מאבקי השליטה הותירו את איי.די.או ללא דירקטורים חיצוניים
ההצבעה על מינוי דח"צים חדשים הסתיימה ללא הכרעה לאחר שהשתיים המכהנות לא זכו לרוב הדרוש, וכך גם שני מועמדיו של יעקב לוקסנבורג
מאבקי השליטה בחברת הנדל"ן איי.די.או גרופ הביאו לכך שאף אחד מהמועמדים לתפקידי הדירקטורים החיצוניים בחברה לא קיבל את הרוב הדרוש, באסיפת בעלי המניות שהתקיימה אתמול.
- יעקב לוקסנבורג מתבלבל בין הפרטי לציבורי
- לוקסנבורג מנסה לטרפד את הרכב הדירקטוריון באיי.די.או
- המאבק באיי.די.או: לוקסנבורג דורש 20% פרמיה על מניותיו
יעקב לוקסנבורג, המחזיק ב־6% מהמניות, התנגד להמשך הכהונה של הדח"ציות לימור בלדב ומיכל מרום בריקמן, והציע מנגד שני דח"צים מטעמו: משה ריינס ואלכס חפץ. אלא שגם הם לא קיבלו את הרוב הדרוש, וכך הגיעה החברה למצב שבו היא מתנהלת ללא דח"צים. כעת יצטרכו באיי.די.או גרופ למצוא פתרון למצב הבעייתי שאליו נקלעה החברה.
במכתב ששלח לוקסנבורג לדירקטוריון איי.די.או, הוא טען שחברת לפידות שבשליטתו סבורה כי הדירקטוריות החיצוניות כשלו במילוי תפקידן, וכי "הן פועלות תוך העדפת קידום האינטרסים של שיכון ובינוי על פני קידום האינטרסים של בעלי מניות המיעוט וטובת החברה". בנוסף, הוא הלין על כך שנשללה האפשרות של אי.די.או גרופ למנות דירקטורים בחברה־הבת הגרמנית איי.די.או פרופרטיז.
חשש שהדירקטוריון לא מודע להשלכות הסכם השליטה
המכתב הגיע כמה ימים לאחר מכתב אחר ששלח לדירקטוריון אי.די.או גרופ, שבו טען כי הסכם השליטה שנחתם בין קרן אפולו, משפחת דיין ושיכון ובינוי, שבשליטת שרי אריסון, פוגע בבעלי מניות המיעוט. במכתב ההוא, ששלחה לפידות, נכתב כי החברה "פנתה לדירקטוריון איי.די.או, כדי לקבל התייחסותו לחשש העולה מההסכם בעלי המניות באשר לטובת החברה, אך לאור התשובות העקרות והמתחמקות שהתקבלו מדירקטוריון החברה, עלה חששה של לפידות כי הדירקטוריון אינו מודע לחומרת ההשלכות של הסכם בעלי המניות על החברה, או אף גרוע מכך - מודע להן, ואינו ממלא את תפקידו בשמירת טובתה, אלא פועל תוך קידום האינטרסים של בעלת השליטה - שיכון ובינוי.
עוד נטען במכתב ההוא כי "העובדה שהחברה והדירקטוריון החברה בחרו שלא להסתייג מההתחייבויות שהושתו עליה לטובת בעלת השליטה, ואף לא דיווחו על יישום או אי־יישום התחייבויות אלה, מחזקת את הרושם שהדירקטוריון החברה חדל מלפעול באופן עצמאי, ואינו ממלא כראוי את תפקידו, לרבות בקשר עם שמירת טובתה של החברה, ובפרט מביאה את לפידות לסבור כי הדירקטוריות החיצוניות אינן פועלות כנציגות בעלי המניות מהציבור בדירקטוריון החברה, אלא ככלי שרת בידי בעלי מניות השליטה בחברה. על כן, לפידות מתנגדת לחידוש הכהונה, ודורשת לפעול לכך שייבחרו דירקטורים חיצוניים לחברה שיקדמו את האינטרסים של החברה ובעלי המניות מן הציבור במקום הדירקטוריות החיצוניות המקדמות את האינטרסים של בעלת השליטה".
ארכה לתקופה שניתנה לביצוע הסכם השליטה
בתוך כך, שיכון ובינוי וקרן אפולו ביחד עם משפחת דיין, האריכו את התקופה שניתנה לביצוע הסכם השליטה ביניהן בחצי שנה, עד 30 ביוני 2018. ב־24 בספטמבר נחתם ההסכם, ולפיו שיכון ובינוי ושאר השותפים לשליטה נדרשים להגיש הצעת רכש חדשה ל־5% מהמניות. הסיבה: שני הצדדים, שהסכם השליטה מעלה אותם לאחזקה משותפת של יותר מ־45% בחברה, מחויבים לפי חוק להגיש הצעת רכש מיוחדת למינימום של 5% מהמניות. זו הסיבה שהצדדים האריכו את ההסכם.
בעלי מניות המיעוט בחברה הם אלה שיצטרכו לאשר את הסכם השליטה בפועל. תנאי מתלה נוסף הוא קבלת רולינג מגוף מוסמך באירופה שיקבע שההסכם אינו מחייב לפרסם במקביל הצעת רכש בבורסת פרנקפורט גם למניות החברה־הבת (38%), איי.די.או פרופרטיז. לאחר החתימה על ההסכם, השליטה באיי.די.או גרופ צפויה להיות משותפת לשיכון ובינוי (40.13%) משפחת דיין (22.2%) וקרן אפולו (14.7%), כך שכל הצדדים יחזיקו ביחד כ־77% מהמניות.