$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

הפניקס ותדהר יצטרפו כשותפים לקרן ריאליטי בקניון ארנה

חברת הביטוח וחברת ייזום הנדל"ן ייקחו חלק ברכישת הקניון הכושל מידי ארנה גרופ תמורת 335 מיליון שקל. חלקה של הפניקס יעמוד על 25% מהעסקה ושל תדהר על 10%. קרן ריאליטי צפויה לבצע שינוי תמהיל בקניון עליו תפקח תדהר

גולן חזני 08:1516.06.16

רכישת קניון ארנה בידי קרן ריאליטי נחתמה. ל"כלכליסט" נודע כי שני שותפים יצטרפו לקרן ברכישה שנעשית בהיקף של 335 מיליון שקל: חברת הביטוח הפניקס וחברת ייזום הנדל"ן תדהר.

 

ההחלטה לצרף את השותפים נבעה ככל הנראה משיקולים של הפחתת סיכון ולשם הסדרת נושא שינוי התמהיל בקניון, שכרוך בשינויים מבניים שאותם צפויה לבצע חברת הבנייה תדהר. עוד נודע ל"כלכליסט" כי הפניקס תשתתף ב־25% מעסקת הרכישה – השקעה של 84 מיליון שקל, ואילו תדהר ב־10% – 36 מיליון שקל.

 

קרן ריאליטי עוסקת בהשבחת נדל"ן. הקרן נוסדה על ידי מיקי ורדי, לשעבר ראש רשות מקרקעי ישראל, אוהד רוזן ואסף ורדי, ואליהם הצטרף לפני שנה שלמה גוטמן. משקיעי הקרן, שגייסה בשנה האחרונה 860 מיליון שקל, הם גופים מוסדיים, אוניברסיטאות ומשקיעים פרטיים. גוטמן שימש לפני הצטרפותו כמנהל תחום הנדל"ן בהפניקס. ייתכן שעובדה זו הקלה בבחירת השותף הפיננסי על ידי ריאליטי.

 

כפי שנחשף אתמול באתר "כלכליסט", רוני מאנה שימש כמתווך בעיסקה ויקבל 4 מיליון שקל. מאנה צפוי לדרוש עמלת תיווך גם מחברת ארנה גרופ שבשליטת מרכוס וובר. ארנה גרופ (מנופים פיננסים לשעבר), רכשה את הקניון מידי מוטי זיסר ב־2007 תמורת 546 מיליון שקל והשקיעה בו 70 מיליון שקל נוספים. כך שמדובר באחת מהשמדות הערך הגדולות בשנים האחרונות בתחום הנדל"ן.

 

רכישת הקניון ב־2007 נעשתה על ידי מנופים שהיתה אז בשליטת אברהם נניקשוילי וג'קי בן זקן. הקניון לא הצליח למלא אחר הציפיות וסבל מהתחרות מול קניון שבעת הכוכבים הסמוך ומהעובדה שהרדיוס הקרוב של אזור המגורים שלו, הנו בבנייה לא רוויה של תושבי הרצליה פיתוח. מדובר אומנם בפוטנציאל גבוה של רוכשים, אבל לא במסה שיכולה להביא לרווחיות של הקניון.

רוני מאנה רוני מאנה צילום: אלדד רפאלי

 

נכון לסוף 2015, שיעור התפוסה בקניון הסתכם ב־80% בלבד. בשנת 2015 הסתכמו ההכנסות מהקניון ב־40 מיליון שקל, נפילה של 16% לעומת 2014. דמי השכירות הממוצעים למ"ר ירדו מ־117 שקל למ"ר ב-2014 ל־96 שקל למ"ר בסוף 2015. ה־NOI (הכנסות תפעוליות נטו מנדל"ן) הסתכמו ב־2015 ב־16.1 מיליון שקל – נפילה של 25% ביחס ל־2014.

 

שווי הקניון הופחת בדו"חות השנתיים האחרונים של ארנה גרופ ל־320 מיליון שקל, הפחתה של 95 מיליון שקל ביחס לערכו בסוף 2014, וביחס למחיר עלות של 600 מיליון שקל. ארנה גרופ מצויה בהפרה של ההתניות הפיננסיות של הלוואה בנקאית בהיקף 214 מיליון שקל שנטלה לרכישת הקניון, ונראה כי עובדה זו סייעה להחלטת המכירה.

 

"קרן ריאליטי עשתה עסקה מצוינת. עלות בניית קניון כזה היא גבוהה בהרבה מהמחיר ששילמה, ועם ניהול נכון ושינוי יעוד ניתן יהיה להגיע להכנסות טובות יותר ולהשביח את שווי הנכס", אמר גורם בתחום הנדל"ן. על פי ההערכות, ריאליטי מתכוונת להסב חלק מהקניון למלונית ואולי גם לבית אבות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x