לגו מדווחת על ירידה במכירות לראשונה מזה 13 שנה
החברה הדנית סיימה את שנת 2017 עם ירידה של 8% במכירות ל-6 מיליארד דולר - לאחר שפיטרה במהלך התקופה 1,400 עובדים. הרווח התפעולי צומצם ב-17% ל-2.1 מיליארד דולר - ירידה ראשונה מאז 2003
לגו מדווחת על ירידה ראשונה במכירות מזה 13 שנה: החברה הדנית דיווחה היום (ג') שמכירותיה בשנת 2017 ירדו ב-8% ל-35 מיליארד קרונות דניות (6 מיליארד דולר).
- לגו נכנסת לבתי הספר בסין במטרה לשפר את כישורי התלמידים
- לגו בונה על שותפות דיגיטלית עם טנסנט כדי לאושש מכירות
- התרסקות הציפורים: מה עובר על חלוצת משחקי הסלולר רוביו
הרווח התפעולי של לגו ירד ב-17% ל-1.75 מיליארד דולר בהשוואה ל-2.1 מיליארד דולר ב-2016. זוהי הירידה השנתית הראשונה ברווחים התפעוליים של לגו מאז 2003, כאשר החברה בת ה-85 נמצאת במשבר עמוק.
נילס קריסטיאנסן, שנכנס לתפקיד המנכ"ל לפני חמישה חודשים, אמר ש"אין פיתרון מהיר" למצב ושיכולות לקחת מספר שנים עד שהחברה תחזור לצמיחה. "2017 הייתה שנה מאתגרת ובסך הכל איננו מרוצים מתוצאותיה הכלכליות", הוא אמר. "התחלנו את 2018 בצורה טובה יותר ובמהלך השנה הקרובה בכוונתנו לייצב את העסק ע"י המשך ההשקעה במוצרים מעולים, שיווק גלובלי אפקטיבי וביצוע משופר. אין פה פיתרון מהיר וייקח לנו זמן לשוב לצמיחה לטווח ארוך".
קריסטיאנסן מונה לתפקידו באוקטובר, והחליף את באלי פדה הבריטי בן ה-61 – הלא-דני הראשון שניהל את החברה, ושכיהן בתפקיד 8 חודשים בלבד. קריסטיאנסן החל לחתוך בעלויות ולשנות מהיסוד את מבנה החברה המנופח, במסגרת תוכנית אסטרטגית שכללה 1,400 עובדים, 8% מכוח העבודה של לגו.
יו"ר החברה (ומנכ"לה לשעבר) יורגן ויג קנודסטרופ, אמר שלגו הצמיחה יותר מדי שכבות ומחלקות חופפות, מה שמנע ממנה לממש את פוטנציאל הצמיחה שלה. קנודסטרופ שנחשב לאחראי על יציאתה של לגו מהמשבר הקודם שלה, עבר מעמדת המנכ"ל לתפקיד היו"ר ב-2016 - והפך ליו"ר הראשון שאינו מהמשפחה המקורית שלגו נמצאת בבעלותה. גם הוא וגם קריסטיאנסן עבדו קודם לכן עבור חברת הייעוץ מקינזי.
לגו נשלטת ע"י משפחת המיליארדרים קריסטיאנסן שהם צאצאיו של מייסד החברה אולה קירק קריסטיאנסן, נגר אומן ואשר יצר את הצעצוע הראשון של לגו, ברווז מעץ. קיילד קירק קריסטיאנסן, נכדו של אולה, הוא יושב הראש של קירקבי, חברת האחזקות של המשפחה שמחזיקה ב-75% מלגו. קיילד הוא האיש העשיר בדנמרק, עם הון מוערך של 13 מיליארד דולר (לפי בלומברג).