בדרך לריקול? רבל של קיבוץ רביבים דיווחה על תקלת ייצור
לפני חצי שנה יצאה קרן פימי של ישי דוידי מהשקעה ביצרנית הרכיבים לתעשיית הרכב, וכיום החברה נשלטת על ידי הקיבוץ ומוסדיים ישראלים כמו הראל ומגדל
בדרך לריקול? חברת רבל, שעוסקת בייצור מוצרים לתעשיית הרכב, דיווחה היום (ב') כי אחד הלקוחות המהותיים שלה התלונן על תקלה בשסתום מתוצרת החברה.
- קרן פימי רוכשת 50% מיוניטרוניקס בהשקעה של 110 מיליון שקל
- ישי דוידי יגדיל את האחזקה בגילת ל־45%
- פימי 5 של ישי דוידי השיאה למשקיעים 21% במהלך 2015
בדיווח החברה לבורסה לא נמסרו פרטים על החשיפה הכספית שיכולה להיות לתקלת הייצור, או להיקף המוצרים התקולים שנמסרו כבר ללקוחות החברה ברחבי העולם.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
החברה דיווחה כי "התקבלה אצלה הודעה מאת אחד מלקוחותיה המהותיים, Kautex Textron GmbH & Co, לפיה התגלתה בעיית איכות באחד השסתומים המיוצרים על ידי החברה אשר גורמת לכשל בקיבוע השסתום למיקומו במערכת האוורור. החברה בוחנת את הטענות המפורטות בהודעה בדבר בעיית האיכות. להערכת החברה קיימת סבירות שבעיית איכות דומה תתגלה גם בשסתומים דומים נוספים שיוצרו במפעל החברה בישראל בשבעת החודשים האחרונים.
"במקביל החברה יידעה את המבטח שלה בנוגע להודעה בדבר בעיית האיכות הנטענת ובכוונתה לידע שני לקוחות נוספים, אשר החברה סיפקה להם שסתומים מסוג דומה, בדבר בעיית האיכות הנטענת. נכון למועד דוח זה אין ביכולת החברה להעריך את כמות השסתומים שיוצרו עם בעיית האיכות הנטענת ו/או את השלכות האירוע על החברה, רווחיותה ו/או תוצאות פעילותה".
רבל נשלטת על ידי קיבוץ רביבים. בסוף 2015 חיסלה קרן ההשקעות פימי של ישי דוידי את הפוזיציה שלה בחברה, כאשר מכרה את כל מניותיה למשקיעים מוסדיים ישראלים תמורת 60 מיליון שקל. בין המוסדיים הגדולים שמחזיקים כיום מניות רבל: הראל ומגדל.