כלכלת סין רושמת האטה נוספת ברבעון הראשון
התוצר של סין צמח ב-6.7% ברבעון הראשון לעומת אותה התקופה אשתקד, וירידה לעומת התוצר ברבעון הקודם שהיה 6.8%. הרבעון הראשון היה האיטי ביותר עבור סין מאז הרבעון הראשון של 2009
כלכלת סין רשמה האטה נוספת ברבעון הראשון של 2016 על אף שהיה נראה כי צעדי מדיניות שנועדו להחיות את הכלכלה מתחילים להוכיח את עצמם.
התוצר של סין צמח ב-6.7% ברבעון הראשון לעומת אותה התקופה אשתקד, וירידה לעומת התוצר ברבעון הקודם שהיה 6.8%. כך על פי הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה של סין הבוקר.
- אל תמהרו לשמוח: הייצוא הסיני התרחב, אך לפי ההערכות לא לאורך זמן
- אזהרה אדומה: S&P מורידה את תחזית הדירוג של סין לשלילית
- תוכנית סין להסב מפוטרים ליזמים תיתקע בגלל פערי השכלה
נתון זה עולה בקנה אחד עם התחזית החציונית של 6.7% של כלכלנים שנסקרו בידי ה"וול סטריט ג'ורנל". הרבעון הראשון היה האיטי ביותר עבור סין מאז הרבעון הראשון של 2009, אז הכלכלה התרחבה ב-6.2% לעומת אותו הרבעון אשתקד.
החודש האחרון רשם עלייה קלה באמון, שניזון בחלקו מעלייה חדה במחירי הנדל"ן בעריה המרכזיות של סין ומהקלה בתנודתיות המטבע ובזליגת ההון מהמדינה שהחלה בשנה שעברה והמשיכה עד תחילת 2016. במרץ רשמו רזרבות המט"ח של סין עלייה ראשונה מזה חמישה חודשים.
אולם ביום חמישי שררה מתיחות בשוק בשל הצניחה החדה ביואן ובמטבעות אסייתים אחרים כנגד הדולר לאחר שהבנק המרכזי של סינגפור ריסן את העלייה במטבע כדי לדרבן את הכלכלה.
אולם הנתונים מהיום מצביעים על כך ששורה ארוכה של צעדי תמריץ שננקטו במהלך 15 החודשים האחרונים, רושמים השפעה חיובית מסוימת – הייצור, ההשקעות בנכסים קבועים והמכירות הקמעונאיות רשמו כולם עלייה גדולה מהצפוי במרץ. זאת לאחר ביצועים חלשים בינואר ובפברואר.
המסחר במדד Shanghai Composite עלה במידה מתונה היום בבוקר לאחר פרסום הנתונים.