ים סוער: צים חזרה להפסיד ברבעון הראשון של השנה
צים הציגה הפסד של 58 מיליון דולר, לעומת רווח נקי של 10.6 מיליון דולר ברבעון המקביל. הסיבה: ירידה של 25% במחירי שילוח מכולות
חברת הספנות צים, שבבעלות חברת האחזקות קנון הולדינגסשל עידן עופר, מסכמת את הרבעון הראשון השנה עם ביצועים חלשים.
- החברה לישראל תגייס 750 מיליון שקל בהנפקת אג"ח
- קנון סגרה לקורוס את הברז, אז עופר שלח את היד לכיס
- עידן עופר מתחיל לממן את מיזם הרכב הסיני קורוס מכיסו הפרטי
שלושת החודשים הראשונים של 2016 התאפיינו בשפל היסטורי של מחיר ממוצע להובלת מכולות. אלו עמדו על 943 דולר למכולה בודדת, ירידה של 25% לעומת הרבעון המקביל. לכן, ההכנסות הרבעוניות היו נמוכות בכ-20% לעומת הרבעון המקביל ועמדו על 623 מיליון דולר - לעומת 792 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2015.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
השורה התחתונה מציגה הפסד לבעלי המניות של 58 מיליון דולר, לעומת רווח נקי של 10.6 מיליון דולר ברבעון המקביל. צים הובילה ברבעון הראשון 577 אלף מכולות - עליה של 3% לעומת כמות המכולות שהובילה בתקופה המקביל, 560 אלף מכולות. ה-EBITDA של צים עמד על 1.7%, לעומת 10.7% ברבעון המקביל.
ענף הספנות חווה שנים לא פשוטות. הסביבה העסקית מאופיינת בעודף היצע של נפח הובלה לצד ירידה בקצב צמיחת הביקושים. מדד שנחאי למחירי ההובלה הימיים (SCFI) ירד לשפל ברבעון הראשון השנה.
צים מוחזקת בידי קנון הולדינגס (32%) שפוצלה מהחברה לישראל בינואר 2015. בעל השליטה בקנון הוא עידן עופר (46.3%).
רפי דניאלי, מנכ"ל צים הפורש, אמר כי "צים ממשיכה ליישם תכניות התייעלות וחיסכון מקיפות, לצד השקעה בשדרוג השירות ללקוחות, מה שבא לידי ביטוי לאחרונה בדו"ח גלובלי על אמינות לוח זמנים בענף, בו דורגה צים במקום הראשון. המודל העסקי מוקטן-הנכסים שלנו (asset-light) מאפשר לחברה ניהול צי גמיש ויעיל, אשר יחד עם אופטימיזציה ורציונליזציה של מערך הקווים של החברה הינם חיוניים באקלים השוק הנוכחי. התוכנית העסקית האסטרטגית שלנו, המתמקדת בשווקים נבחרים בהם יש לחברה יתרון תחרותי, נועדה לאפשר לחברה להתמודד עם האתגרים הניצבים בפני הענף".