$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

אלוביץ' בדרך למכירת חלל, הפעם בשווי נמוך יותר

יורוקום במו"מ מתקדם למכירת אחזקותיה בחברת הלוויינים (64%) לפי שווי גבוה ממיליארד שקל – כמחצית מדרישתה לפני שלוש שנים ונמוך מהשווי בהליך מכירה קודם שלא צלח. ההודעה שלשום על שיגור קרוב של הלוויין עמוס 6 מסייעת בקידום העסקה

גולן חזני 07:0023.08.16

שלוש שנים אחרי ששאול אלוביץ' העמיד למכירה את אחזקותיו בחלל תקשורת (64.3%) לפי שווי מבוקש של 2 מיליארד שקל, ולאחר שמהלך המכירה הקודם של החברה ב־2014 לא צלח, החברה שוב על המדף. ל"כלכליסט" נודע כי יורוקום, שבשליטת אלוביץ', מצויה במגעים מתקדמים למכירת השליטה בחברת הלוויינים.

שווי חלל שלפיו מנוהל המשא ומתן הוא בין 1 ל-1.1 מיליארד שקל בלבד. רחוק מדרישתו הראשונה של אלוביץ' ומשקף פרמיה של 25%–35% מעל שווי החברה בבורסה (שהיה אתמול בבוקר 807 מיליון שקל). על פי הערכות, יורוקם מנהלת מו"מ, שצפוי להסתיים בשבועות הקרובים, עם גוף בעל זיקה סינית. בעלי המניות האחרים בחלל הם חברת שירותי לוויין (4.15%) וח.מר (3.19%). היתרה נמצאת בידי הציבור וגופים מוסדיים, ובהם הפניקס ובית ההשקעות אקסלנס.

 

הלוויין החדש של חלל תקשורת הלוויין החדש של חלל תקשורת

 

עמוס 6 מהותי לעסקה

 

שלשום דיווחה החברה לבורסה כי בספטמבר הקרוב תשגר את הלוויין עמוס 6 לחלל. זו הודעה מהותית עבור הרוכשים הפוטנציאליים, שהתנו את התקדמות המו"מ בשיגור הלוויין החדש. מדובר בלוויין חשוב מאוד לפעילות חלל תקשורת, ודאי לאחר אובדן הקשר עם הלוויין עמוס 5 באוקטובר האחרון.

 

על פי הדיווח הלקוני של חלל, "חלון השיגור של עמוס 6 מתוכנן לשבוע הראשון של ספטמבר מאתר השיגור שבקייפ קנוורל בפלורידה, ארה"ב. לאחר השיגור תפרסם החברה דיווח מיידי והלוויין ימשיך לנקודת המסלול המיועדת לו 11 ימים. כמה שבועות לאחר השיגור יעבור הלוויין סדרת בדיקות מקיפות במסלול למערכותיו השונות לקראת תחילת פעילותו המסחרית". עמוס 6 צפוי להחליף את עמוס 2 ומתוכנן לספק שירותים ללקוחות באירופה, המזרח התיכון ואפריקה.

 

אתמול עלתה מניית חלל ב־3.7% במחזור חריג של פי 8 מהממוצע. מדובר בהמשך התאוששות המניה, שמיד לאחר אובדן עמוס 5 צנחה ב־44%, מה שהביא לירידה של 300 מיליון שקל באחזקות יורוקום. לא בכדי שווי חלל צנח עם האובדן: עמוס 5 היה אחראי ל־40% מההכנסות, ואכן ברבעון הראשון של השנה הכנסותיה צנחו ב־38% ל־16.7 מיליון דולר. אלא שבהמשך החזירה חברת הביטוח לחלל כ־160 מיליון דולר עבור האובדן, והמניה החלה להתאושש. אמנם ניתוק הקשר עם עמוס 5 צינן מעט את המגעים עם הגוף המתעניין ברכישה, אך בסופו של דבר הוא לא נסוג, אלא הסתפק בהורדת שווי החברה בעסקה.

 

הספרדים דרשו הפחתה

 

כאמור, מדובר בניסיון מכירה חוזר של חלל, לאחר שבנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן ישראל, שמנהל רועי נבון, נשכר בתחילת 2014 להוביל את מהלך המכירה. הבנק קיים מכרז שבו השתתפו בין היתר קרן אייפקס, חברת אסיה סאט בעלת האוריינטציה הסינית (ישנן הערכות שהיא גם הרוכשת הנוכחית) והיספסאט הספרדית שזכתה אז במכרז ואף הייתה קרובה לחתימה על הסכם לרכישת החברה.

 

לווין עמוס 6 - חלל תקשורת לווין עמוס 6 - חלל תקשורת צילום: חלל תקשורת

 

השווי של חלל, שלפיו אמורה היתה היספסאט לרכוש את המניות, היה 1.3 מיליארד שקל. אלא שדרישות רגולטוריות חדשות של משרד התקשורת על פעילות הלוויינים של חלל עצרו את העסקה. במקביל היספסאט דרשה להוריד את השווי ל־1.15 מיליארד שקל ולהוסיף התחייבות לתשלום עתידי נוסף בכפוף לאבני דרך.

 

העיכוב במכירת חלל אילץ את אלוביץ' לממש בינואר האחרון 300 אלף מניות של אינטרנט זהב, שמחזיקה בבי־קום, אשר שולטת בבזק. נוסף על כך מכר אלוביץ' מגרש בסיטי בגבעתיים לתדהר וג'ורג' חורש תמורת 265 מיליון שקל.

 

רוב הנושאים הרגולטוריים נפתרו בשנה האחרונה. העסקה תובא לאישור משרד התקשורת, אך משום ששר התקשורת וראש הממשלה בנימין נתניהו מנוע מטיפול בנושאים הקשורים באלוביץ', שעמו הוא מיודד, מי שיטפל בעסקה הוא השר צחי הנגבי.

 

בחודש שעבר דיווחה חלל כי תספק לממשלת ישראל שירותי תקשורת באמצעות קיבולת נוספת בלוויינים עמוס 3, עמוס 4 ועמוס 6 עד שנת 2021 עם אופציה להארכה עד סוף חיי הלוויין. הזמנה זו הגדילה את צבר ההזמנות של חלל ל־670 מיליון דולר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x