אלן ססקין: רק ביצעתי הוראות שהיועצים שלי נתנו
הבעלים של חברת הנדל"ן הקנדית, שפתחה בהליכי פשיטת רגל אחרי שגייסה 180 מיליון שקל בישראל, יוצא מהמחתרת ומכנה את ההאשמות שמוטחות בו "תפיסה שגויה של המציאות". ולמה לא דיווח למשקיעים על מצב החברה? "הייתי עסוק. הכל קרה כל כך מהר"
שבועיים אחרי שירד למחתרת החליט אלן ססקין, הבעלים של חברת הנדל"ן הקנדית הקורסת, לספק את גרסתו לציבור. אורבנקורפ נכנסה בשבוע שעבר להליך חדלות פירעון בקנדה והותירה חובות של 180 מיליון שקל למשקיעים בישראל. הפעם האחרונה שבה נשמע קולו של ססקין היתה בביקורו בתל אביב לפני שבועיים. במכתב ששלח לעיתונאים בסוף השבוע ססקין מספר כי אורבנקורפ נאלצה לפטר רבים מעובדיה, מתרץ את אי־הדיווח שלו למשקיעים בכך שהיה "עסוק" וקורא לפרסומים האחרונים עליו בתקשורת "תפיסה שגויה של המציאות".
- רשות ני"ע תתשאל בכירים במידרוג על מחדל אורבנקורפ
- אורבנקורפ ממשיכה לשקוע: שני פרויקטים נוספים בקנדה בחדלות פירעון
- אורנשטיין מינה את גיא גיסין למנהל מיוחד של אורבנקורפ
"כמה עיתונאים ניסו להשיג אותי לאחרונה כדי לקבל לתגובה. אני מצר על שהייתי עסוק בענייני החברה ולא יכולתי להעניק ראיונות ולענות על שאלות", כתב ססקין לפני שניסה להסביר מדוע בחר לפתוח בהליך משפטי חד־צדדי בקנדה, יום אחד בלבד לאחר שדיבר בטלפון עם מחזיקי האג"ח בישראל והבטיח להם תקופה של שקט תעשייתי שבה יעדכן אותם בכל צעד חריג שיעשה בחברה. בעקבות צעדו זה של ססקין פתחו בעלי האג"ח הישראלים של אורבנקורפ בהליך מקביל בבית המשפט המחוזי בתל אביב. "אורבנקורפ חווה משבר של מצוקת מזומנים, ואחרי התייעצות רבה והפעלת שיקול דעת החלטנו שהדרך הטובה ביותר להמשיך היא בפיקוח של בית משפט. הפעולות שנקטנו בקנדה נועדו להבטיח תהליך שקוף ומסודר תחת בית המשפט המקומי כדי לייצר את הערך הרב ביותר מהנכסים שלנו בקנדה לטובת הנושים שלנו ושאר בעלי המניות. אף שאורבנקורפ עובדת בעיקר בטורונטו, גייסנו לאחרונה אג"ח בבורסת תל אביב ממשקיעים ישראלים שהיו מעוניים לממן פרויקטים של נדל"ן בצפון אמריקה. היו לנו יועצים ישראלים וגם יועצים קנדיים שמכירים היטב את השוק הישראלי. פעלנו לכל אורך הדרך לפי חוות הדעת שקיבלנו. למרות זאת מצוקת המזומנים שלנו בקנדה גררה אותנו להליך משפטי גם בישראל".
המכתב של ססקין נראה כמו שירת ברבור שבה הוא מספר את כל מה שעשתה החברה שלו ב־25 השנים שבהן היתה קיימת. אחרי שסיים להתפאר בעברו, סיפר ססקין קצת מה הוא מתכנן לעתיד. "אנחנו ממשיכים להתמקד בפעילות הליבה שלנו עם שותפינו כדי לספק את הבתים שבבנייה. עדיין יש לנו מחלוקות עם טריון (ארגון הבתים הקנדי שנטל את רישיון הקבלן של אורבנקורפ - א"פ). אף שאנחנו עדיין מנהלים איתם דיונים, הגשנו ערעור לבקשה שלהם לשלול את הרישיון ל־17 הפרויקטים שאנו בונים. כל אלה אינם צפויים להשפיע על מסירת הבתים שלנו בהמשך".
ססקין ניסה לתרץ במילים יפות את העובדה שבאופן עקבי הוא לא דיווח למשקיעים בתל אביב על שום התפתחות שחלה בחברה שלו. "האירועים שהובילו את ההליך המשפטי בשבוע שעבר היו מהירים. בהתחשב במורכבות הבינלאומית של התהליך ובמספר הגורמים הרב שמעורבים בו (רוכשי דירות, מוכרי דירות, ספקים, נושים ועוד) לא הצלחנו לשמור את כולם מעודכנים בהתפתחויות מעת לעת. תפיסות שגויות הופיעו בהליך הראשוני וקיימות עד היום. אנחנו מקווים לתקן את המצב הזה כאשר העניינים יתקדמו. אנחנו מחויבים לתהליך שקוף שיביא לייצוב העסקים שלנו, ישמר את ערכי הנכסים שלנו ויגן עליהם, כדי שנוכל להמשיך בתהליך המכירה המסודר של הדירות שכבר התחלנו".
היום צפויים בעלי האג"ח הישראלים לקיים אסיפה שבה ידונו באפשרויות הניצבות בפניהם. עו"ד גיא גיסין, שמונה בשבוע שעבר לכונס הנכסים של החברה מטעם בית המשפט המחוזי, יציג בפניהם את המידע שאסף על הנכסים, ואלה יצטרכו להצביע אם להעמיד את החוב לפירעון מיידי או להמתין לשיתוף פעולה עם הנאמן הקנדי.