בנק הפועלים: מוטי זיסר מנסה להתחמק מתשלום החוב שלו
לטענת הבנק התנגדותו של איש העסקים להכריז עליו כפושט רגל היא בבחינת "ניסיון מלאכותי חסר תום לב לעכב ולהשהות את ההליכים שנועדו לפירעון חובותיו"
בנק הפועלים מגיב היום (א') להתנגדותו של איש העסקים מוטי זיסר להכריז עליו פושט רגל ומבהיר כי מדובר ב"ניסיון מלאכותי חסר תום לב לעכב ולהשהות את ההליכים שנועדו לפירעון חובותיו". תגובת הבנק מגיעה במסגרת הליך פשיטת הרגל שפתח נגד איש העסקים ובעל השליטה לשעבר באלביט הדמייה, זיסר.
- מוטי זיסר מעיד ביאח"ה על הקלטת השיחות שלו עם בכיר לשעבר בבנק הפועלים
- זיסר לביהמ"ש: אם יתנו לי לחזור לפעילות אוכל לפרוע החוב
- תם ונשלם: הווילה של זיסר נמכרה "רק" ב-28 מיליון שקל
ביוני האחרון פנה הבנק, באמצעות עוה"ד גיורא ארדינסט, תומר ויסמן, אבי סתיו ואור אלקון, לבית המשפט המחוזי בתל אביב וביקש להכריז על זיסר פושט רגל, זאת בעקבות חוב של החברות הפרטיות של אירופה ישראל ומרכזי שליטה, המוערך ב-1.3 מיליארד שקל שעליו הוא ערב באופן אישי.
זיסר, המיוצג על ידי עוה"ד אבי וינרוט ואריאל דינובצקי, הודיע כי הוא מתנגד לבקשה להכריז עליו פושט רגל וטען כי הבנק רודף אותו מאחר והיה עד לפרשה בה נקשר שמו של ראש החטיבה העסקית לשעבר בבנק, שמעון גל סביב רומן שניהל עם עובדת זוטרה ממנו. זיסר הגיש לבית המשפט קלטות בהן נשמע בכיר לשעבר בבנק, אילן אמיר, מספר על התנהלות בכירים בבנק בנוגע לפרשה זו.
זיסר הוסיף עוד כי בנק הפועלים נהנה במשך שנים מרווחיו וכי כיזם וכאיש עסקים הוא מסוגל לשוב ולהשיא רווחים. "אם לא מכריזים עליו כפושט רגל ומדביקים לו אות קלון שכל תכליתו חיסול - אלא נותנים לו לחזור לפעילות – הוא מסוגל לפרוע חוב", כתבו באי כוחו לבית המשפט.
"התנגדותו של זיסר לבקש הבנק היא ניסיון מלאכותי וחסר תום לב מצד בעל דין שהוא, שעל פי הודאתו שלו, במצב מובהק של פשיטת רגל, לעכב ולהשהות ככל הניתן את ההליכים שנועדו להביא לפירעון חובותיו לבנק", כותבים היום נציגי הבנק בתגובה להתנגדות.
לשיטת הבנק, בהעדר טענה עניינית "בחר זיסר להעלות השמצות וטענות מבישות נגד הבנק וכן הכפשות אישיות נגד גורמים שונים בהנהלת הבנק. טענות אלו, אשר אין להן כל שחר בפני עצמן, אינן קשורות באופן כלשהו לשאלת חובו של זיסר לבנק. בחירתו של זיסר להסיט את הדיון למחוזות לא רלבנטיים ומבישים אלו מעידה באופן הטוב ביותר על הדר כל טענה עניינית לגופו של חוב".
עוד מוסיפים נציגי הבנק, כי זיסר הודה בפני אנשי הבנק כי אין ביכולתו ואין בכוונתו לפרוע את חובו לבנק. "בנסיבות אלו", נכתב, "ניתן לראות הודעה זו כמעשה פשיטת רגל".
בקשת הבנק לפשיטת רגל מגיעה לאחר שנתיים של ניהול הליכי כינוס כנגד החברות של זיסר. במסגרת ההליך זה, שהחל בעקבות החוב שעמד אז על 942 מיליון שקל, מינה שופט הפירוקים בבית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, את בא כוחו של הבנק, עו"ד גיורא ארדינסט, ככונס נכסים.
במסגרת תפקידו ניסה עו"ד ארדינסט לבחון את החברות של זיסר, בהן החברות הפרטיות מרכזי שליטה ואירופה ישראל, שדרכן שלט איש העסקים באלביט הדמייה הציבורית. אולם עד כה לא הצליח הכונס להחזיר לידיו את תשלום החוב או חלקו כשגם מכירת הווילה של זיסר, שהוערכה תחילה בכ-70 מיליון שקל, הועברה לידיו של כונס אחר, עו"ד יניב אזרן מטעם בנק לאומי, וזאת משום שלאומי שימש כנושה מובטח לחוב משכנתא בגובה 16 מיליון שקל.
סביב מכירת הווילה התנהלו הליכים ארוכים וניסיונות של הכונס להשיא את המחיר תמורתה. בסופו של דבר ביום בו הוגשה הבקשה להכריז על זיסר כפושט רגל, אישר השופט אורנשטיין את מכירת הווילה למספר משקיעים תמורת 28 מיליון שקל.
מטעמו של מוטי זיסר נמסר בתגובה כי: "אנו נגיב בצורה מסודרת לביהמ"ש, אך כבר כעת נציין שבנק הפועלים מתחמק ממתן מענה לטענה המרכזית והיא התנכלות אישית כלפיו, רק משום שהתריע על התנהלות לקויה של בכירי הבנק, בהסתרת פרשת הטרדות מיניות, הבנק בוחר כהרגלו להסיט את הדיון מהנושאים המרכזיים והם הסתרה מהציבור של התנהלות בעייתית, הסתרת עבירות פליליות ותהליכי קבלת החלטות הנגועים בשיקולים זרים. כך בנק ודירקטוריון כולל דח"צים לא אמורים להתנהל".