משפחת דיין, קרן אפולו ושיכון ובינוי קרובות להסכם שליטה משותף באיי.די.או
ההסכם צפוי להיחתם בשבועות הקרובים, ומסתמן שהייצוג בדירקטוריון חברת הנדל"ן יהיה שווה לכל צד. עם זאת, שיכון ובינוי אינה מבטלת את הצעת הרכש שלה, אף שמחיר המניה נמוך ב־14% ממחיר השוק
משפחת דיין, קרן אפולו ושיכון ובינוי, בשליטת שרי אריסון, מתקרבים להסכם שליטה משותף בחברת הנדל"ן איי.די.או גרופ. החברה, הנסחרת בת"א, היא בעלת השליטה (38%) באיי.די.או פרופרטיז, שמחזיקה בפורטפוליו דירות להשכרה בברלין. הצדדים מסרו אתמול שההסכם צפוי להיחתם בשבועות הקרובים.
- 10 דברים שצריכים להטריד את מנכ"ל שיכון ובינוי הבא
- הקרב על מספר הדירקטורים מאיים על המו"מ בין אריסון לדיין
- שיכון ובינוי: "החלו מגעים עם משפחת דיין על שיתוף פעולה באיי.די.או"
משפחת דיין וקרן אפולו מחזיקות ב־36.9% מהמניות ושיכון ובינוי מחזיקה ב־40.13%. הצדדים דנים על הרכב הדירקטוריון ומספר הדירקטורים שתמנה כל חברה, והדיונים נמצאים בשלבים סופיים. מסתמן כי הרכב הדירקטוריון יהיה שוווה בשווה, וכי הצדדים יפעלו לאחד את איי.די.או פרופרטיז בדו"חות הכספיים של איי.די.או גרופ, על מנת ליהנות מרווחי שיערוך של 300–380 מיליון שקל.
בתוך כך האריכה אתמול שיכון ובינוי בשנית את המועד האחרון לקבלת תשובות להצעת הרכש שלה, מ־14 בספטמבר ל־25 בו. החברה הגישה הצעת רכש ל־10% נוספים תמורת 56 שקל למניה — מחיר שכבר לא רלוונטי, שכן הוא מגלם הנחה של 14% על מחיר השוק. בשיכון ובינוי הסבירו אתמול ל"כלכליסט" כי כל עוד מתנהל מו"מ מן הראוי שהצעת הרכש תישאר בעינה. אולם לא הסבירו מדוע לא עודכן המחיר ומה נחיצות ההצעה במחיר הנוכחי.
בקרן אפולו כבר התקבלה החלטה לרכוש מניות נוספות בשוק ולעלות לאחזקה של 44.9% מהמניות — המקסימום שאינו מחייב הצעת רכש. אך בעקבות ההסכמות המסתמנות על גרעין השליטה ייתכן שאפולו ומשפחת דיין ישארו לעת עתה עם האחזקות הנוכחיות שלהן.
אפולו, מקרנות ההשקעה הגדולות בעולם, מנהלת נכסים בהיקף של 280 מיליארד דולר ונחשבת קרן אגרסיבית שיודעת לקחת שליטה בכוח. בשיכון ובינוי מודעים לכך, ולכן לא שללו שיתוף פעולה עם הרוכשות החדשות. בינתיים מימש מנכ"ל איי.די.או גרופ שלמה זהר מניות בהיקף של כ־15 מיליון שקל לפי מחיר של 62 שקל למניה.