מנכ"ל שברון: הסכמי האקלים מפריז לא ישנו דבר
ג'ון ווטסון הטיל ספק ביכולתן של המדינות לבלום את ההתחממות הגלובאלית: "כשאתה חותם על הסכמים ומתעלם מהעלות שלהם לא נראה שאתה יכול לספק את הסחורה"
מנכ"ל ענקית האנרגיה האמריקאית שברון, ג'ון ווטסון (John Watson) מגיב לחץ של אקטיביסטיים סביבתיים: הדלק לא הולך לשום מקום, אך הההתחממות הגלובאלית דווקא עשויה להיות טובה לעסקים, אמר ווטסון הלילה בשיחה עם משקיעים.
- מהפכת האקלים של אובמה ממתינה לרוח הגבית מוועידת פריז
- מוקדם מידי לשמוח מתוצאות וועידת האקלים בפריז
- אושר הסכם האקלים בפריז: המדינות יצמצמו את פליטת גזי החממה
ווטסון, בן 59, מוביל משנת 2010 בתפקיד המנכ"ל את חברת האנרגיה השנייה בגודלה בארה"ב בשווי שוק (אחרי אקסון מוביל), לאחר שמילא מגוון תפקידים בחברה בשלושים השנים האחרונות.
חברות האנרגיה הגדולות, ושברון ביניהן, הביעו התנגדות לדרישה מצד אקטיביסטים סביבתיים ובעלי מניות להציג ניתוח ההשלכות השליליות של שינויי האקלים על פעילותן. וטסון אמר הלילה בשיחה עם משקיעים כי עצם ההנחה העומדת מאחורי הדרישה היא בעייתית, שכן לנוכח העברת כובד המשקל מפחם לגז,כתגובה לשינויי האקלים, רווחי החברה אף עשויים לעלות. "אנחנו מקווים להגדיל את נתח השוק שלנו בתחומים מסויימים", אמר ווטסון.
מעבר לכך, בעוד שמנהלי החברות אמרו בחודשים האחרונים כי הם נכונים להגיע להסכמות עם ארגונים סביבתיים, ווטסון בוחר להציג עמדה פחות ידידותית. מנכ"ל שברון מטיל ספק ביכולת להפחית את רמות השימוש באנרגיה המזהמת - על פי הסכמות 200 המדינות שהשתתפו בועידת האקלים בפריז בשנה שעברה.
על פי ווטסון, רק פריצת דרך טכנולוגית שתוריד את הצורך באנרגיה מזהמת תוביל לשינוי המצב, ולא התערבות ממשלתית.
"אתה יכול לחתום על הסכמים בפריז, זהו צעד חשוב, אך כשאתה חותם על הסכמים ויוצר רושם שאתה יכול להוציא אותם לפועל, מבלי שאף אחד מדבר על עלות היישום שלהם, העומדת על טריליוני דולרים, לא נראה שאתה יכול לספק את הסחורה", אמר ווטסון.