הושלמו התנאים המתלים בעסקת מובילאיי-אינטל
לאחר אישור הרגולטור הדרום קוריאני משנה שוב מובילאיי את המועד האחרון להיענות להצעת רכש - הפעם תוך הקדמה ב-3 ימים ל-7 באוגוסט. הרוב הדרוש לאישור העסקה כבר הושג
עכשיו זה רשמי: חברת מובילאיי השלימה את כלל התנאים המתלים להשלמת העסקה עם אינטל, במסגרתה תרכוש חברה בת של אינטל את החברה הישראלית לפי שווי של 15.3 מיליארד דולר. על פי הודעה של מובילאיי, אתמול התקבל האישור של הרשות לסחר הוגן בדרום קוריאה – התנאי האחרון שנדרש מטעם גורמים רגולטורים בעולם.
- פרופ' מהעברית ישלם 850 אלף דולר בפרשת השימוש במידע פנים בעסקת מובילאיי-אינטל
- מובילאיי מחכה לבעלי המניות: טרם אישרו את המכירה לאינטל
- מנכ"ל אינטל ישראל: נגייס עוד 1,500 עובדים בארץ
אתמול דיווחה מובילאיי לרשות ני"ע האמריקנית על דחייה של 10 ימים במועד האחרון להיענות להצעת הרכש של מניותיה ע"י אינטל - ההצעה העומדת על 63.54 דולר למניה, כפי שנקבע בעסקה שנחתמה במרץ. ואולם, עתה מעדכנת מובילאיי כי המועד האחרון יעמוד על ה-7 לאוגוסט ולא על ה-11 לאוגוסט כפי שפורסם אתמול.
על פי נתוני החברה, היא השיגה את הרוב הנדרש להשלמת הצעת הרכש לאחר ש-78.6% מקרב בעלי המניות של החברה (בנוסף ל12% שבתהליך אישור) נענו להצעה בעוד שהרוב הנדרש עומד על 67%.
ארבעה חודשים עברו מאז הפתיעה מובילאיי הישראלית את השוק כשקיבלה הצעת רכש מאינטל לפי שווי של 15.3 מיליארד דולר. מאז נחתמה העסקה, דיווחה מובילאיי על מספר תנאים מתלים שהושלמו ובמסגרתם קיבלה אישורים מגופים רגולטורים בעולם, כשהאחרון והמרכזי שבהם הוא האישור מרשות המסים הישראלית עליו דיווחה לפני כשבועיים וחצי.
מלבד החשיבות שיש לאישור רשויות המס כמו בכל עסקה, במקרה זה האישור היווה עבור החברה אחד מבין מספר תנאים שנקבעו להורדת תנאי הסף המינימאליים הנדרשים להשלמת הצעת הרכש. המשמעות היא שמובילאיי נדרשת לאישור והסכמה של 67% מבעלי המניות שלה על מנת להשלים את ההצעה ולא של 95% כפי שנקבע במקור.
על פי התכנית, העסקה תושלם באופן רשמי במהלך הרבעון הנוכחי (רבעון 3) - באינטל מעריכים שהצעת הרכש תושלם ככל הנראה בעוד כשבוע בדיוק. במסגרת העסקה תמזג לתוכה חברת בת של אינטל בשם Cyclops את כל נכסיה של מובילאיי, שמצדה תחדל להיות חברה ציבוריות ותהפוך לחברה פרטית תחת החוק ההולנדי. נכון להיום נסחרת מנייתה של מובילאיי במחיר של 63.30 דולר מניה.
עו"ד שירין הרצוג ממשרד רון גזית, רוטנברג ושות', מומחית למיזוגים ורכישות בינלאומיים, מוסיפה כי: "בהתחשב בשיעור ההיענות הגבוה להצעת הרכש של אינטל, כ- 91% ממניות מובילאיי, הצדדים עשויים לבחור להשלים את העסקה כולה כהצעת רכש, מסלול שצפוי להיות פשוט ומהיר ממסלול הגיבוי שאושר על-ידי בעלי המניות של מובילאיי, הכולל עסקת נכסים שלאחריה דיבידנד ופירוק החברה. ניתן כנראה להשלים את העסקה כהצעת רכש על-ידי השגת מעל 95% ממניות מובילאיי, מבעלי מניות קיימים ואולי גם מניות מובילאיי חדשות שיוקצו לאינטל עקב מימוש האופציה שהיא מחזיקה".