$
בורסת ת"א

חלוקת הדיבידנדים אושרה? סלינגר רוצה את פרוטוקול הדיון

חודש לאחר שהקלה דרמטית על חברות הביטוח, המפקחת על הביטוח מציפה את הדירקטוריונים שלהן עם שורת דרישות לחלוקת דיבידנדים. החשש של סלינגר הוא מלחץ שיופעל על הדירקטורים מצד בעלי השליטה

רחלי בינדמן 10:3004.10.17

המפקחת על הביטוח דורית סלינגר עושה תרגיל לדירקטורים בחברות הביטוח, ובמיוחד לדירקטורים החיצוניים שאמורים לשרת את אינטרס בעלי מניות המיעוט בחברה. לפני כחודש, ב־10 באוגוסט, היא שלחה מכתב שבו לכאורה נכנעה ללחצים שהפעילו עליה חברות הביטוח - והורידה את הרף לחלוקת דיבידנד. 

במקור אסרה סלינגר על חברות הביטוח לחלק דיבידנדים כל עוד הן לא יעמדו בשיעור של לפחות 115% מדרישות ההון המחמירות (סולבנסי 2), שהפיקוח הורה להן ליישם עד 2024. ההוראות האלה הגדילו באופן דרמטי את ההון שחברות הביטוח צריכות לשים בצד כדי לוודא שהן עומדות בהתחייבויותיהן למבוטחים, ושאותו הן לא יכולות לחלק כדיבידנד.

 

סלינגר אינה מעוניינת שבעלי שליטה של חברות ביטוח שמצבן גבולי מבחינת דרישות ההון, ילחצו על הדירקטוריונים שלהם לאשר חלוקת דיבידנד בשנייה שהחברות יגיעו לרף הדרישה החדש. לכן השבוע היא פרסמה הבהרה שבה היא דורשת מכל חברת ביטוח שחילקה דיבידנד, למסור לה בתוך 20 ימי עסקים ממועד החלוקה שורת נתונים ומסמכים שיגרמו לדירקטורים להזיע. בראש ובראשונה דורשת המפקחת העתק מפרוטוקול הדיון בדירקטוריון שבו אושרה החלוקה, בצירוף חומר הרקע לדיון. לאחר מכן מבקשת סלינגר להציג בפניה את תחזית הרווח השנתית לשנתיים הקרובות, העוקבות למועד חלוקת הדיבידנד.

 

סלינגר הרחיקה את בעלי השליטה מהררי הכסף

עד לפני שנה היתה חברת הביטוח מגדל בחסר של 4 מיליארד שקל בהון מדרישות ההון המחמירות (כלומר מעמידה של 100%). כיום החסר הצטמק, אך עדיין משמעותי ועומד על 900 מיליון שקל כדי להגיע ל־100%. נדרשים למגדל עוד מאות מיליוני שקלים כדי להגיע לרף הדרישה המקורי של סלינגר - 115%.

 

אלא שחברות הביטוח התרעמו והפעילו את איגוד חברות הביטוח, שבראשו עומד עו"ד גיא רוטקופף. האיגוד פעל מול סלינגר כדי להוריד את הרף הגבוה שהציבה, ושהרחיק את בעלי השליטה בחברות הביטוח מלגעת בהררי הכסף שצברו החברות ברווחים. כאמור סלינגר לכאורה התקפלה, והורידה את רף החלוקה מ־115% ל־100%.

 

בנוסף, סלינגר מבקשת להציג בפניה תוכנית שירות חוב מעודכנת של חברת הביטוח שאושרה על ידי הדירקטוריון, ותוכנית שירות חוב מעודכנת של חברת האחזקות המחזיקה בחברת הביטוח שאושרה על ידי הדירקטוריון. היא גם מצפה לקבל תוכנית ניהול הון מעודכנת שאושרה על ידי הדירקטוריון, הכוללת התייחסות נרחבת לעמידה ביחס יעד כושר הפירעון שקבע הדירקטוריון לאורך זמן.

 

בשורה התחתונה, סלינגר מצפה מהדירקטורים לחשוב פעמיים לפני שיאשרו חלוקת דיבידנד בחברת הביטוח כשהעמידה בדרישות ההון היא גבולית. היא מצפה מהם לבחון לפני החלטת החלוקה, אם בעתיד הנראה לעין החלוקה תקשה על חברת הביטוח לעמוד בתשלום חובותיה (רוב החברות מגייסות חוב שמהווה כרית הון משנית). סלינגר גם מצפה מהם לבדוק אם החלוקה תגרום לחברה להיקלע חלילה לחסר בהון למול הדרישות, בגלל צפי לירידה חדה ברווחיות בעתיד הקרוב.

 

המטרה: הדירקטוריון יגדיר בעצמו רף גבוה מה־100%

המטרה של סלינגר היא שהדירקטוריון בעצמו יגדיר רף מינימלי לחלוקת דיבידנד, שיהיה גבוה משמעותית מהרף של 100% שאותו אישרה. כיום רק מנורה והראל נמצאות בעודפי הון משמעותיים, המאפשרים להן לחלק דיבידנדים בקלות. הפניקס וכלל נמצאות על גבול רף ה־100%, ומגדל נמצאת כאמור בחסר של כ־900 מיליון שקל.

 

 

דורית סלינגר דורית סלינגר צילום: אלכס קולומויסקי

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x