נטו: המכירות צנחו ב-14% ברבעון השני והרווחיות נשחקה
הכנסות קבוצת המזון ירדו ל-589 מיליון שקל. הרווח הנקי צנח ב-15.3% והסתכם ב-24.8 מיליון שקל. ברקע - עיתוי החג והפסקת ההתקשרות עם יינות ביתן. הדירקטוריון החליט במקביל לפרסום הדוחות על חלוקת דיבידנד בסך 85 מיליון שקל
רבעון קשה לקבוצת נטו: הפסקת ההתקשרות העסקית עם רשתות יינות ביתן ומגה ועיתוי החג הובילו את קבוצת המזון נטו שבשליטת עדי עזרא לחתום את הרבעון השני של השנה עם ירידה של 15.3% ברווח הנקי שהסכם ב-24.8 מיליון שקל. עם זאת, דירקטוריון נטו אחזקות החליט עם פרסום הדוחות על חלוקת דיבידנד בגובה 85 מיליון שקל.
- נטו עצרה מכירות ליינות ביתן ולמגה מחשש שלא יעמדו בתשלומים; הקבוצה: "מצבנו איתן"
- חברת ביכורי שדה של עדי עזרא והאחים שבע התברגה לרשימת הספקים הגדולים של משרד הביטחון
- סכסוך עסקי או בעיות מזומנים? נטו הפסיקה למכור לקבוצת ביתן
מכירות נטו אחזקות - קבוצת המזון החמישית בגודלה - רשמו ברבעון ירידה של 14.3% והסתכמו ב-589 מיליון שקל. בהתאם לירידה במכירות, נפגע הרווח הגולמי ב-5.5% והסתכם ב-83 מיליון שקל. בהתאם, צנח גם הרווח התפעולי של נטו ל-26.7 מיליון שקל.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
כזכור, בחודש שעבר נחשף ב"כלכליסט" כי נטו עצרה אספקות לרשתות יינות ביתן ומגה בטענה לחשש מיכולתו של נחום ביתן המחזיק ברשתות לעמוד בהתחייבויותיו הפיננסיות. המהלך עורר סערה בשוק המזון והספקים בדקו את רמת החשיפה שלהם לרשתות והקפידו לספק להן רק בהתאם לגובה הכיסוי הביטוי או הבטחונות שיש להם מהחברה. ביינות ביתן טענו מנגד, כי הם אלה שהחליטו להפסיק לרכוש מנטו את התוצרת הטרייה הכוללת בשר, דגים וירקות ובעקבות כך, צומצמה ההתקשרות העסקית בין הצדדים למיליוני שקלים בודדים בשנה, מה שגרם לנטו לייצר סכסוך עסקי.
גם בנטרול עיתוי החג והסכסוך העסקי עם יינות ביתן ומגה, תוצאות נטו אינן חיוביות. מכירות המחצית הראשונה הסתכמו ב-1.2 מיליארד שקל, ירידה של 6.1% ביחס למחצית הראשונה אשתקד. למרות הירידה במכירות, הרווח הגולמי והתפעולי של החברה עלה, אולם החברה חתמה את המחצית עם ירידה של 5.4% ברווח הנקי שהסתכם ב-52.6 מיליון שקל.
הירידה ברבעון השני נרשמה כמעט בכל מגזרי הפעילות של החברה ומבליטה את השפעת הפסקת רכישת תוצאת טרייה על ידי יינות ביתן ומגה ואת עיתוי החג. מגזר מפעלי הקבוצה הכולל ייצור מקומי של מאפים, מוצרי בשר מעובדים של טיבון ויל, דגים של דלידג ועוד רשם ירידה של 25% במכירות שהסתכמו ב-140 מיליון שקל. מגזר השוק המקומי שכולל תוצרת טרייה כמו בשר טרי ועופות בכשרות מהודרת ועוד רשם ירידה של 21% במכירות שצנחו ל-155 מיליון שקל. גם מגזר מוצרי הצריכה הביתיים שהוקם לאחר רכישת חברת פאלאס שעוסקת בייצור ובשיווק מוצרי נון פוד כמו מגבונים, כלים חד פעמיים ועוד. פעילות הייבוא של נטו שמרה על היקף פעילותה כפי שהיה ברבעון השני אשתקד סביב כ-218 מיליון שקל.