"נתמקד בישראל, נקצץ במטה השמן, בלי עסקאות בעלי עניין"
בכנס משקיעים הסביר זוהר לוי, שרכש לפני חודשיים 20% מכלכלית ירושלים, כי הבעיה העיקרית של החברה היא חוסר מיקוד ופריסה על יותר מדי ארצות. המצגת למשקיעים: "לאחר שיבוצעו פעולות של ייצוב וחיזוק בחברה נבחן המשך השקעה או מכירה"
חודשיים לאחר שזוהר לוי נכנס להשקעה בחברת כלכלית ירושלים, באמצעות חברת סאמיט שבשליטתו, הוא כינס את משקיעי החברה בבורסת תל אביב, כדי לפרט את תוכניתו העסקית להמשך הדרך.
לוי הסביר מדוע בחר לרכוש את כלכלית ירושלים במקום להתרחב בגרמניה, ופירט איך הוא מתכוון לנווט את הספינה מבלי להחזיק במושכות השליטה.
- זוהר לוי מנסה לסלול את הדרך להשתלטות על כלכלית ירושלים
- סאמיט של זהר לוי הכפילה את הרווח בשנת 2015
- שנה קשה בכלכלית ירושלים: ההפסד השנתי תפח ב-94% ל-592 מיליון שקל
"המטה מפוזר"
"המטה של כלכלית ירושלים שמן מאוד", קבע לוי. "יש אפשרות להקטין באופן ניכר את עלויות ההנהלה והכלליות". עוד אמר לוי כי "הבעיה העיקרית של החברה היא חוסר מיקוד. היא מתפרסת על פני הרבה ארצות, והדבר הכי טוב שאפשר להוציא ממנה הוא לגרום לה להתמקד בפעילות בישראל.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
יש 700–800 נכסים ברחבי העולם, ואי־אפשר לנהל כל כך הרבה נכסים בצורה כזאת. יש מדינות שיש בהם נכס אחד, ולא שווה להחזיק שם מטה", אמר לוי למשקיעים.
לגבי ההחלטה לרכוש 20% ממניות כלכלית ירושלים ולא להרחיב את הפעילות של סאמיט בגרמניה אמר: "היתה לנו אפשרות להתרחב בגרמניה ולקנות עוד נכסים.
כדי לעשות זאת יש שתי אפשרויות: לגייס הון או לגייס חוב (כדי לרכוש נכסים נוספים — א"פ). על גיוס חוב החלטנו לוותר בשלב זה, כי רק עכשיו הצלחנו להוריד את שיעורי המינוף שלנו, ואין לי שום כוונה להעלות אותם שוב. גם גיוס הון הוא לא דבר חכם לעשות עכשיו, כי השווי של החברה עדיין לא מיצה עצמו".
לוי נשאל מהקהל לגבי המהלך האחרון שעשה השבוע — מינוי שלו עצמו ושני דירקטורים נוספים מטעמו לדירקטוריון כלכלית ירושלים, במה שנתפס כמהלך שיבסס לו את השליטה בחברה.
לוי ביקש כי תקנון החברה ישונה כך שהדירקטוריון ימנה לכל הפחות חמישה דירקטורים ולכל היותר שבעה. בנוסף ביקש כי כל הדירקטורים המכהנים כיום בדירקטוריון כלכלית ירושלים, לבד מאלה החיצוניים, יסיימו את כהונתם. לוי ביקש למנות מלבד עצמו את הדירקטורים הבלתי־תלויים יאיר שלהב ורון בארי.
אחד המשקיעים מהקהל שאל אותו אם המהלך הזה לא מקנה לו למעשה שליטה בחברה? ועל כך ענה לוי: "זה לא מקנה לי שליטה, כי רק אני בדירקטוריון, ואני ממליץ לקבל שניים נוספים. האסיפה לא חייבת לקבל אותם".
משקיע אחר שאל: "איך תצליח לנהל בצורה כזאת את החברה?", ולוי ענה כי "בסיטואציה הנוכחית יש זהות אינטרסים בין כל בעלי המניות של החברה. חלק מהמוסדיים שנכנסו לכלכלית ירושלים נכנסו גם בהנפקת ההון של סאמיט לפני חודש, ולכן יש זהות אינטרסים. בסופו של דבר כל המוסדיים רוצים שגם כלכלית ירושלים וגם סאמיט יצליחו, ולכן לא תהיה בעיה".
לוי התייחס גם לחששות של המשקיעים לגבי ניצול הנכסים של כלכלית ירושלים לטובת סאמיט והבהיר: "לא יהיו עסקאות בעלי עניין בין כלכלית לבין סאמיט".
27.5% תשואה בחודשיים
סאמיט השקיעה עד כה בכלכלית ירושלים 290 מיליון שקל, והיא מחזיקה כיום 20% מהחברה ששווים על הנייר 370 מיליון שקל. לפיכך החברה רשמה על ההשקעה הזו רווח על הנייר של 80 מיליון שקל, המהווה תשואה של 27.5% על ההשקעה בתוך חודשיים בלבד.
לקראת הכנס פרסמה סאמיט מצגת למשקיעים בתל אביב ובה הסבירה כי אינה יכולה להגיע לשליטה בחברה לאור דרישות חוק הריכוזיות, שמגביל את מבנה השכבות בחברות הציבוריות לשלוש בלבד.
במצגת נכתב: "מקווים להביא לחברה מניסיוננו דרך חברות בדירקטוריון, ולאחר שיבוצעו פעולות של ייצוב וחיזוק בחברה נבחן המשך השקעה או מכירה כפונקציה של רגולציה, מקורות כספיים, וכן תזרים ותשואה צפויים".