דיווח שוטף
וול סטריט: יצרניות הנשק זינקו, אורבוטק צנחה ב-6%
המדדים המובילים עלו עד 0.8%; לוקהיד מרטין קפצה ב-1.5%, בואינג עלתה ב-1.6% - בעקבות עסקת הנשק הענקית של ארה"ב וסעודיה; מנכ"ל פורד, מארק פילדס, הודיעה על עזיבה - המנייה עלתה ב-2.1%; הנפט ברמה הגבוהה מזה חודש
ניקיי האנג סנג שנגחאי קאק דאקס פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500
23:00 - המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו בעליות בהובלת מניות הטכנולוגיה, כאשר נאסד"ק הוסיף 0.8%, S&P 500 התחזק ב-0.5% ודאו ג'ונס עלה ב-0.4%. מדובר ביום השלישי של עליות בדאו ג'ונס - הרצף הארוך ביותר מאז ה-27 לפברואר. גם יצרניות הנשק זינקו - בעקבות עסקת הנשק הענקית בין ארה"ב וסעודיה. כך, למשל, עלו בואינג ולוקהיד מרטין ב-1.6% וב-1.5% בהתאמה. עם זאת, מחזורי המסחר נותרו נמוכים עקב הימשכות אי הוודאות הפוליטית סביב נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בשל השערוריות הפוליטיות בוושינגטון.
מבין המניות הישראליות ניתן להזכיר את אורבוטק שאיבדה 6.1% לאחר שדיווחה על פשיטת רשות המסים על המטה שלה ביבנה בחשד לתכנוני מס.
21:40 - הנפט (WTI) עלה ב-0.8% וננעל ברמה של 50.7 דולר לחבית - הגבוהה מזה חודש. הברנט עלה ב-0.5% לרמה של 53.9 דולר לחבית. להערכת האנליסטים, חברות אופ"ק ויצרניות הנפט האחרות יחליטו בפגישתם השבוע בווינה להאריך את ההסכם לקיצוץ התפוקה ב-1.8 מיליון חביות ביום - כשהשאלה העיקרית היא משך ההארכה.
בתוך כך הזהב ננעל בשיא של שלושה שבועות לאחר עלייה של 0.6% לרמה של 1,261.4 דולר לאונקיה - על רקע היחלשות הדולר. מדד ICE שבודק את חוזקו של המטבע האמריקאי מול מטבעות מרכזיים אחרים ירד ב-0.2%. בשבוע שעבר עלה הזהב ב-2.1% על רקע חוסר היציבות הפוליטית בארה"ב. הכסף עלה היום ב-2.4% לרמה של 17.2 דולר לאונקיה.
20:40 - תשואת האג"ח הממשלתית ל-10 שנים בארה"ב נסחרת כעת ביציבות ברמת 2.249%. לפי תוואי הריבית החזוי של הפד שפורסם בחודש מרץ תשואות האג"ח אמורה לעמוד על כ-2.6%. לפי כלכלני מיטב דש, לאור העובדה שהבנק המרכזי בארה"ב דווקא דבק בתחזית שלו, תשואות האג"ח הארוכות בארה"ב נמוכות מדי ואינן משקפות נאמנה מצבה של הכלכלה האמריקאית ותוואי ריבית הבנק.
20:00 - לתנודתיות הפוליטית בשווקים בשבוע האחרון נוספה גם הטלטלה במחירי הנפט, אשר בסוף השבוע שוב חצו את רף 50 הדולר על רקע פסגת מדינות אופ"ק השבוע (רביעי-חמישי). לפי המסתמן, רוסיה וסעודיה יובילו הסכם להארכת קיצוץ התפוקה – מה שאמור לתמוך במחירי נפט גבוהים יותר. הנפט נסחר כעת בעליות של 0.6% ומחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 54 דולר, ומחירה של חבית מסוג WTI עומד על 51 דולר.
19:20 - בורסות אירופה חתמו את יום המסחר במגמה מעורבת: דאקס הגרמני נחלש ב-0.2%, קאק שמר על יציבות ופוטסי הבריטי עלה ב-0.4%.
18:20 - יניב חברון, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אקסלנס, מתייחס בסקירתו השבועית להשפעת הפרשיות האחרונות בהן היה מעורב נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על השווקים: "כל עוד ימשיכו הפרשיות ללוות את מרכז השיח הציבורי/כלכלי סביר כי בתקופה הקרובה גם המשקיעים ינהגו במשנה זהירות. בשונה מה'שוקים' אותם חוו השווקים עם היוודע תוצאות הברקסיט ובחירתו של טראמפ לנשיאות וש'גולחו' במהירות הבזק, הכרזה על פתיחתו של הליך להדחת טראמפ תגרור בסבירות גבוהה תגובה חריפה ושלילית מצד השווקים וכזו שממש לא 'תתוקן' במהירות".
17:55 - אורבוטק נופלת ב-9% לאחר שדיווחה ל-SEC כי רשות המסים פשטה על משרדי החברה ביבנה והחלה בחקירה פלילית נגדה בחשד לתכנוני מס. באורבוטק מציינים כי הם משתפים פעולה עם החקירה.
16:30 - פתיחה ירוקה בוול סטריט: דאו ג'ונס, נאסד"ק ו-S&P 500 עולים בעד 0.3%. לוקהיד מרטין קופצת ב-2.5%, באוינג עולה ב-1.8%, יצרנית המוצרים הצבאיים ריית'און מתחזקת ב-2.7% וקונגלומרט הספנות נורת'רופ גראמן מוסיף 2% לערכו.
16:00 - מניות חברות הנשק האמריקאיות מזנקות בטרום המסחר בניו יורק לאחר ביקורו של דונלד טראמפ בסעודיה: מניית יצרנית מנועי הסילון האמריקאית לוקהיד מרטין קופצת ב-3%, יצרנית המטוסים בואינג עולה ב-1.9%, יצרנית המוצרים הצבאיים ריית'און מתחזקת ב-2.5% וקונגלומרט הספנות נורת'רופ גראמן מוסיף 2% לערכו.
במהלך ביקורו של הנשיא האמריקאי בריאד, דווח על עסקאות ענק למכירת נשק אמריקאי לסעודיה בהיקף של 110 מיליארד דולר בטווח המיידי, ופי שלושה מזה במשך עשר שנים. בנוסף, ענקית הנפט אראמקו חתמה על חוזים בהיקף 50 מיליארד דולר עם ארה"ב.
15:10 - דוחות פלוריסטם: נכון לסוף מרץ 2017 היו בקופתה של החברה 33.1 מיליון דולר במזומנים, שווי מזומנים, הפקדות בנקאיות וני"ע סחירים. במהלך הרבעון ביצעה פלוריסטם הנפקה וגייסה 15.7 מיליון דולר. המזומנים ששימשו את החברה לפעילות שוטפת ברבעון הפיסקאלי השלישי הסתכמו ב-5.5 מיליון דולר. בנוסף, בסיכום הרבעוני מציינים בחברה כי בחודשים האחרונים הם רואים התעניינות גוברת באסיה במוצריה של פלוריסטם. במיוחד בסין, שם מנהל המזון והתרופות הסיני (CFDA) עדכן לאחרונה את הרגולציה במטרה להאיץ את תהליכי האישור הרגולטורי לחברות מתחום הרפואה הרגנרטיבית (המשקמת). פלוריסטם מאמינה כי למוצריה התאיים יש את היכולת להפוך לשחקן חשוב במתן מענה לשוק הרפואי הצומח במהירות באסיה ולגידול באוכלוסייה המזדקנת באזור זה. החברה בטוחה ביכולותיה ליצור שיתופי פעולה עם שותפים אסטרטגיים באסיה.
14:10 - לקראת פתיחה בוול סטריט: החוזים העתידיים על המדדים המובילים נסחרים בעליות שערים קלות של עד 0.1%.
הראל פיננסים: "עונת הדו"חות בארה"ב על סף סיום, עם מעל 450 חברות מתוך S&P500 שכבר פרסמו. כ-75% מהחברות היכו את התחזיות, לעומת ממוצע של 64% בשנים האחרונות כך שגם לקראת סופה נראה כי זו אחת מעונות הדו"חות החזקות של השנים האחרונות. אם נוסיף על כך את העובדה שב-9 מ-11 הסקטורים במדד הועלו התחזיות קדימה, הרי שנקבל תמיכה חזקה בתמחור השווקים לפחות מבחינת החברות עצמן".
13:10 - פסגות על נשיא ארה"ב דולנד טראמפ והשפעתו על השווקים: "אירועי השבוע האחרון בשווקים הזכירו לנו יותר מכל שטראמפ כנשיא הוא תרופת פלא לשעמום. יותר מספינר, יותר מקוביה עם מתגים שלא עושים כלום ואפילו יותר מההתפתחויות בהפועל ת"א, טראמפ הוא פשוט תוכנית דרמה יומית שיכולה להפוך אסקפיסט מושבע למכור לטוויטר. בהיבט זה, על אף שניתן להתווכח זמן רב על היכולת של טראמפ ליישם את המדיניות הכלכלית שהבטיח (סיכוי נמוך מאוד) ועל התרומה הפוטנציאלית שלו לכלכלה האמריקאית (שואפת לאפס), אי אפשר להתווכח על זה שטראמפ מביא איתו רמה גבוהה של אי וודאות. לכן, גם אם המגמה החיובית ארוכת הטווח בשווקים לא צפויה להשתנות, בטווח הקצר אפשר להניח שטראמפ ימשיך לייצר תנודתיות".
12:45 - אופנהיימר על סיסקו: "להערכתנו, הסיכונים הקיימים בפעילות סיסקו מגולמים היטב בתמחורה הנמוך במיוחד, אשר מציב את מניית החברה בתור השקעת ערך אטרקטיבית. סיסקו נסחרת במכפיל רווח של 13 לשנה הפיסקלית הנוכחית והבאה, כאשר בנטרול קופת המזומנים הגדולה מדובר במכפיל רווח של 10, נמוך משמעותי בהשוואה למכפילי חברות טכנולוגיה אחרות הסובלות מבעיות צמיחה, כמו INTC, ORCL, IBM, HPE וכו'. בכך, אנחנו ממשיכים לדרג את מניית CSCO בהמלצת 'תשואת יתר' עם מחיר יעד של 36 דולרים, גבוה בכ-16% ממחירה הנוכחי לאחר הנפילה אתמול, ומותירים אותה ברשימת "אופקים רחבים". אנו מעריכים כי הירידה החדה במניית החברה לאחרונה עשויה להוות הזדמנות לטווח של מחצית השניה של השנה הנוכחית, וממליצים לנצל את החולשה להגדלת אחזקות בה".
12:10 - לפני שעה קלה נפתח מסחר הטרום בניו יורק, עם עלייה של 2% במניית פורד בעקבות פיטורי המנכ"ל (ראו עדכון מוקדם).
12:05 - מדדי אירופה המרכזיים עברו לעליות: דאקס עולה ב-0.1%, קאק מתחזק ב-0.3%, פוטסי מתחזק ב-0.4%.
12:00 - יצרנית המטוסים איירבאס (Airbus) הקימה קבוצת בדיקה חיצונית לבדיקת חשדות לשחיתות בחברה, בעקבות פתיחת חקירה שנפתחה על ידי הרשויות בבריטניה ובמדינות נוספות באירופה.
11:40 - רויאל בנק אוף סקולנד (RBS) הכפיל את שווי הסכם הפשרה שהוא מציע לתובעים, שעות לפני פתיחת ההליך המשפטי בתביעה שהגישו. כך מדווחים בסקיי ניוז בבריטניה. ההליך כוללת 9,000 תובעים, כולל כמה עובדים בבנק וכ-18 משקיעים מוסדיים, הטוענים ש-RBS הונה אותם כאשר שכנע אותם להגדיל את ההשקעה שלהם בתוכניות של הבנק, זמן קצר לפני הקריסה הפיננסית. חלק מהתובעים כבר הגיעו להסכם בשווי של 40 פני למניה, אך רבים מהתובעים אומרים כי הם מוכנים להתפשר רק בסכומים של 92 פני למניה. הנהגת הבנק חוששת ממצב שבו תיאלץ לספק לבית המשפט הסבר על האירועים שהובילו לחילוץ הממשלתי של הבנק ב-2008, בשווי של 45.5 מיליארד שטרלינג.
10:40 - הבורסות באירופה פתחו לפני שעה קלה את המסחר: דאקס יורד ב-0.2%, קאק נחלש ב-0.1%, פוטסי עולה ב-0.3%.
בנפט בשעה זו: הברנט עולה ב-0.8% ל-54 דולר לחבית, ה-WTI עולה ב-0.8% ל-50.7 דולר לחבית; הזהב עולה ב-0.1% ל-1,255.3 דולר לאונקיה: בנעילה באסיה: ניקיי עלה ב-0.5%, שנגחאי ירד ב-0.5%, האנג סנג עלה ב-0.9%. קתאי פסיפיק טיפסה ב-2.3% בהונג קונג לאחר פרסום תוכנית קיצוצים (ראו עדכון מוקדם).
10:15 - חברת הביטוח ההולנדית אאגון (Aegon) מוכרת שתיים מפעילויותיה המרכזיות בארה"ב, כחלק משירות יעד הסולוונסי שלה, עם שיפור של 6%. החברה תרשום הפסד של 270 מיליון יורו על העסקה.
9:30 - ענקית התרופות הבריטית אסטרהזנקה (AstraZeneca) מוכרת את זכויותיה המסחריות בשתי תרופות ללב לחברת Recordati תמורת סכום שצפוי להגיע ל-300 מיליון דולר, פלוס תמלוגים.
9:00 - חברות הכימיקלים האנטסמן (Huntsman) האמריקאית וקלריאנט (Clariant) משוויץ הסכימו על מיזוג ביניהן, כאשר כל אחת בעלי המניות בקלריאנט יקבלו 52% בחברה המאוחדת והמשקיעים בהאנטסמן יחזיקו ביתרת המניות. הכוונה היא להשלים את עסקת המיזוג עד סוף השנה - החברה הממוזגת תיקרא Huntsman Clariant.
Huntsman Clariant. שווי השוק המשותף של שתי החברות עומד על 14 מיליארד דולר, אך בצירוף נכסים פיננסיים שוויין המשותף מוערך בכ-20 מיליארד דולר.
8:35 - זעזוע בצמרת פורד: על פי דיווחים שיוצאים הלילה בתקשורת האמריקאית, מנכ"ל החברה מארק פילדס (Mark Fields) ישוחרר מתפקידו, לצד חברי הנהלה ובכירים נוספים. את פילדס צפוי להחליף ג'ים האקט (Jim Hackett), אחד מבכירי יצרנית המכוניות האמריקאית. הדיווחים הראשונים על המהלך יצאו בניו יורק טיימס ובפורבס.
ב-12 החודשים האחרונים ירדה מניית פורד ב-17.5% ומתחילת 2017 עומדת על ירידה של 10.5%. לשם השוואה, המתחרה הגדולה ג'נרל מוטורס עלתה ב-12 החודשים האחרונים ב-7%, ומתחילת 2017 ירדה ב-6%.
8:30 - השווקים הבינלאומיים פותחים שבוע מסחר: הצעד הראשון באסיה, עם מגמה מעורבת בבורסות המובילות: ניקיי עולה ב-0.4%, האנג סנג עולה ב-1%, שנגחאי יורד ב-0.4%.
מאקרו: היצוא היפני ממשיך לצמוח, עם עלייה של 7.5% באפריל, חודש חיובי חמישי ברצף. תחזית הכלכלנים עמדה על עלייה בסביבה של כ-8%. היבוא ליפן עלה ב-15.1%, מול תחזית לעלייה של 14.8%. המאזן המסחרי עמד על עודף של 487.1 מיליארד ין, כאשר התחזית עמדה על כ-515 מיליארד ין.
חברות: חברת התעופה של הונג קונג קתאי פאסיפיק (Cathay Pacific) עולה ב-1.6% בבורסה המקומית, לאחר שהודיעה על תוכנית קיצוצים של 600 משרות. ההודעה מגיעה לאחר שבחודש מרץ הציגה חברת התעופה הפסד שנתי ראשון מזה עשור.