מחזיקי האג"ח באפריקה ישראל דורשים כפול ממה שלבייב הציע
לכלכליסט נודע כי מחזיקי האג"ח הארוכות הציעו לבעל השליטה מתווה חלופי להסדר החוב, ואילו מחזיקי הסדרה הקצרה דורשים שנכסי החברה יחולקו בינו לבין המחזיקים
מחזיקי סדרות האג"ח הגדולות של אפריקה ישראל כ"ו וכ"ז דורשים מבעל השליטה לב לבייב הזרמה כפולה מכפי שהציע, והמרה של היקף נמוך יותר מהחוב. ל"כלכליסט" נודע כי מחזיקי האג"ח של הסדרה השלישית, כ"ח, שמנהלים את הדיונים בנפרד, מציבים לחברה דרישה שונה לגמרי: חלוקת הנכסים בין לבייב למחזיקים.
- השכנים מתלוננים: "האחוזה של לבייב אושרה ונבנתה שלא כדין"
- לבייב מבקש לדחות תשלום של 180 מיליון שקל לבנקים
- השוק הישראלי צריך לחלום על מדינה ללא מלך
כפי שפורסם ב"כלכליסט" בשבוע שעבר, לבייב הציע הזרמה של 300 מיליון שקל לחברה תמורת המרה של מחצית מהחוב, 1.6 מיליארד שקל, למניות אפריקה. במבנה כזה של הסדר, בידי לבייב יישארו 45% ממניות החברה, בידי מחזיקי האג"ח 55% ובעלי המניות הנוכחיים "יימחקו".
קונה זמן עד שכלכלת רוסיה תתחיל להתאושש
מחזיקי סדרות כ"ו וכ"ז הארוכות מהווים כ־80% מחובה של החברה ויש להם נציגות נבדלת מזו של סדרה כ"ח הקצרה. ל"כלכליסט" נודע כי נציגות כ"ו וכ"ז, הדומיננטיות יותר במשא ומתן, העמידה בפני לבייב אופציה נוספת להסדר: הזרמה של 200-250 מיליון שקל תמורת זמן בלבד.
על פי ההצעה, הסכום יועבר לפירעון חלק מהחוב ובתמורה תקבל אפריקה דחייה של שנתיים־שלוש בכל תשלומיה. זאת תוך המתנה להתאוששות כלכלת רוסיה, שבה מרוכזים מרבית נכסיה של אפריקה.
מאיימים לתבוע את הדירקטוריון
על פי מקורבים למגעים, ישנו סיכוי לא רע שהפער בין לבייב לאג"ח כ"ו וכ"ז, המובטחות במניות אפי פיתוח ואפריקה נכסים, הוא בר גישור. לסדרה כ"ח ביטחונות מעטים יחסית - מניות אפי פיתוח ששוויה התרסק, והיא מציבה דרישות רחבות יותר. מחזיקי כ"ח דורשים מהחברה הפרדת כוחות: אפי פיתוח תעבור לידי לבייב ואילו יתר הנכסים של אפריקה, הכוללים את החברות־הבנות אפריקה נכסים, דניה סיבוס, אפריקה מגורים ואפריקה תעשיות, יועברו לידי מחזיקי האג"ח.
סדרה כ"ח עשויה להיות הראשונה לפנות כבר בשבוע הבא לבית המשפט כדי לבקש העמדת החוב שלה לפירעון מיידי. הנציגות שיגרה השבוע מכתב חריף להנהלת החברה, שבו טענה כי הגיוס של סדרה כ"ח נעשה לצורך פירעון חובות של החברה לבנקים ולסדרות אחרות, בתקופה שבה רוסיה כבר היתה נתונה במשבר. הנציגות טוענת כי הערכות השווי של הנכסים ברוסיה היו בעייתיות וכי בתוך כחצי שנה איבדו נכסים אלה מאות מיליוני דולרים משוויים. בנציגות מאיימים במקביל לתבוע את דירקטוריון החברה.