$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

עמוס לוזון מקפיא את דורי; מעביר את הפרויקטים לדניה סיבוס

לוזון וחברת התשתיות של לב לבייב חתמו על הסכם שלפיו כל הפרויקטים בבנייה שבביצוען של דורי בניה וא. דורי יועברו לידיה של דניה סיבוס תמורת דמי ניהול ואחוזים מהפרויקטים. דורי בניה מעסיקה כיום 181 עובדים שעתידם לא ברור

גולן חזני 06:5620.03.16

חודשיים אחרי שרכש את השליטה בקבוצת דורי, עמוס לוזון מעביר את ביצוע הפרויקטים שלה לדניה סיבוס שבשליטת לב לבייב. ל"כלכליסט" נודע כי קבוצת דורי שבשליטת לוזון חתמה בשבוע שעבר על הסכם שלפיו דניה תבצע את כל העבודות בפרויקטים של דורי בניה תמורת דמי ניהול של 6 מיליון שקל בשנה (חצי מיליון שקל בחודש) שישולמו על ידי דורי בניה. המשמעות המיידית עשויה להיות הפסקת פעילותה של דורי בניה, כשעתידם של 181 העובדים שלה לא ברור. דורי בניה הודיעה בחודש שעבר כי השלימה במהלך 2015 פיטורים של 97 מתוך 278 עובדים שהיו מועסקים בחברה, נכון לסוף 2014.

 

לפי ההסכם, דניה סיבוס גם תבצע עבודות בדק עבור כ־4,000 דירות שדורי בניה בנתה בפרויקטים שונים, מסרה אותן ובחלקן לפחות התגלו ליקויים. תיקון הליקויים יהיה באחריותה של דניה סיבוס שתגבה את העלויות בהתחשבנות מול דורי בניה. דניה גם תעמיד נותני שירותים לרשות הדיירים. בנוסף תסיים דניה את שני הפרויקטים של דורי בניה שנמצאים עדיין בבנייה: דורי פליישר בהוד השרון ווילה דורי שבנס ציונה. מימון עלויות הבנייה יהיה באמצעות דורי שתעביר אותן לדניה.

 

דניה סיבוס תנהל גם את הבנייה של מגדל הצעירים של האחים חג'ג' ברחוב הארבעה בתל אביב במקומה של קבוצת דורי, כשעבור כל הפרויקטים תקבל עמלה של 7% לשנה מידיה של קבוצת דורי. על פי הערכות, העסקה תחסוך לקבוצת דורי 30 מיליון שקל בשנה. דניה סיבוס תקבל במסגרת ההסכם ביטחונות בדמות שעבוד על כל הציוד ההנדסי של דורי בניה.

 

לוזון רכש את השליטה (85%) בקבוצת דורי בינואר בבורסה תמורת 9.7 מיליון שקל מידי גזית גלוב שבשליטת חיים כצמן ודורי סגל. האחרונים רכשו את דורי בניה באפריל 2011 מידי המייסד אורי דורי, ובמהלך השנים נאלצו להזרים לתוכה 750 מיליון שקל. הנפילה של דורי בניה, מחברות הבניה הוותיקות בארץ, החלה בסוף 2013 בתקופתו של המנכ"ל אריק וילנסקי, כאשר בדו"חות החברה התגלו סטיות באומדני העלויות בפרויקטים שלה בהיקף של 37 מיליון שקל שהכניסו אותה לסחרור של הפסדים מתמשכים.

 

בעקבות ההפסדים והסטיות באומדנים, ואחרי שהחליפו חמישה מנכ"לים בחמש שנים, החליטו בהנהלת גזית גלוב ביולי 2014 להחזיר לחברה את אסף מור, שכיהן בעבר כמנכ"ל והיה אמור להחזיר את החברה למסלול של רווחיות. מור פתח את הכהונה שלו בניקוי אורוות, מינה ועדה חיצונית עם בודק מומחה שגילה סטיות ענקיות של 440 מיליון שקל באומדני העלויות של הפרויקטים של החברה, ואילץ אותה לבצע צעד מביש של תיקון לאחור של הדו"חות הכספיים. אלא שגם לאחר ניקוי האורוות מור לא הצליח להחזיר את דורי בניה למסלול של רווחיות, וההפסדים המשיכו להיערם.

בתשעת החודשים הראשונים של 2015 רשמה דורי בניה הפסד מצטבר של 183 מיליון שקל ושרפה מזומנים בהיקף של 162 מיליון שקל, והבור של סטיית האומדנים דורי תפח מ־440 מיליון שקל ל־715 מיליון שקל, זאת אף שבמהלך תקופתו של מור לא נוספו פרויקטים נוספים לחברה מעבר ל־21 הפרויקטים של בנייני המגורים שהיא בונה. מור הודיע לאחרונה על התפטרותו מתפקיד המנכ"ל.

 

לפני שמכרה את קבוצת דורי לידיו של לוזון ניסתה גזית גלוב למחוק את החברה־האם, קבוצת דורי, מהמסחר אבל הצעת הרכש שהגישו כצמן וסגל נכשלה, זאת לאחר שאורי אדלסבורג, יריבה ושותפה של גזית גלוב בתחנת הכוח דוראד, רכש את עיקר מניות הציבור מידי בית ההשקעות פסגות. גזית החליטה למכור את המניות בבורסה ולוזון רכש אותן. אסף מור עצמו התפטר עם הרכישה ואחריו התפטר כל דירקטוריון דורי בניה, ובמקומו מינה לוזון דירקטוריון חדש ואת אחיו יעקב כמשנה למנכ"ל. גם לוזון ניסה לבצע הצעת רכש למניות דורי בניה אולם הצעה זו נכשלה. לפני כחודש עדכנה החברה כי ההפסד הגולמי שלה ברבעון הרביעי של 2015 צפוי להיות בטווח שבין 10 מיליון שקל לבין 25 מיליון שקל, וכי יתרות המזומנים שלה לסוף 2015 צפויות לעמוד על 108 מיליון שקל. יתרות האשראי מבנקים באותו מועד עמדו על 32 מיליון שקל.

 

בחודש שעבר החליטה חברת גינדי החזקות להחליף את קבוצת דורי כקבלן המבצע בפרויקטים OAK ברמת השרון והמשתלה בתל אביב, ולהכניס במקומה את חברת אורתם סהר מליבו באופן מיידי. גינדי ביצעה את ההחלפה מחשש שדורי לא תוכל לעמוד בהתחייבויותיה כלפי הספקים. דורי סירבה לעזוב את הפרויקטים, ולכן גינדי נאלצה לשלם לה כ־30 מיליון שקל. בסך הכל החלפת הקבלן תעלה לגינדי 80 מיליון שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x