$
שווקי חו"ל

לקראת ה"ברקזיט": הבנק האנגלי מעלה את שיעור ההון העודף הנדרש מהבנקים

לנוכח הסיכון הטמון במשאל העם על יציאה מאירופה, הבנק המרכזי של אנגליה מורה לענקים הפיננסים המקומיים להתכונן לגידול בדרישה לאשראי. בין היתר הועלה שיעור ההון העודף על תנאי הלימות ההון לרמה של 0.5%

שירות כלכליסט 14:0629.03.16

הבנק המרכזי של אנגליה הודיע כי הסיכונים הנלווים למשאל העם על הישארות באיחוד האירופי עלולים לדחוף את עלויות ההלוואה כלפי מעלה ולהחליש את המטבע. מהבנק המרכזי נמסר כי התחזית ליציבות הפיננסית הוחמרה מאז הדו"ח הרבעוני האחרון שפרסם בנובמבר.

 

כמו כן, הוחלט לחייב את הבנקים להחזיק בהון נוסף. לקראת משאל האם על היציאה מהאיחוד (ברקזיט) בקיץ הקרוב, שתוצאותיו עשויות להגדיל מהותית את הדרישה לאשראי.

 

לנוכח העלייה ברמת הסיכון, הבנק האנגלי העלה את שיעור ההון העורף שהבנקים צריכים להחזיק מעבר לדרישות הלימות ההון (counter-cyclical buffer) מרמה אפסית לרמה של 0.5%, כשתאריך היעד להשלמת המהלך הוא מרץ 2017. עלות ההעלאה למערכת הבנקאית עומד על כ-5 מיליארד ליש"ט. בהמשך צפויה העלאה נוספת בשיעור דומה, שתוביל את שיעור ההון העודף ל-1%.

 

"התחזית ליציבות הפיננסית בבריטניה הידרדרה", נכתב בהצהרה שפרסמה ועדת המדיניות הפיננסית של הבנק. "הסיכונים המקומיים הועצמו בשל הסיכונים סביב משאל העם".

 

אזרחי בריטניה ילכו לקלפי ב-23 ביוני ויקבעו האם המדינה תישאר באיחוד האירופי. הבנק המרכזי כבר הודיע כי הוא מכין תכניות חלופיות במקרה שההצבעה תוביל לחוסר יציבות פיננסי, אך נמנע מלפרסם המלצה בנושא.

 

"במבט קדימה, חוסר הוודאות המוגבר והמתמשך טומן בחובו את הפוטנציאל להעלות את פרמיית הסיכונים שהמשקיעים דורשים על טווח רחב של נכסים בבריטניה, וזה עלול להוביל לפיחות נוסף בליש"ט, ולהשפיע על העלות והזמינות של המימון לטווח רחב של לווים בריטים", נכתב בהצהרה.

 

שיעור האחזקה החדש מגיע בנוסף לדרישות הלימון ההון המינימאליות כאמור, והמטרה היא לבנות את ההון בתקופות טובות כדי למנוע מחנק אשראי כשהמצב מידרדר. קובעי המדיניות בבנק, בראשם מושל הבנק מארק קרני טענו כי "כמעט הושלמה" העבודה של בניית רמות ההון, והבנקים קרובים להשגת הכמות הנכונה.

 

מושל הבנק האנגלי מרק קרני מושל הבנק האנגלי מרק קרני צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x