בגלל רשות ני"ע: וויז פארמה פירסמה הודעה מאכזבת מאוד למשקיעים
החברה חשפה כי נודע לה כבר לפני חצי שנה שאישור המוצר שלה במסלול מקוצר מול ה-FDA יהיה בעייתי - אך לא דיווחה על כך. בין בעלי המניות בחברה: אמיר ברמלי ואבנר ארזי
הודעה מאכזבת נמסרה שלשום בערב למשקיעים של וויז פארמה. עד אותו רגע סברו המשקיעים כי חברת פיתוח התרופות תוכל לאשר את המוצר שלה לטיפול בעין יבשה במסלול OTC Monograph הקצר והזול מול ה-FDA בארה"ב. בהודעה, שנמסרה לאחר פניית רשות ניירות ערך לחברה, נמסר כי כבר בחודש פברואר האחרון נודע לחברה כי אישור המוצר במסלול זה יהיה בעייתי, בלשון המעטה. למרות זאת, עד לרגע זה לא נמסר על כך דיווח למשקיעים.
- כתב אישום על גניבה, מרמה, זיוף והלבנת הון נגד אמיר ברמלי
- סוף עצוב: מפעל החלום של WTP נמכר ב-3 מיליון שקל בלבד
- ורדה אלשיך מוכנה לייעץ להסדר הבעייתי של ברמלי
בדיווח נכתב כי בעקבות ייעוץ מקצועי שקיבלה החברה בסוף 2015 על ידי גורם מקצועי בארה"ב, נמסר לה כי תוכל לאשר את המוצר במסלול המקוצר. על עובדה זו התבססה בין השאר הערכת השווי לחברה וההערכות שלה בדו"חות הכספיים לגבי התפתחות עסקיה - שהם חומרים קריטיים למשקיעים. עם זאת, כבר בפברואר 2016 "הועלו על-ידי הגורם האמור סייגים", כלשון הדיווח, לגבי מסלול האישור. זאת, בגלל שיעור של אחד הרכיבים במוצר. לאחר שהועלו ספקות לגבי זמינות המסלול המקוצר למוצר של וויז פארמה, פנתה החברה ליועץ נוסף בארה"ב. אותו יועץ מסר לה במאי 2016 כי גם לו יש ספקות לגבי המסלול המקוצר, והציע לחברה לבחון מסלולים חלופיים.
שתי חוות דעת שליליות אלה של 2 מומחים שונים לא דווחו עד רגע זה למשקיעים. החברה המשיכה לפנות ליועצים ולבחון דרכי פעולה, ובדיווח הנוכחי נמסר כי היא מעריכה כי עד סוף השנה תקבל את חוות הדעת הנוספות לגבי האופציות שלה למסלולי האישור מול ה-FDA.
הבחירה במסלול אישור היא קריטית עבור החברה. באותו מסלול מקוצר היתה החברה אמורה לאשר את המוצר ללא ניסויים נוספים, לקבל אישור במהלך 2017 ולהשקיע בתהליך מאות אלפי דולרים בודדים. ב-2 המסלולים האחרים שעומדים כעת בפני החברה, היא עלולה להידרש לתקופות של מספר שנים, ניסויים קליניים נוספים והשקעות של מיליוני דולרים.
מסלולים אלה אינם מתומחרים כעת בתוכניות העבודה של החברה. כלשון הדיווח: "יצוין, כי הנחות החברה כפי שבאו לידי ביטוי בהערכת השווי ובדוחותיה, התבססו על כך שמוצר החברה יאושר במסלול OTC Monograph".
במרץ 2016 - לאחר שנודע לחברה (אך לא למשקיעים) כי יתכן שהמסלול המקוצר יהיה בעייתי עבור המוצר שלה, קיבלה החברה הלוואה של 2 מיליון שקל מחברת רימון גולד נכסים - שבבעלות יזם ההייטק יאיר גולדפינגר, אחד ממייסדי מיראביליס. ההלוואה ניתנה על ידי גולדפינגר בריבית של 4%, והיא ניתנת להמרה למניות בכל עת לפי מחיר של 63.6 אגורות למניה (מחיר מניית החברה בבורסה עומד כעת על 1.5 שקלים).
וויז פארמה נסחרת לפי שווי חברה של 26 מיליון שקל. על בעלי מניותיה נמנים חברת רידג' וואלי של אביחי הרפז, מאיר ועמנואל בוכריס (34.3%), יעקב זרחיה (13.1%), שמחה סדן (6%) וכן אמיר ברמלי (12.1%) ואבנר ארזי (8.5%) - לשעבר בעלי השליטה בוו.טי.פי (WTP) הבורסאית, שמכרה למשקיעיה חלום של מיחזור פסולת פלסטיק ובסוף נאלצה לסגור את פעילותה.
ברמלי עצמו עומד בפני כתב אישום על פעילותו במסגרת החברות קרן קלע ורוביקון שקרסו והותירו חובות של כ-300 מיליון שקל. כתב האישום מייחס לברמלי ולחברות עבירות של גניבה בידי מורשה בהיקף של למעלה מ-400 מיליון שקל, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גיוס משקיעים ללא תשקיף, זיוף ועבירות הלבנת הון. על האשמות אלה הגיבו באי כוחו של ברמלי: "אמיר ברמלי החליט שלא לקיים שימוע בתיק ולהוכיח את חפותו בבית המשפט, וכך יעשה. אמיר ברמלי במשך כל התקופה העמיד את טובת המשקיעים בראש מעייניו ועושה הכל כדי לנסות ולהגיע להסדר שימנע נזק למשקיעים".