לוזון העביר את התשלום למחזיקי האג"ח: "הבטחתי וקיימתי"
מדובר בתשלום הראשון שקבוצת לוזון (לשעבר קבוצת דורי) מבצעת מאז שרכש עמוס לוזון את השליטה בחברה בינואר האחרון מידי גזית גלוב
עמוס לוזון העביר היום (ג') לנאמנות את התשלום הראשון למחזיקי האג"ח של קבוצת לוזון(לשעבר דורי קבוצה) בסך של 28.5 מליון שקל. מחר התשלום יועבר למחזיקים. כך מסרה היום החברה למשקיעים.
- אחרי נאום הבורקסים: עמוס לוזון מסרב לשלם לנאמנים 900 אלף שקל
- הצלחה ללוזון: שכר הבת אושר ודורי בניה נמחקת מהמסחר
- אדלסבורג מול עמוס לוזון: "אתה לא תקבע אם אני בעל עניין אישי שלילי"
מדובר בתשלום הראשון שקבוצת לוזון מבצעת מאז שרכש עמוס לוזון את השליטה בחברה בינואר האחרון מידי גזית גלוב. מחזיקי האג"ח, שערכו בחודשים האחרונים מספר לא מבוטל של אסיפות בכדי לנקוט בצעדים משפטיים נגד לוזון, מחשש שהחברה לא תעמוד בתשלומים, יכולים לנשום לרווחה, לפחות לעת עתה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
קבוצת לוזון חייבת למחזיקי האג"ח 270 מיליון שקל וכרגע עושה רושם שעומדת בתשלומים. קופת החברה מכילה נכון להיום כ-33 מיליון שקל וצפויה לשמש ברובה לתשלום האג"ח מחר.
"כמו שהבטחתי עמדתי בתשלום האג"ח במועד" אמר היום לוזון ל"כלכליסט". "הדוחות הכספיים הן של דורי בנייה והן של קבוצת לוזון מדברים בעד עצמם ומראים את העבודה הנפלאה שנעשית בשתי החברות", הוסיף.
קבוצת לוזון פרסמה היום את הדוחות הכספיים שלה לרבעון הראשון של 2016, הראשונים מאז רכש לוזון את השליטה בחברה. החברה סיימה את הרבעון הראשון עם ירידה של 25% בהכנסות אולם בעקבות צעדי התייעלות שהוביל לוזון שכללו בין השאר את העברת סמכויות ניהול הנכסים של דורי בניה לידי דניה סיבוס, הצליחה החברה לסיים את הרבעון הראשון עם רווח גולמי של 16 מיליון שקל לעומת הפסד של 8 מיליון שקל ברבעון המקביל.
בשורה התחתונה קבוצת לוזון סיימה את הרבעון עם הפסד של מיליון שקל לעומת הפסד של 10 מיליון שקל ברבעון המקביל. ההפסד צומצם הודות לשיפור ברווחיות הגולמית ולצעדי התייעלות שהוביל לוזון שכללו פיטורי עובדים וצמצום במשרדי המטה. יחד עם זאת, בקבוצת לוזון ציינו כי הוצאות ההנהלה והכלליות צפויות לרדת באופן משמעותי במהלך המשך השנה בעקבות צמצום כח אדם וייעול החברה אשר טרם בא לידי ביטוי במלואו ברבעון הראשון של 2016 וצפוי לקבל ביטוי משמעותי במהלך השנה.
את הרבעון החברה סיימה עם יתרות מזומנים סולו של 22 מיליון שקל אולם השלימה לאחר מועד הדו"ח את מכירת מלון אוויה ביהוד במה שהכניס לקופתה 11 מיליון שקל נוספים. מלון אוויה נמכר עוד בשנת 2014 בתקופתה של גזית גלוב אולם העסקה לא הגיעה לכדי סגירה. לוזון הפעיל לחצים בכדי לסגור את העסקה לפני התשלום למחזיקי האג"ח על מנת להבטיח שהכסף ייכנס לקופה בזמן. הוא הצליח ובכך למעשה החברה צלחה את מכשול תשלום האג"ח לאחר התשלום למחזיקי האג"ח מחר, קופת החברה תכיל מזומנים בהיקף של כ-5 מיליון שקל.
בנוסף החברה פרסמה תזרים מזומנים חזוי שמציג כיצד היא מתכננת לעמוד בתשלומים למחזיקי האג"ח. לוזון מצפה למקורות של 168 מיליון שקל עד סוף השנה שכוללים תזרים של 64 מיליון שקל מפעילות שוטפת, החזר הלוואת בעלים של 24 מיליון שקל, ניצול מסגרות אשראי מגזית ישראל (בעל השליטה לשעבר) של 46 מיליון שקל וקבלת דיבידנד של 10 מיליון שקל מהחברה בת רום גבס. אלו יצטרכו לשמש פירעונות ושימושים של 148 מיליון שקל עד סוף השנה כך שבלוזון צופים כי יסיימו את השנה עם יתרות מזומנים של 20 מיליון שקל.
נראה כי בלוזון אופטימיים במיוחד לגבי העתיד, מאחר שלשנת 2017 הם מתכננים גיוס חוב של 50 מיליון שקל, בין אם בצורת חוב בנקאי, אג"ח, הלוואות מזנין או כל צורה אחרת. כדי שזה יקרה, מצב הנזילות של החברה צריך להשתפר ותשואות אגרות החוב של החברה צריכות לרדת מרמה של 15% בהן הן נמצאות כיום.