מייקל שה הגיע לישראל לקנות מחדש את אהדת המוסדיים
עם תשואה לפדיון של עד 9% באג"ח של דלשה קפיטל, הבעלים מנסה למתן את חששות המשקיעים מהשקעה בחברות הנדל"ן האמריקאיות ולשכנע אותם בכדאיות המיזם החדש שלו במנהטן
מייקל שה, הבעלים של דלשה קפיטל האמריקאית, שגייסה ממשקיעים ישראלים 400 מיליון שקל בינואר, נחת אתמול בישראל לרוד שואו. שה מנסה לשכנע את הגופים בישראל לשוב ולרכוש את האג"ח של חברת הנדל"ן שלו, שקרסו ב־5% ביוני נוכח עסקת ייזום גדולה שהוא מקדם בניו יורק.
- עוד אמריקאית בצרות: דלשה קרסה בת"א בגלל פרויקט יזמי חדש בניו יורק
- לא רק אירופה: אקסטל מתקשה לסגור מימון בניו יורק והתרסקה בת"א
- דו"ח אקסטל חושף את גודל מצוקת בארנט
העיתוי שבחר שה בעייתי, גם לאור הדעה השלילית הרווחת בשוק הישראלי על חברות הנדל"ן האמריקאיות לאחר שאורבנקורפ ואקסטל צללו, וגם נוכח יציאת בריטניה מהאיחוד האירופי, שצפויה לגרור תנודתיות בשווקים. לאחר הירידות החדות נסחרות האג"ח של דלשה בתשואות לפדיון של עד 9%.
דלשה גייסה בינואר 400 מיליון שקל לשתי סדרות אג"ח, סדרה א' ללא ביטחונות וסדרה ב' המגובה בשעבוד על נכס של החברה. חברת הנדל"ן המניב מתמקדת בפרויקטים של דירות להשכרה תחת תוכנית מפוקחת (HUD) של הממשל האמריקאי. לחברה נכסים בשווי 570 מיליון דולר והון עצמי של 300 מיליון דולר.
לפני שבועיים הופתעו המשקיעים בישראל לגלות על עסקת ייזום גדולה שמקדם שה, שלא הופיעה בתשקיף ההנפקה. שה חתם על עסקה של 238 מיליון דולר לרכישת חמישה בניינים סמוך לסנטרל פארק בניו יורק, שמושכרים היום לבתי חולים ב־115 מיליון דולר. זהו פרויקט יזמי גדול הדורש מדלשה השקעה נוספת של 123 מיליון דולר, כדי לשפצו ולהפוך אותו למתחם מגורים בן 205 יח"ד. המשקיעים חוששים כי דלשה תתקשה לבלוע את הפרויקט הגדול הזה ותיאלץ להגדיל מאוד את המינוף שלה.
מאז הדיווח הראשוני על העסקה הנרקמת נפלו האג"ח של דלשה ביותר מ־5%. שה נאלץ להגיע לישראל לסיבוב הרגעה וצפוי לפגוש את הגופים המוסדיים, בהם פסגות, אקסלנס, מור וילין לפידות. בפגישות צפוי שה להסביר על כדאיות הפרויקט במנהטן ולנסות להפחית את החששות לגבי חברות הנדל"ן מניו יורק. ילווה אותו יהונתן כהן, יועץ ההנפקות העצמאי ומנכ"ל כלל חיתום בעבר.
שה הכניס את הפרויקט האמור לחברת האג"ח כי ברצונו להשתמש בכסף שגייס בישראל להעמדת הון עצמי בעסקת הרכישה. בקופת החברה יש כ־60 מיליון דולר, מתוכם מתכנן שה להשתמש ב־20 מיליון דולר לשם כך. את היתרה, 18 מיליון דולר, בכוונתו לממן באמצעות הכנסת שותף. דלשה תצטרך להעמיד הון עצמי גם לשיפוץ הנכס. על פי הערכות, דלשה תשתמש ב־20–30 מיליון דולר נוספים מכספי האג"ח שגויסו בארץ לשם כך.