גזית גלוב: עלייה של 26% ברווח השנתי; שכר של 15 מיליון שקל לרוחה לוין
שערוך חיובי של 885 מיליון שקל דחף את שורת הרווח הנקי של החברה - שצפויה לרשום ברבעון הראשון רווח נוסף של 900 מיליון שקל על עסקת המיזוג באקוויטי וואן. גזית גלוב תבצע רכישה עצמית של מניות ב-150 מיליון שקל. דורי סגל: "הודות לרוחה לוין, אני מקבל לניהול חברה טובה יותר"
שנת 2016 הייתה אחת השנים העמוסות שהיו לחברת גזית גלוב, קבוצת הנדל"ן שבשליטת חיים כצמן ודורי סגל, המחזיקה מרכזים מסחריים בשווי של 85 מיליארד שקל בלמעלה מ-20 מדינות שונות בעולם.
החברה שהחלה את השנה ברגל שמאל עם הפסד של מיליארד שקל עבור מכירת הבזק שביצעה על החברה הנכדה דורי קבוצה לידי עמוס לוזון, סיימה אותה ברגל ימין עם עסקת מיזוג מוצלחת של החברה הבת אקוויטי וואן אם רג'נסי האמריקאית - עסקה שקיזזה כמעט את כל ההפסד של דורי והביאה לרווח של 900 מיליון שקל (שיוכר חלקו ברבעון הראשון של השנה).
- השכר של דורי סגל כמנכ"ל גזית גלוב אושר למרות התנגדות מיטב דש, אלטשולר ופסגות
- בעקבות מכירת FCR: גזית גלוב תוסיף 800 מיליון שקל להון העצמי
- גזית גלוב מכרה מניות של הזרוע הקנדית בחצי מיליארד שקל
בסיכום שנת 2016 רושמת גזית גלוב עלייה של 26% ברווח הנקי לסכום של 787 מיליון שקל. ואולם עלייה זו אינה מיוחסת לפעילות הליבה של גזית גלוב שסובלת מדשדוש בעקבות שני אזורי פעילות חלשים: רוסיה ופינלנד - אלא נובעת משערוך של 885 מיליון שקל שביצעה על הנכסים שלה במהלך השנה. זאת מול שערוך שלילי של 372 מיליון שקל שבוצע שנה שעברה.
השערוך החיובי השנה נבע מעלייה רוחבית של נכסי החברה בקנדה (640 מיליון שקל) ,אירופה (157 מיליון שקל), ברזיל (66 מיליון שקל) וישראל (22 מיליון שקל), ומקורה של עלייה זו בתנופת הפיתוח של החברה השנה, בניגוד למצבה בשנת 2015.
במהלך שנת 2016 השקיעה גזית גלוב ברכישה, הקמה ופיתוח של נדל"ן להשקעה כ-4.6 מיליארד שקל, בעיקר באירופה. מנגד, בתקופה זו היא מימשה נכסים שאינם נכסי ליבה בכ- 1.5 מיליארד שקל, בעיקר על מנת לרכז את הנכסים שלה באזורים אורבאניים מרכזיים ולהיפטר מהנכסים באזורים הפריפריאליים.
בנטרול השערוך - עמידה במקום
אם מנטרלים את עליית הערך האמורה מגלים שגזית גלוב לא רשמה צמיחה בהשוואה לשנה הקודמת, בעיקר בשל התחזקות השקל אל מול הדולר האמריקאי והקנדי, התפתחות שפגעה בתוצאות החברה.
ה- NOI של גזית גלוב בשנת 2016 עמד על 3.1 מיליארד שקל, בדומה לשנה הקודמת. ה- FFO השנתי, המדד החשוב ביותר עבור חברת נדל"ן מניב, הסתכם ב-586 מיליון שקל (3 שקל למניה), ירידה של 6.5% לעומת שנה שעברה. הירידה ב-FFO נבעה בעיקר מהשפעות שערי המט"ח, אולם גם ממכירת מניות של חברות הבנות שבוצעו בשנה החולפת ומההפסד של מכירת מניות דורי קבוצה.
הרווח שבפתח
גזית גלוב סיפקה עדכון בעניין הרווח הצפוי שלה מעסקת המיזוג של החברה הבת אקוויטי וואן עם רג'נסי האמריקאית: החברה צפויה לרשום רווח של 900 מיליון שקל עבור עסקה זו, כאשר רווח של 600 מיליון שקל יוכר ברבעון הראשון של 2017, לאחר הכרה ברווח של 300 מיליון שקל שכבר בוצעה ברבעון הרביעי של 2016.
במהלך 2016 פעלה גזית גלוב שמה לעצמה דגש על הורדת המינוף שלה. יחס החוב נטו לסך מאזן (LTV) המאוחד הסתכם ליום 31 בדצמבר 2016 בכ- 50.1% לעומת כ- 51.3% ליום 31 בדצמבר 2015. ברמת הסולו גזית גלוב נמצאת בשיעור מינוף של 60%, אולם לאחר תאריך המאזן היא ביצעה מכירות של מניות החברות הבנות בהיקף של 1.2 מיליארד שקל - כך שהיא צפויה לרדת ברמת הסולו לשיעור מינוף של 56%.
כצמן: "נמשיך להגדיל את הנדל"ן הפרטי"
דורי סגל, סגן מנכ"ל גזית גלוב אמר לאחר הדוחות כי "הודות לרוחה לוין, אני מקבל לניהול חברה טובה יותר משהייתה בשנת 2015. שנת 2017 התחילה עבורנו באופן חיובי מאוד, לצד סגירת עסקת המיזוג בארצות הברית, המשכנו בפעולות לחיזוק המאזן והגמישות הפיננסית, דבר אשר יבוא לידי ביטוי בעתיד הקרוב".
במכתב שהוציא כמידי שנה כצמן למשקיעים הוא כתב: "בשנה זו המשכנו לעבוד על פישוט מבנה החברה ולהעברת כובד המשקל להשקעות ישירות בנדל”ן. כך, בסוף שנת 2016 היווה רכיב הנדל”ן הפרטי כ- 25% מתיק הנכסים שלנו ברמת הסולו המורחב, בהשוואה לכ- 19% בסוף שנת 2015, כאשר ההתקדמות הבולטת ביותר נרשמה בברזיל ובישראל.
אנו ממשיכים למקד את פעילותינו במרכזי מסחר ממוצבים היטב במיקומים מרכזיים ובערים המובילות ברחבי העולם במבט קדימה, וכפי שכבר הודגש, אנו צופים שהנושא שבו נתמקד בראש ובראשונה הוא הגדלת רכיב הנדל”ן הפרטי שלנו, זאת עם דגש מיוחד על איתור השקעות בארה”ב בשנים הבאות. שוק זה היה ונותר השוק הנזיל ביותר בעולם ואני מאמין שלצוות מיומן וותיק כשלנו יהיו שפע הזדמנויות שנוכל ליהנות מהן בערים הגדולות והמרכזיות במדינה", כתב כצמן.
רכישה עצמית של מניות ואג"ח בעד 400 מיליון שקל
במקביל לדוחות הודיעה גזית גלוב על תכנית רכישה עצמית של מניות ואג"ח עד סכום כולל של 400 מיליון שקל. עבור מניות החברה מקצה גזית גלוב רכישה עצמית של עד 150 מיליון שקל ועבור אג"ח החברה היא מקצה רכישות עד 250 מיליון שקל. בנוסף היא הודיעה על חלוקת דיבידנד של 68 מיליון שקל.
עלות שכרה של רחל לוין, המנכ"לית הפורשת של גזית גלוב שעדיין מכהנת כדירקטורית בחברה, כסגן יו"ר החברה הבת אטריום ודירקטורית בחברה הבת סיטיקון, הסתכמה בשנת 2015 בכ-15 מיליון שקל. חלקה של גזית גלוב מתוך הסכום הזה מסתכם בכ-14 מיליון שקל. עלות השכר שלה כללה שכר בסיס של 1.5 מיליון שקל, מענק של 2.7 מיליון שקל, אופציות בשווי של 6.8 מיליון שקל, דמי ייעוץ בשווי 2 מיליון שקל ומענק פרישה של 2 מיליון שקל.
עלות שכרו של חיים כצמן, עבור תפקידיו כיו"ר דירקטוריון גזית גלוב והחברות הבנות אקוויטי וואן סיטיקון ואטריום ודירקטור ב-FCR, הסתכמה בכ-10.2 מיליון שקל. חלקה של גזית גלוב מתוך זה מסתכם בכ-4.1 מיליון שקל. העלות של כצמן כללה שכר בסיס של 982 אלף שקל, אופציות בשווי של 6.9 מיליון שקל, ודמי ייעוץ בשווי 2.3 מיליון שקל.
עלות שכרו של דורי סגל, מנכ"ל גזית גלוב ויו"ר דירקטוריון FCR ולשעבר סגן יו"ר בחברות הבנות סיטיקון ואקוויטי וואן , הסתכמה בשנת 2016 בכ-3.8 שקל. חלקה של גזית גלוב מתוך זה הסתכם בכ-1.6 מיליון שקל. העלות של סגל כללה שכר בסיס של 3.1 מיליון שקל ואופציות בשווי 760 אלף שקל.