מקום לצרפה לתביעה מלכתחילה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x