סלינגר מאיימת: מניות כלל ביטוח לכינוס נכסים
בדיון על מכירת מניות השליטה בכלל ביטוח הציעה השופטת רות רונן פשרה: גורם שלישי ינסה במשך שנה למכור את המניות. אנשי סלינגר דחו את הפשרה: "יש פה מצב של חוסר חוקיות. אדם מחזיק אקדח בלי רישיון"
המפקחת על הביטוח דורית סלינגר שוקלת לבטל את מתווה מכירת מניות אי.די.בי במנות, שעליו סיכמה עם אדוארדו אלשטיין, בעל השליטה באי.די.בי, ולהפעיל את סמכותה להעמיד את מניות השליטה בכלל ביטוח (54%) לכינוס נכסים.
- אי.די.בי דורשת מהפיקוח: שחרר 5% מניות כלל ביטוח לשעבוד
- הקרב על מניות כלל ביטוח: בעליון בחרו בדרך הקלה
- אדוארדו אלשטיין: "אף אחד לא אמר לנו שאסור למכור לסינים חברות בישראל"
סעיף 34 לחוק הפיקוח על הפיננסים מאפשר לסלינגר להעביר לכינוס נכסים מניות של בעל שליטה בחברת ביטוח שלא קיבל היתר שליטה. עם זאת, תהליך כזה כרוך בפנייה לאישור בית המשפט, הליך שיכול להימשך חודשים. אפשרות זו עלתה אתמול במהלך דיון בפני שופטת בית המשפט המחוזי בת"א רות רונן, בעניין יישום מתווה מכירת מניות השליטה של אי.די.בי פתוח בכלל ביטוח. "אין בעיה, סלינגר תבטל את המתווה ותפעיל את סעיף 34", אמר עו"ד ליאב וינבאום — שייצג את סלינגר, שלא נכחה בדיון, ויוצגה בידי סגנה פיני שחר.
בדיון המקדמי דחו נציגיה של סלינגר הצעת פשרה של השופטת רונן: מכירת מניות השליטה תידחה בשנה, ובמהלכה ינסה גורם שלישי, שאינו קשור לאי.די.בי, למכור את המניות כחבילה אחת לבעל שליטה חדש. לאי.די.בי לא תהיה נגיעה לתהליך.
רונן: "אני מציעה שהחברה תוותר על מעורבות במכירה, והמפקחת על הזמן. תסביר לי למה אתם מתנגדים".
וינבאום: "כי הם גוררים רגליים. אין שום סיבה לתת להם עוד זמן. ברור לי מה יקרה. בעוד שנה הם יבואו עם עוד טענות מן הגורן ומן היקב. אין שום סיבה להאמין שהזמן שיקבלו יביא מזור. להפך".
הדיון זומן לבקשתו של משה טרי, נאמן המניות. טרי קיבל הוראה מסלינגר למכור את המניות על פי המתווה במנות של 5% מדי ארבעה חודשים, והמכירה הראשונה היתה אמורה להתבצע ב־7 בספטמבר. זו נדחתה לאחר שאי.די.בי, שבשליטת אלשטיין, איימה לתבוע את טרי על נזקים שייגרמו לה כתוצאה ממכירת המניות במחיר נמוך.
טרי, שמצא עצמו בין הפטיש לסדן, פנה באמצעות עוה"ד שוני אלבק ונועה ברהום וביקש מבית המשפט להורות לו על מכירת המניות בהתאם למתווה ובאמצעות מכרז. אי.די.בי, שיוצגה בידי עוה"ד פיני רובין וכפיר ידגר, הגישה שורה של טענות נגד, והבהירה כי אין שום צורך במכירה בהולה של המניות בבורסה בשפל שבו הן נמצאות היום.
"האם יש לכם עמדה בעניין מכירת המניות במחיר מינימום?", שאלה אתמול השופטת רונן את עו"ד וינבאום. ״היינו נורא שמחים שהמחיר יהיה הכי טוב שאפשר להשיג. אנחנו חושבים שצריך למכור עכשיו. נקודה. אין לנו עמדה לגבי הדרך האופטימלית״, ענה וינבאום.
וינבאום: "אנחנו לא בהליך מינהלי טהור. אם היינו שם, היה מקום שהממונה תשקול מחדש. אבל יש פה מצב של חוסר חוקיות. אדם מחזיק אקדח בלי רישיון".
רונן: "הוא מחזיק כבר שלוש שנים באקדח. לא מאתמול".
וינבאום: "נכון, אבל לממונה אין אפילו סמכות היום להחליט משהו אחר. יש מצב של חוסר חוקיות".
רונן: "אתם לא יכולים להגיד 'חוסר חוקיות'. זה נושא שנתון לדיון".
וינבאום: "אנחנו לא רצינו את המכירה במנות. בבקשה, שיביאו קונה. אנחנו מסכימים לדחייה של שלושה חודשים ביישום המתווה, אבל שאי.די.בי תרד מכל הטענות שלה נגד המפקחת".
פיני רובין אמר: "כולנו מבינים שכלכלית תהיה זו איוולת למכור את המניות בעת הזאת. הודענו לנאמן: 'אם תמכור עכשיו, החברה תתבע אותך'. החברה עושה מאמצים למכור". בכך ניסה רובין להביא למצב שהמכירה בתקופת ההארכה תהיה בכל זאת בידי אי.די.בי.
רונן: "מה יהיה שונה בעוד שנה?".
רובין: "יש כאן חברה שמחזיקה 55% מכלל. בהפניקס, שגם שם אני מעורב בתהליך המכירה, אנחנו מקבלים פרמיה יפה מעל מחיר השוק. גם כאן אנחנו מקבלים מחירים טובים יותר, אבל הקונים מנצלים את העובדה שהממונה רוכבת עלינו ושגיא גיסין (נציג האג"ח — ג"ח) רוכב עלינו, ומחפשים לנגוס בבשר".
רונן זימנה את הדיון הראשון לאוקטובר, אחרי החגים. אי.די.בי דורשת מהמפקחת להעביר אליה מסמכי התדיינויות בינה לבין טרי, בנושא מכירת כלל. אך סלינגר טוענת שהמסמכים חסויים בחלקם. וינבאום אמור להגיב לבקשת השופטת בכתב בתוך עשרה ימים.