$
שוק ההון

בעקבות הביקורת בשוק ההון: מנכ"ל חלל תקשורת ויתר על האופציות

דו"חות החברה חשפו כי אף שהיא עברה לרווח תפעולי חיובי, השורה התחתונה נשארה שלילית. שינויי השליטה בחברה־האם בזק גרמו למחזיקי האג"ח של חלל לדרוש להעמיד את החוב לפירעון מידי

דרור רייך 09:1622.03.18

באמצע ינואר האחרון אישר דירקטוריון חלל תקשורת חלוקת אופציות למנכ"ל דוד פולק בהיקף של 1.5 מיליון שקל. הדו"חות הכספיים השנתיים של החברה, שפורסמו אתמול, חשפו כי פולק החליט לוותר על האופציות, בעקבות הביקורת שנמתחה על המהלך בשוק ההון, על רקע מצבה הפיננסי הקשה של חלל. ההחלטה היתה אמורה לעלות להצבעה באסיפת בעלי המניות, אך בעקבות הוויתור של פולק בוטלה האסיפה. פולק אף נחקר בספטמבר 2017 ברשות ני"ע במסגרת פרשת בזק.

 

בנוסף, המכה הקשה שהנחית אלן מאסק על חברת חלל תקשורת עדיין ניכרת אף היא בדו"חות. בספטמבר 2016 התפוצצה רקטה של חברת SpaceX של מאסק, שאמורה היתה לשאת לחלל את הלוויין הישראלי עמוס 6, באתר השיגור בקייפ קנברל שבפלורידה - ושניהם נהרסו כליל.

 

עמוס 6 היה אמור להחליף את עמוס 2, שיצא לגמלאות באפריל 2017 לאחר 13 שנות פעילות, ונתן כיסוי תקשורתי לאזור אירופה והמזרח התיכון. חלל הצליחה להתגבר על התקלה בעזרת השכרת לוויין מחברת אסיהזאט (AsiaSat) מהונג קונג, שנקרא עמוס 7. אך עלות ההשכרה היא 22 מיליון דולר לשנה - מה שמעביר את החברה מרווח תפעולי להפסד בשורה התחתונה.

 

דוד פולק מנכ"ל חלל תקשורת דוד פולק מנכ"ל חלל תקשורת צילום: אוראל כהן

בכל מקרה לחלל היה מזל רב, כי אם לא היתה מצליחה להעניק שירותים ללקוחות כמו yes, רשות השידור או לחברת הטלקומוניקציה הגרמנית דויטשה טלקום, היא היתה נפגעת בטווח הארוך - הן במוניטין והן בנטישה של לקוחות. בחלל לקחו את הסיכון שעלולים יהיו הפסדיים בתקופה הקרובה, אך מאמינים שבעוד שלוש שנים החברה תוכל לשלוח לחלל את עמוס 8 – שיחליף את הצורך להשכיר לוויין.

 

אי אפשר להתייחס לחלל תקשורת בלי לדבר על סערת השליטה בחברה־האם בזק וביורוקום. הסערה שמתחוללת מעל ראשה של חלל מטלטלת גם אותה, ולראיה הירידה בערכה של המניה ביותר מ־20% מתחילת 2018 והעלייה בתשואות האג"ח. כיום יש לחלל חמש סדרות אג"ח סחירות, שהחוב הכולל כלפיהן הוא 1.7 מיליארד שקל.

בדו"חות הכספיים מבהירה חלל שקיבלה מכתב מבעלי החוב, שבו נטען שיש עילה לפירעון מיידי במצב שבו בעל השליטה היוצא לא צפוי להזרים כסף לחברה, במיוחד לסדרות הבלתי מבוטחות, שסובלות מנחיתות מובנית ביחס לאלה שנהנות משעבודים על נכסי חלל.

 

מה דעתך על מניית חלל תקשורת:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

החברה רשמה ב־2017 הכנסות של 74 מיליון דולר, לעומת 68 מיליון דולר ב־2016. לקוחותיה העיקריים הם ממשלת ישראל ששילמה לה 21.75 מיליון דולר, ו־yes ששילמה לה 15.9 מיליון דולר.

 

הרווח הגולמי של חלל היה 19.6 מיליון דולר - נמוך מב־2016, אז הרווח הגולמי היה 26.5 מיליון דולר. הירידה מיוחסת בעיקר להשבתת עמוס 2 באפריל 2017. הרווח התפעולי ב־2016 היה שלילי בעקבות פיצוץ עמוס 6, והסתכם ב־19 מיליון דולר. ב־2017 הרווח התפעולי היה חיובי - 6.7 מיליון דולר. בשורה התחתונה, דיווחה חלל על הפסד של 13.6 מיליון דולר ב־2017 - נמוך בהרבה מההפסד של 2016, שהיה 29.8 מיליון דולר. נכון לסוף 2017 מעסיקה החברה 52 עובדים, רובם מהנדסים וטכנאים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x