המלצות 2018
בונים על הבנקים וסומכים על הגז; המלצות אינפיניטי ל-2018
בית ההשקעות חוזר לפרויקט ההמלצות של כלכליסט לאחר שב-2017 הניבו בחירותיו תשואה ממוצעת של 12%; גם השנה ממליצים באינפיניטי על פיזור נרחב של תיק ההשקעות, עם בחירה בנדל"ן, בבנקים ובחברת לוגיסטיקה
בית ההשקעות אינפיניטי יכול לסכם את 2017 בסיפוק לאחר שהמניות שבחר בשנה שעברה הניבו תשואה ממוצעת של 11.8%, כאשר שלוש מתוך חמש המניות רשמו תשואה שנתית דו ספרתית: לאומי שטיפסה ב-35.2%, מגדל שעלתה ב-27.2% וסלקום שרשמה תשואה שנתית של 15.8%. את הממוצע הורידו בחירות מאכזבות במניית רציו שירדה ב-15% ובפריגו שירדה ב-4%.
בבחירת אגרות החוב המומלצות לשנת 2017, האנליסטים של אינפיניטי הצליחו להשיג תשואה ממוצעת של 12.5%, עם בחירתם ברציו ב' שעלתה ב-19.1%, דסק"ש ו' שהתחזקה ב-14.9%, בזן ה' שהוסיפה 11.9% לערכה וכנפיים ז' שרשמה עלייה של 6.7%.
לקראת 2018, המניות הנבחרות של אינפיניטי מפוזרות במגוון סקטורים וכוללות שני בנקים, חברה בתחום השירותים הלוגיסטיים, חברת נדל"ן וחברת טכנולוגיה. באגרות החוב חוזרים האנליסטים על בחירתם בכנפיים -המחזיקה באל על - ובדסק"ש, ומוסיפים אליה גם חברות נדל"ן וגז.
להמלצות מזרחי
להמלצות הראל
להמלצות פסגות
להמלצות אקסלנס
להמלצות לאומי
להמלצות אלטשולר שחםלהמלצות אלומות
להמלצות פועלים
להמלצות הלמן אלדובי
להמלצות אי.בי.אי
להמלצות הבינלאומי
להמלצות מור
להמלצות אפסילוןמניות מומלצות ל-2018:
כלכלית ירושלים. תשואה ב-2017: 19.6%
כלכלית ירושלים היא חברת נדל"ן הפועלת בעצמה ובאמצעות חברות בנות בתחומי הנדל"ן השונים, לרבות השכרת נדל"ן מניב, הקמה ורכישה של מבנים לתעשייה, משרדים, מסחר ומגורים. החברה יצאה משליטת משפחת פישמן בשנת 2015 והיא נשלטת כעת על ידי דוד פורר, חברת סאמיט שבשליטת איש העסקים זוהר לוי וגופים מוסדיים. בשנים האחרונות פועלת החברה במרץ למימוש החזקותיה בחו"ל והתמקדות בנדל"ן בישראל. החברה השכילה להפחית משמעותית את רמת המינוף שלה ומנגד להגדיל באופן עקבי את ההכנסות והתזרים מנכסיה. החברה נסחרת לפי מכפיל הון של כ-0.85 ולהערכתנו, עקב חוק הריכוזיות, סביר כי תמוזג עם מבני תעשייה הנסחרת במכפיל הון של כ-1.05. המשך השיפור במבנה החוב של החברה, התמקדות בנדל"ן מקומי, פיתוח מספר פרוייקטים ועסקת המיזוג שבפתח, מהווים הזדמנות השקעה מעניינת בחברה.
בנק דיסקונט. תשואה ב-2017: 26.2%
בנק דיסקונט, בניהולה של המנכ"לית לילך אשר טופילסקי, משנה פניו בשנים האחרונות ועובר בהנהגתה תהליך התייעלות ארוך טווח, כדי להתאים עצמו לשינויים בסקטור הבנקאות. הבנק צפוי להחזיק תקופה ארוכה יותר בחברת האשראי שלו, בניגוד לשני הבנקים הגדולים. כן הוא אמור לשפר את יחסי היעילות שלו, אשר גם כעת הם בין הגבוהים במערכת הבנקאית. הבנק נסחר במכפיל של 0.75 על ההון העצמי שלו, מחיר נמוך יחסית לבנקים האחרים, ומדביק את הפער מהם במהירות.
בנק לאומי. תשואה ב-2017: 35.2%
הבנק היחיד שפרשת רשויות המס בארצות הברית מאחוריו, ממשיך להציג בדו"חות תוצאות גבוהות מהתחזיות, עם תשואה שנתית על ההון של מעל 9%. תיק האשראי הסולידי ויחס הלימות ההון שעומד על מעל 11.35% איפשר לבנק לקבל אישור להעלות את שיעור הדיבידנד ל-40% מהרווח, לעומת 20% כיום. הבנק נסחר בתמחור נוח להערכתנו, בכ-90% על ההון ובסביבת ריבית אפסית. עלייה אפשרית בציפיות הריבית עשויה עוד להטיב עם תוצאותיו בעתיד.
אוברסיז. תשואה ב-2017: 13.3%-
אוברסיז, בשליטת קרן פימי, עוסקת במתן שירותים לוגיסטיים כוללים - "מן הנמל אל המדף", והיא בעלת פריסה ארצית רחבה במיקומים אסטרטגיים בסמוך לנמלי ישראל. החברה נרשמה למסחר בדצמבר 2016. אוברסיז הציגה צמיחה נאה בפעילות הליבה בתשעת החודשים הראשונים של השנה, למרות התחרות בענף. במקביל, ביצעה החברה מספר מהלכים שצפויים לתמוך בהמשך צמיחתה, ביניהם השקעה במרכז לוגיסטי בישראל והקמת פעילות חדשה בנמל בגאנה. לאחר ירידה של 14% מתחילת השנה, אנו מעריכים שהתימחור שלה נוח גם בהתחשב בשליטת פימי והציפיות להמשך פעילותם בה, החברה נסחרת לפי שווי שוק של 340 מיליון שקל, המשקף מכפיל רווח של כ-12.5.
סאפיינס. תשואה ב-2017: 26.3%-
סאפיינס, הנמצאת בשליטת פורמולה מערכות (48.7%), עוסקת בפיתוח פתרונות תוכנה לחברות ביטוח. בתחילת השנה איבדה סאפיינס לקוח מהותי, מה שגרם לאובדן הכנסות ולירידה ברווחיות, וכפועל יוצא לירידה דו ספרתית במחיר המניה. בשנים האחרונות ביצעה החברה מספר רכישות, כאשר העיקרית הינה רכישת Stone River בתחילת השנה. רכישה זו אמורה להעמיק את אחיזתה של סאפיינס בשוק האמריקאי. בכוונת סאפיינס לבצע מהלכי ייצוב וייעול בחברה הנרכשת, תוך הרחבת מערך המכירות. סאפיינס צומחת בשיעור דו ספרתי, מעל צמיחת השוק וחובת ההוכחה היא על החברה בצד שיפור רווחיותה. להערכתנו, המחיר הנוכחי מהווה נקודת כניסה מעניינת.
אג"ח מומלצות ל-2018:
אינטרנט זהב אג"ח ד' - מח"מ 2.85 תשואה 3.53% צמוד למדד
אינטרנט זהב היא חברת ההחזקות באמצעותה שולטת יורוקום של שאול אלוביץ' בבזק. בשנה האחרונה חוו חברות הקבוצה טלטלה בעקבות החקירה המתנהלת כנגד בכירים בבזק, מה שהוביל לעליית תשואות באגרות החוב של אינטרנט זהב. למרות החקירה המתמשכת, בזק ממשיכה להציג רווחיות גבוהה וצפויה לסיים את שנת 2017 עם רווח של כ-1.4 מיליארד שקל, שיאפשר לה להמשיך לחלק דיבידנדים בסכומים ניכרים, אשר מהווים מקור לפרעון אגרות החוב של בי-קום ואינטרנט זהב. למרות הירידה במחיר מניית בזק בשנה האחרונה, רמת המינוף של אינטרנט זהב אינה גבוהה ויחס ה-LTV נמוך מ-60%.
כנפיים אג"ח ז' - מח"מ 3.4 תשואה 2.85% שקלי לא צמוד
הנכס העיקרי של חברת ההחזקות כנפיים הוא חברת התעופה הלאומית אל על. במהלך השנה התממשה מניית אל על בחדות, לאחר שנסקה במאות אחוזים בשנים האחרונות. מנגד, חברת הבת הנוספת גלובל כנפיים הונפקה במהלך השנה, כך שמרביתן המוחלט של החזקות כנפיים הינן סחירות. למרות הירידה החדה במניית אל על, רמת המינוף של כנפיים נותרה נמוכה מאד, כשיחס ה-LTV נמוך מ-35%. החברה השכילה במהלך השנים האחרונות לפרוס את חובותיה באמצעות החלפות ופירעונות מוקדמים של סדרות האג"ח הקצרות, ושיחררה את מניות השליטה באל על משעבוד ובכך הגדילה משמעותית את הגמישות הפיננסית. ראוי לציין, כי במהלך השנה הועלה אופק הדירוג של החברה מיציב לחיובי ולהערכתנו, לא מן הנמנע כי דירוג החברה הנוכחי (-A) יעלה במהלך השנה הקרובה.
גזית גלוב אג"ח יב מח"מ 7.04 תשואה 2.35% צמוד למדד
גזית גלוב היא חברת החזקות המחזיקה בחברות נדל"ן מניב הפועלות בארה"ב, קנדה, אירופה, ברזיל וישראל. לאחרונה הקימה החברה זרוע החזקות פרטית להשקעות בארה"ב כדי להשיא ערך ולמקסם את ההשקעות. מנגד אמורה החברה למכור את ההחזקה בחברת הריט האמריקאית רג'נסי. יחסי המינוף של החברה הינם סבירים לחברת נדל"ן, כל החברות הבנות מחלקות דיבידנדים באופן קבוע. האג"ח נסחרת בתשואה גבוהה ביחס לאג"ח של חברות דומות בשוק.
רציו מימון אג"ח ב' - מח"מ 4.42 תשואה 3.9% שקלי לא צמוד
חברת רציו מחזיקה ב-15% ממאגר לוויתן, מאגר הגז הגדול בישראל. המאגר אמור להתחיל לספק גז החל מסוף 2019, לסדרה שעבוד על תמלוגים מהמאגר עצמו בסך 1%.
דסק"ש אג"ח ו' - מח"מ 4.2 תשואה 1.85% צמוד למדד
דסק"ש היא חברת החזקות, אשר החזקותיה העיקריות הן שופרסל, סלקום ונכסים ובנין. התייעלות בחברות הבנות תרמה לשיפור בתוצאותיהן העסקיות ולעליות במניותיהן, במיוחד במניית שופרסל אשר עלתה השנה בכ-80%. העלייה במניות החברות המוחזקות, ביחד עם מהלכים להורדת המינוף, הקטינו את יחס ה-LTV של החברה לרמה של כ-55%. בתחילת השנה עלה הדירוג של החברה המנפיקה בדרגה אחת ל-BBB ובהמשך השנה שונה אופק הדירוג לחיובי. הצלחת המהלך של גיוס סדרה י' והחלפה חלקית של סדרה ו' הביאו לשיפור בנזילות החברה ולהורדת עומס הפירעונות בשנים הקרובות. להערכתנו, יחסי המינוף והנזילות הנוכחיים מצדיקים העלאת דירוג ביותר מדרגה אחת.