בעלי מכבי ת"א מוותר על כלל ביטוח
בן אשכנזי, הבעלים של קבוצת הנדל"ן אשכנזי אקוויזישנס, הודיע לאי.די.בי פתוח בבעלותו של אדוארדו אלשטיין כי תוקף הצעתו לרכוש את השליטה בכלל ביטוח במיתווה שדווח, פג
בן אשכנזי מבעלי מכבי ת"א בכדורסל, הודיע היום (ד') לאי.די.בי פתוח כי תוקף הצעתו לרכוש את השליטה בכלל ביטוחבמיתווה שדווח, פג.
- טרי מביא את מכירת כלל ביטוח להכרעת ביהמ"ש
- "סירוב סלינגר לשעבוד מניות כלל ביטוח שרירותי ולא מנומק"
- אלשטיין וסלינגר במסלול בג"ץ על שעבוד מניות כלל ביטוח
ההצעה של אשכנזי דיברה על רכישה של 55% ממניות השליטה או 30% מהמניות, לפי שווי חברה של 2.85 מיליארד שקל. שווי זה נמוך ב-33% מההון העצמי של כלל, שנסחרת בשווי 2.3 מיליארד שקל בבורסה. אי.די.בי דיווחה אתמול כי היא ממשיכה במגעים עם אשכנזי, וכי היא ממשיכה לקבל הצעות בהליך תחרותי שפתחה לרכישת השליטה באמצעות בנק ההשקעות עמו התקשרה. לכלכליסט נודע כי מדובר בבנק הזר ג'יי פי מורגן.
אשכנזי הוא הבעלים של קבוצת אשכנזי אקוויזישנס שפעילה בתחום הנדל"ן המניב והנדל"ן למגורים בארה"ב ובעיקר בניו יורק. אלשטיין מקיים את התהליך בלית ברירה מאחר שהמפקחת על הביטוח דורית סלינגר מאלצת אותו לכך, עפ"י מיתווה שעליה סוכם בין הפיקוח לנוחי דנקנר בעל השליטה הקודם באידיבי ואשר אלשטיין נכנס בנעליו.
אי.די.בי לא מקבלת היתר שליטה ב-כלל מאחר והונה העצמי רחוק מלעמוד בהון המינימלי הדרוש לשליטה (כ-1.5 מיליארד שקל). עם זאת, עיסקת מכירת השליטה בחברת האגרו כימיה אדמה, צפויה לשפר משמעותית את הונה העצמי של אידיבי, אל מעל חצי מיליארד שקל.
הליך מכירה שביצעה אי.די.בי ב-2015 ואשר אותו הוביל סיטי בנק, לא צלח לאחר שלשלבים הסופיים הגיעו שלוש קבוצות סיניות שפרשו לאחר שקיבלו כתף קרה מסלינגר. הן הציעו שוויים של 4.5 מיליארד שקל לחברה שעתה נראים אסטרונומיים.
סלינגר כבר הורתה לנאמן המניות של אי.די.בי בכלל ביטוח, משה טרי, להתחיל במכירת המניות של כלל בבורסה במנות של 5% מדי ארבעה חודשים. אי.די.בי הפעילה איומים על טרי שישא בנזקים אם ינהג כך והוא פנה לבית המשפט לקבל הוראות כיצד לנהוג, ואם למכור.
השבוע הגישה סלינגר את העמדה שלה לבית המשפט באמצעות עו"ד ליאב וינבאום. שטען כי אי.די.בי פתוח מנסה לטרפד את פעולות הנאמן על ידי איום בלתי מתפשר כנגדו. "יש לבוא בחשבון עם אי.די.בי פתוח ומי מטעמה על הכורח שהעמידו בפני הנאמן בעצם הגשת הבקשה, שכן אלמלא האיום חסר תום הלב מצד הנ"ל, לא היה נדרש הנאמן להגיש בקשה זו לבית המשפט." נטען בתגובת סלינגר.
וינבאום תקף את אידיבי שלא פונה לבית המשפט נגד סלינגר "ובמקום זאת מבצעת "מעשה פחדני ומנסה להטיל פחד בליבו של הנאמן, לבל יבצע את מטרת הנאמנות, מטרה שהיא אינה מעוניינת בה - ואשר למרות זאת היא נמנעת מלפעול ישירות כנגדה". וינבאום הדגיש כי "מתווה הממונה על השינויים שארכו בו לאורך התקופה, אינו הסכמה חוזית רגילה במסגרת שני גופים המתנהלים עסקית".
לגבי טענות בעלי המניות באי.די.בי על כך שהמתווה גורם להם לנזק כלכלי, וינבאום כתב כי המתווה "היה ידוע לכולי עלמא". לדבריו, אי.די.בי פועלת בחוסר תום לב כאשר היא מנסה לעכב את המכירה ואת יישום המתווה ובמקביל מנסה אלשטיין להשקיע על התנהלות כלל למרות שאין לו היתר שליטה בחברה.